Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искам да си купя фрилендър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Искам да си купя фрилендър

Колеги не сравнявайте Фрилендъра с джип.Не искайте от него това за което не е направен.Той е 4х4 за стабилност по пътя, при снежно и мокро време на асвалт.Позволява леко излизане извън пътя при не тежки терени.Джиповете са с 100% задно задвижване, с възможност за вкл.на преден мост когато ти решиш и блокажи на диференциалите, бавни скорости и т.н.Така , че преди да го изберете(не по външен вид), си пресметнете за какво ще ви трябва.
    FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Първоначално публикуван от RODJER009 Преглед на мнение
      Колеги не сравнявайте Фрилендъра с джип.Не искайте от него това за което не е направен.Той е 4х4 за стабилност по пътя, при снежно и мокро време на асвалт.Позволява леко излизане извън пътя при не тежки терени.Джиповете са с 100% задно задвижване, с възможност за вкл.на преден мост когато ти решиш и блокажи на диференциалите, бавни скорости и т.н.Така , че преди да го изберете(не по външен вид), си пресметнете за какво ще ви трябва.
      Колегата е прав!!!
      То и жените трябва да се мисли като се зимат амааааа......
      [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
        Колеги, говорете в километри. Колко са година и осем месеца? На една кола може да са 5000, а може и да са 50000. Щото и аз знам един дето за 5 години или 25000 км общо не е бутнал нищо. Е, колата му е претърпяла период на полуразпад, ама върви нали ...
        Не съм точен, но приблизително 30 000 км и ходовата част си е наред. В тоя форум са изписани маса неща за Фрилендъра и мисля, че всеки знае кои са му слабите места /който искада провери, че едно и също на 20 места кофти/. Определено обаче ходова част и скорости не са от слабите места, което не е само мое мнение.

Първоначално публикуван от krasimir83 Преглед на мнение
        Ами зависи за какво използваш джипчето.Един колега(ловец)кара ФРИ 1,8 бензин и на всяко попадане в кал му сменя съеденител.Причината е,че няма бавни а на бързите се получава голямо натоварване на съеденителя.А за скоросна кутия няма смисъл да спорим крехки са като играчки за елха.Аз също карам лр но диско,диското и фри нямат нищо общо.И се надявам да не ти се наложи да ремонтираш скорости че е доста солено.
        Ами на твоя приятел му кажи, че Фрилендъра не е за лов. Разбира се зависи от района, ама в повечето случаи са кофти ловните терени. Хайде тва за разлика от слабите места ще го повторя. Колата става за зимата, за рибичка, за ходене до изоставени махали /почти невъзможно да се иде с лека кола, изключае много прежалена/ и за разни хижички, до които се стига по черно. Или да кажем места, които за подготвен или "истински" джип са нещо нормално, ама са малко в повечко за лека кола. При добри шофьорски качества и малко смелост и на доста лоши места може да стигне човек/аз лично не препоръчвам/. Аз за тия неща съм я ползвал без проблем. Който иска да ходи с Фрий на Ладога си е негов проблем.

ЪЪЪ, да добява, че и моя съединител май е за смяна. Както писах към 30 к съм му врътнал и в сервизните документи не съм видял да е сменян преди. Сега е на 170 000 км колата. Поръчах си съединителя от Англия за 60 или 70 паунда, така че ако се визира и високите цени на тоя консуматив в БГ /400-500 лв/, имайте предвид тая алтернатива.
        Последно редактирано от marin199; 23-01-10, 20:51.
        http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
        http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Здрасти и от мен! Аз карам Дискавъри 2 тд5, много е добър, колкото до Фрийлендър направо ЗАБРАВИ! То това не е джип, а лека кола с лека проходимост - няма бавни, за блокажи да не говорим
          Фрийлендъра става да го купиш на жена си и да не те е страх като ходи на работа или там където ходи, че ако има 5 см сняг няма да закъса.
          FIAT Doblo SX

Коментар

,,Колегата" явно е имал Freelander... ,,респектиран съм"
            Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
            „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
            LZ1EMS

Коментар

да ти кажа на крачка бях преди да си купя, но не съм имал и по-добре, че не купих тогава
              FIAT Doblo SX

Коментар

Първоначално публикуван от low_rider Преглед на мнение
                да ти кажа на крачка бях преди да си купя, но не съм имал и по-добре, че не купих тогава
                Е, сега си имаш камион. Виж, всеки си купува оптимално возило според нуждите. На мен лично точно този SUV (Freelander TDI) ми пасва най-добре, като разход на гориво, защитеност, скорост и комфорт на магистрала, и при нужда - проходимост извън пътя. Ако искам истинска, високопроходима машина ще си взема 2-ра, тунингована джипка без въздушни възглавници - вероятно Toyota...
                Последно редактирано от emanuilis; 27-01-10, 19:40.
                LZ1EMS

