От: Замяна на електрическаГНП с механична Спортидж 2000ТДИ
Какво окабеляване, колко жици има?
Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Принципно да. Има вариант да се мръдне около половин зъб в посока, за да компенсира за разликите в наляганията на отваряне на дюзите, ако има такива. Това, при положение, че се ползват стандартните за колата тръбички и шайба.
Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
Renault RX4 '02 2.0 (Архи)
Купи си крив С-образен ключ за болта зад помпата, че бъркането с тресчотка среден размер с три удължителя и кардан, сглобявайки ги зад тръбите на дюзите е меко казано неприятно...
Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
Renault RX4 '02 2.0 (Архи)
Най-добре два, 11/13 и 13/15, щото чупката при 13-ката е с различен ъгъл при двата ключа, и понакога трябва да ползваш и двата за по-бързо и удобно.
Аз така направих.
ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Намерил съм ГНП механична мина на проверка и реглаж но майстора не прави смяната.Опитах в познати сервизи НО явно им е китайска азбука.Ще съм много благодарен ако ме насочите в сервиз където могат да свършат подмяната. Колата е Sportage 2.0 TD 86 к.с. 1998 г. гр.София тел.0884662968. Предварително благодаря за съдействието.
Намерил съм ГНП механична мина на проверка и реглаж но майстора не прави смяната.Опитах в познати сервизи НО явно им е китайска азбука.Ще съм много благодарен ако ме насочите в сервиз където могат да свършат подмяната. Колата е Sportage 2.0 TD 86 к.с. 1998 г. гр.София тел.0884662968. Предварително благодаря за съдействието.
Боби се казва твоя човек. Сервиза му е бул. Кл. Охридски. А това: 0895556662 му беше телефона до преди няколко години. От тогава не съм му звънял.
Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.
Ми аз да кажа:
Помпата я смених 2014г. Помпата е ОРИГИНАЛНА от "Спортидж". Приблизително 50 000 км. изминати. Повечето на чист биодизел. Разхода и динамиката преди и след смяната са почти еднакви и, ако има разлики са толкова малки, че не съм ги забелязал.
Градско-софийско на кратки разстояния 13-14 зима и лято.
Извънградско 8.5-9 при максимално възможната и скорост и на климатик.
Извънградско с 90–100 без климатик 8–8.5.
В гората– ба ли го– много.
Всичко това е на био. – на петролен дизел е с половин до 1 л. по малко, но много зависи от къде сипваш.
Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.
Коментар