Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искам да си купя фрилендър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Искам да си купя фрилендър

Сегаа, да напиша и аз нещо по въпроса. Карам от година и четири месеца Фрилендър с дясна дирекция от Англия, двуврат 1.8 2000 г. До момента навъртяните километри са над 20 000, като част от тях по магистралите из страната. До момента освен двете смени на масло на двигателя и една на раздатката и диференциала съм сменил двете спирачни цилиндърчета на задните колела (стават от форд) на цена 45 лева за двете, висящите лагери на кардана с поръчка от Англия комплект 80 лева, съединител усилен от Англия за 160 лева, гарнитура на смукателните колектори 25 лева, едно бушонче на цена 0.50 ст., една крушка за осветлението в купето 1.50 и това е. Живея на края на гр.Банкя, в началото на Люлин планина на последната улица до гората и както се сещате улицата ми дори не фигурира в плана за почистване на общината, денивелацията е такава, че когато в Банкя вали дъжд при мен е сняг, на ливадата над нас GPS-а отчете 1000 метра надморска височина, та джипчето всекидневно е подложено на доволно сериозни усилия, карано е в дълбок сняг, минавал съм през гьолове по 60-70 см. дълбоки, въртял съм гевреци в дълбок сняг, преди седмица теглих една каптива със замръзнала нафта и какво ли не. Е пичове не знам за вас обаче за мен това е доволно добър тест за издръжливост, ааа забравих да кажа че миналата зима един пасат реши че ще влиза в насрещното и се натресе в предната ми броня леко под ъгъл, в резултат пасата се саморазруши, броня фарове радиатор капак и прочие, а фрито ми имаше изцапана с боята на пасата броня и нищо повече, малко разредител реши проблема. Та така с малката машинка, карам си я и не ми пука въобще. Така че всичко е въпрос на личен избор и уцелване на екземпляр.
    Бог обича смелите, но води разумните....

Коментар

Първоначално публикуван от madcop Преглед на мнение
      Сегаа, да напиша и аз нещо по въпроса. Карам от година и четири месеца Фрилендър с дясна дирекция от Англия, двуврат 1.8 2000 г. До момента навъртяните километри са над 20 000, като част от тях по магистралите из страната. До момента освен двете смени на масло на двигателя и една на раздатката и диференциала съм сменил двете спирачни цилиндърчета на задните колела (стават от форд) на цена 45 лева за двете, висящите лагери на кардана с поръчка от Англия комплект 80 лева, съединител усилен от Англия за 160 лева, гарнитура на смукателните колектори 25 лева, едно бушонче на цена 0.50 ст., една крушка за осветлението в купето 1.50 и това е. Живея на края на гр.Банкя, в началото на Люлин планина на последната улица до гората и както се сещате улицата ми дори не фигурира в плана за почистване на общината, денивелацията е такава, че когато в Банкя вали дъжд при мен е сняг, на ливадата над нас GPS-а отчете 1000 метра надморска височина, та джипчето всекидневно е подложено на доволно сериозни усилия, карано е в дълбок сняг, минавал съм през гьолове по 60-70 см. дълбоки, въртял съм гевреци в дълбок сняг, преди седмица теглих една каптива със замръзнала нафта и какво ли не. Е пичове не знам за вас обаче за мен това е доволно добър тест за издръжливост, ааа забравих да кажа че миналата зима един пасат реши че ще влиза в насрещното и се натресе в предната ми броня леко под ъгъл, в резултат пасата се саморазруши, броня фарове радиатор капак и прочие, а фрито ми имаше изцапана с боята на пасата броня и нищо повече, малко разредител реши проблема. Та така с малката машинка, карам си я и не ми пука въобще. Така че всичко е въпрос на личен избор и уцелване на екземпляр.
      Колега без да се обиждаш, но виждам, че сериозно си заслепен от любовта към твоето возило.
      70 см. вода ако минеш с този фрилендър ще ти подаря фронтерата си да си имаш за резерва. За 20 000 км. си ремонтирал сумати неща които хората за по 100 000 не ремонтират. Всеки си обича своето но в стремежа си да предаде любовта и на други преувеличава многократно. Преоцени ситуацията и возилото, премисили и тогава пиши. Някой ще вземе да се цопне в истински 70 см. и после ще търси двигател, интериор, мостове и скорости, и ще каже "ама аз във форума прочетох че може..."
      no signature no problems