Коментар

Да ти кажа прав си за това, че всеки избира според нуждите, вкуса и т.н. Аз просто изказах мнението си, извинявай ако си се засегнал нещо, но нали форума е за това, да изказваме мнение . Колкото до моето Дискавъри 2 аз съм си много доволен, може да е камион както казваш, но на мен ми харесва и ми дава това, от което се нуждая. Извинявай още веднъж ако съм те засегнал нещо, но просто това е моето виждане за Land Rover Freelander.
                  FIAT Doblo SX

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                    Е, сега си имаш камион. Виж, всеки си купува оптимално возило според нуждите. На мен лично точно този SUV (Freelander TDI) ми пасва най-добре, като разход на гориво, защитеност, скорост и комфорт на магистрала, и при нужда - проходимост извън пътя. Ако искам истинска, високопроходима машина ще си взема 2-ра, тунингована джипка без въздушни възглавници - вероятно Toyota...
                    И аз съм на това мнение!
                    [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Да кажа и Аз, че ние с фрилендърите ги ползваме за всекидневно каране по пътя, което ни устройва и като разход на гориво.И мисля , че не само те могат да се карат от жени ( не ги подценявайте). Виждал съм жени които могат да засрамят много мъже.А за сериозен оф роуд, както каза колегата една тойота или едно чероки е по-добър избор.

Коментар

Съгласен съм с вас, собственици на Freelander, просто не мога да разбера защо се засягате? Аз моето Дискавъри го карам също като лека кола, но пък и знам, че във всеки момент ако трябва да вляза в тежък терен НЯМАМ ПРОБЛЕМ!

Както каза колегата и е прав - всеки си избира оптималната кола за себе си!
                        FIAT Doblo SX

Коментар

Засягаме се на изказване като това "колкото до фрилендър ЗАБРАВИ" .Ако искаш да минеш след зил 131, а той е излезнал от там със вкл. преден мост бавни....да не става.

Коментар

Кое за какво не става?

А сега по същество:
                            Имам такова нещо (1.8 бензин) вече от близо 3 години, от които активно съм го карал около една, след това го оставих на баща ми.
                            Освен болестта с гарнитурите, за която наскоро писах в друга тема, другите типични проблеми не са ме тормозили, макар че колата се кара често по черни пътища (включително и със сериозни наклони) и поляни (баща ми е запален рибар и гъбар).
                            За сметка на това колата има чести проблеми със спирачната система, от всевъзможен характер - маркучи, цилиндри, дискове... досега само помпата и барабаните отзад не са сменяни.
                            Ламарините са тънки, но не гният - още на първия месец преборих едно анти-паркинг "устройство" с десния праг - досега не е оправян, но и не ръждясва.
                            По ходовата част, освен две позиции втулки по задното окачване, друго не се е обаждало (тези разбира се ги смених с полиуретанови).

За шофиране и особено за дълъг път, на мен автомобилът не ми допада. Латералните опори на седалките са символични, което съчетано с люшкането, причинено от високия център на тежестта и доста мекото окачване, ме кара да се чувствам доста некомфортно.
                            Шумът в купето при скорости над 100 км/ч е значителен, а скоростната кутия определено не е добре сметната за това съчетание мотор/купе.

Ергономията също е далеч от моите представи за удобство - особено неудобно е разположението на бутоните за управление на стъклата, които са недостижими, при нормално положение на тялото в седалката. Стъклените люкове над предните седалки, макар и леко затъмнени, не предлагат никаква защита от слънцето, което при едно няколкодневно пътуване през лятото се превръща в сериозен проблем, поне за мен.

Една от добрите черти на автомобила е багажното пространство, особено при сгънати задни седалки. Освен това, въпреки наглед лековатата концепция на задното окачване, товароносимостта също е на ниво - качвал съм отзад почти 600 кг. пясък и цимент.

От всичко казано дотук, не мога да дам категорична оценка на Фрилендъра. Има си и плюсове, и минуси, но за мен по-скоро приложението му е като работна кола за не много тежки условия, отколкото за основен семеен автомобил.
                            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

За дълъг път. Сравнено с Джета (2008 ) например Free-то ми е по-комфортно (Варна-София). Заради по-голямата височина на задните седалки (дългата база) при по-резки изпреварвания пасажерите наистина се заклащат повече от обичайното - признавам си
                              За масови проблеми със спирачната система не съм чувал досега - интересно е да споделят и другите колеги.
                              LZ1EMS

Коментар

Досега са идвали два Фрилендъра в сервиза за ремонт ,от които единият за карета ,а другият щракаше в скоростната кутия като се въртят гумите във въздуха на подемника.Каретата ги сменихме ,а човека със скоростите избяга разочарован, че много пари бил налял досега в този джип.Това са ми впечатленията от този модел.
                                Последно редактирано от lyubo73; 29-01-10, 23:15.
                                0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X