До: Искам да си купя фрилендър
Сегаа, да напиша и аз нещо по въпроса. Карам от година и четири месеца Фрилендър с дясна дирекция от Англия, двуврат 1.8 2000 г. До момента навъртяните километри са над 20 000, като част от тях по магистралите из страната. До момента освен двете смени на масло на двигателя и една на раздатката и диференциала съм сменил двете спирачни цилиндърчета на задните колела (стават от форд) на цена 45 лева за двете, висящите лагери на кардана с поръчка от Англия комплект 80 лева, съединител усилен от Англия за 160 лева, гарнитура на смукателните колектори 25 лева, едно бушонче на цена 0.50 ст., една крушка за осветлението в купето 1.50 и това е. Живея на края на гр.Банкя, в началото на Люлин планина на последната улица до гората и както се сещате улицата ми дори не фигурира в плана за почистване на общината, денивелацията е такава, че когато в Банкя вали дъжд при мен е сняг, на ливадата над нас GPS-а отчете 1000 метра надморска височина, та джипчето всекидневно е подложено на доволно сериозни усилия, карано е в дълбок сняг, минавал съм през гьолове по 60-70 см. дълбоки, въртял съм гевреци в дълбок сняг, преди седмица теглих една каптива със замръзнала нафта
и какво ли не. Е пичове не знам за вас обаче за мен това е доволно добър тест за издръжливост, ааа забравих да кажа че миналата зима един пасат реши че ще влиза в насрещното и се натресе в предната ми броня леко под ъгъл, в резултат пасата се саморазруши, броня фарове радиатор капак и прочие, а фрито ми имаше изцапана с боята на пасата броня и нищо повече, малко разредител реши проблема. Та така с малката машинка, карам си я и не ми пука въобще. Така че всичко е въпрос на личен избор и уцелване на екземпляр.
Сегаа, да напиша и аз нещо по въпроса. Карам от година и четири месеца Фрилендър с дясна дирекция от Англия, двуврат 1.8 2000 г. До момента навъртяните километри са над 20 000, като част от тях по магистралите из страната. До момента освен двете смени на масло на двигателя и една на раздатката и диференциала съм сменил двете спирачни цилиндърчета на задните колела (стават от форд) на цена 45 лева за двете, висящите лагери на кардана с поръчка от Англия комплект 80 лева, съединител усилен от Англия за 160 лева, гарнитура на смукателните колектори 25 лева, едно бушонче на цена 0.50 ст., една крушка за осветлението в купето 1.50 и това е. Живея на края на гр.Банкя, в началото на Люлин планина на последната улица до гората и както се сещате улицата ми дори не фигурира в плана за почистване на общината, денивелацията е такава, че когато в Банкя вали дъжд при мен е сняг, на ливадата над нас GPS-а отчете 1000 метра надморска височина, та джипчето всекидневно е подложено на доволно сериозни усилия, карано е в дълбок сняг, минавал съм през гьолове по 60-70 см. дълбоки, въртял съм гевреци в дълбок сняг, преди седмица теглих една каптива със замръзнала нафта
, тъкмо преди няколко дни се отървах от един. И да доуточня че просто екземпляра, който си докарах от Манчестър беше отремонтиран още там от предишния собственик с нова вискомуфа и гарнитура на двигателя. Така че това обяснява липсата на по-сериозни повреди. А относно сменените от мен неща мога само да се смея като се сетя за една фронтера 95г. на един приятел, но няма значение. Попринцип никого не карам да си купува Фрилендър, в крайна сметка избора си е САМО личен както и финансовите възможности. Истината обаче е че като удобство за каране по шосета ежедневно, за което се ползва основно, поне за мен Фрито е супер, не му тече тавана или шибидаха, както при повечето фронтери, не ръждясва като повечето фронтери, харчи доста по-малко от повечето Фронтери, така че Фронтера не е точния джип за сравнение с Фрилендъра. Несъмнено има и доста минуси, но лично на мен след като съм карал и поддържал БМВ не ми прави впечатление.
Коментар