Коментар

За едно си прав, не съм го снимал но никога не е късно отново да го направя, но проблема е че опели не ми трябват, тъкмо преди няколко дни се отървах от един. И да доуточня че просто екземпляра, който си докарах от Манчестър беше отремонтиран още там от предишния собственик с нова вискомуфа и гарнитура на двигателя. Така че това обяснява липсата на по-сериозни повреди. А относно сменените от мен неща мога само да се смея като се сетя за една фронтера 95г. на един приятел, но няма значение. Попринцип никого не карам да си купува Фрилендър, в крайна сметка избора си е САМО личен както и финансовите възможности. Истината обаче е че като удобство за каране по шосета ежедневно, за което се ползва основно, поне за мен Фрито е супер, не му тече тавана или шибидаха, както при повечето фронтери, не ръждясва като повечето фронтери, харчи доста по-малко от повечето Фронтери, така че Фронтера не е точния джип за сравнение с Фрилендъра. Несъмнено има и доста минуси, но лично на мен след като съм карал и поддържал БМВ не ми прави впечатление.
        Последно редактирано от madcop; 17-02-10, 09:45. Причина: Допълване

Коментар

Да подкрепя колегата с фрилендъра.Това, че е сменил съединител,лагери на вискомуфата и спирачни цилиндърчета, не значи, че се сменят на 20 000. При него е станало за смяна.Обслужен автомобил и без да се налага нищо да се сменя, не мисля , че продават даже и в Англия.
          FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

Коментар

Първоначално публикуван от madcop Преглед на мнение
            За едно си прав, не съм го снимал но никога не е късно отново да го направя, но проблема е че опели не ми трябват, тъкмо преди няколко дни се отървах от един. И да доуточня че просто екземпляра, който си докарах от Манчестър беше отремонтиран още там от предишния собственик с нова вискомуфа и гарнитура на двигателя. Така че това обяснява липсата на по-сериозни повреди. А относно сменените от мен неща мога само да се смея като се сетя за една фронтера 95г. на един приятел, но няма значение. Попринцип никого не карам да си купува Фрилендър, в крайна сметка избора си е САМО личен както и финансовите възможности. Истината обаче е че като удобство за каране по шосета ежедневно, за което се ползва основно, поне за мен Фрито е супер, не му тече тавана или шибидаха, както при повечето фронтери, не ръждясва като повечето фронтери, харчи доста по-малко от повечето Фронтери, така че Фронтера не е точния джип за сравнение с Фрилендъра. Несъмнено има и доста минуси, но лично на мен след като съм карал и поддържал БМВ не ми прави впечатление.
            Спри се моля те. Ужасно си заслепен. На нито едно място не съм споменавал Фронтера освен че ще ти я подаря при преминаването ТИ на 70 см. вода с Фрилендъра ТИ. Не съм и сравнявал двете возила ( абсолютно безсмислено е ). От поста ти се разбира отново само едно единствено нещо. Ще оставя всеки четящ да си направи изводите. Приканвах те към обмисляне на публикуваната ( невярна ) информация а не към спор или сравняване на моето "гардже" с твоето.

П.С. все повече съжалявам, че се опитвам да спася хората от груба грешка, поради невярна информация прочетена във форума.
            no signature no problems

Коментар

Тук в този форум е насадено,че Фриито е пълен боклук,но това се дължи на факта,че някои "добросъвестен" измекяр е изкупил Фрийтата последна грижа от Англия за по 300паунда и сега хората ревът.Както каза колегата така и аз направих директно от Англия си избрах читав екземпляр за 2000 паунда и съм страшно доволен.Ако искате да се разровим из другите подфоруми да видим коя кола не се чупи и не изисква подръжка

Коментар

Първоначално публикуван от yamaha-racing
                Тук в този форум е насадено,че Фриито е пълен боклук,но това се дължи на факта,че някои "добросъвестен" измекяр е изкупил Фрийтата последна грижа от Англия за по 300паунда и сега хората ревът.
                А как ще обясниш, че самите британци от

http://www.whatcar.com/search/@22land+rover+freelander+4x4+%2803-07%29@22/UsedCarReviews/ViewCount!1/abn/

най-посещавания ревю сайт за коли в UK му дават доста лоши оценки по отношение на надеждността?

FOR Its off-road ability and unique styling mark it out
                AGAINST The car is let down by reliability problems

Оценка 2/5. Същата като на Киа Спортидж. Фронтерата има 1/5. Рав 4 5/5, ЦРВ 4/5, Форестър 3/5, Екстрейл 5/5 и т.н. Класацията звучи странно интуитивно ...
                Vitara 2.0 V6
                Honda CRV (Gen 1)
                Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
                ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от igdrazil Преглед на мнение
                  Разбира се че ще е лесно, на Купето ми волана се обръща в пъти по трудно и за 3 дни го смених, после 60лв зареждане на климатик и досега 26 000км за една година никакви проблеми. А частите за обръщане ще си ги взема от немско. Обаче вчера доста попрочетох за тея гарнитури на главата....и леко почва да ме хваща шубето
                  иначе за виско, за деференциали за раздатки не се притеснявам, един ден в канала и е готово ама ако си отиде моторчето.......
                  Привет колега,
                  И аз първоначално бях фен на този модел предполагам по сходни като твоите съображения. Явно тази муфа е много невралгичен възел, а лошото е че като аварира скапва раздатка и диференциал
                  БИХ ТИ ПРЕПОРЪЧАЛ да разгледаш и някой модели които са с междуосев деферинциал, Например JEEP-Grand Cheroki. Като цяло модели с Full-Time режим който освен че позволява шосейно каране, предполага че е и като цяло рисковете при автомобил на старо ще са ти по малки!

Коментар

Ако държиш на тази марка - вземи си диско, за около 11 има 2000 година, но и то не става за извън пътя без сериозни инвестиции ...
                    Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение

http://www.whatcar.com/search/@22land+rover+freelander+4x4+%2803-07%29@22/UsedCarReviews/ViewCount!1/abn/

най-посещавания ревю сайт за коли в UK му дават доста лоши оценки по отношение на надеждността?

Оценка 2/5. Същата като на Киа Спортидж. Фронтерата има 1/5. Рав 4 5/5, ЦРВ 4/5, Форестър 3/5, Екстрейл 5/5 и т.н. Класацията звучи странно интуитивно ...
                      Провери дали някога Фрилендъра не е ставал SUV на годината, ще останеш учуден.

Коментар

Попринцип крайностите са лошо нещо, което със сигурност ни лишава от обективно мнение и реално познание за същноста на проблемите, касаещи въпросната марка джипки. Въпреки гореописаните ми лични наблюдения върху здравината на моя екземпляр, категорично не мога да дам пълно и абсолютно заключение относно рентабилността на модела като цяло. Както вече обясних, не съм от хората които като си купят кола я търкалят докато и падне някое от колелата та тогава да се сетят да я отремонтират, и може би там е разковничето на проблема, Фрилендъра е екземпляр който иска постоянно регулярно обслужване (ако щете сезонно), нещо което по нашите ширини не е популярна практика видно от дръгелите, които се движат из родните пътища. Е и това е въпрос на себеуважение защото за мен лично мръсната кола, и тракащото окачване е като мръсна дреха с дупки и разпрано по нея. На ден ,по неволя, прекарвам във Фриито поне по два часа и определено го смятам за един вид част от "облеклото ми", дано ме разбирате, така че аз може би наистина съм обсебен или луд, но и другата крайност със сигурност е не по-малко неправилна. А иначе винаги може да си купите Сузуки Игнис-харчели малко, разправят...

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение

Но пропускаш какво пише за Фронтерата, а ние тук все пак сме офроуд форум.... Цитирам ги буквално!
                          For Good off-road and a cheap used buy
                          Nissan Navara D22 YD25 Double Cab

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
                            Ако държиш на тази марка - вземи си диско, за около 11 има 2000 година, но и то не става за извън пътя без сериозни инвестиции ...
                            Колега, не се засягай, но Диското е добро и извън пътя. Аз лично имам Диско 2001 година и се справя бих казал, много добре без никаква инвестиция по него. Разбира се както се казва - "моята кола си е най-хубава" , но там от където Диското може да мине, малко джипки ще минат!
                            Не се заяждам, нито хваля просто споделям.
                            FIAT Doblo SX

Коментар

Колеги,просто няма как да сравнявате диското с фрилендъра.Едното си е джип, а другото малко по проходим лек автомобил.

Коментар

Първоначално публикуван от nikola68 Преглед на мнение
                                Колеги,просто няма как да сравнявате диското с фрилендъра.Едното си е джип, а другото малко по проходим лек автомобил.
                                точно така
                                FIAT Doblo SX

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X