Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искам да си купя фрилендър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Искам да си купя фрилендър

Първоначално публикуван от stifler
    Но пропускаш какво пише за Фронтерата, а ние тук все пак сме офроуд форум.... Цитирам ги буквално!
    For Good off-road and a cheap used buy
    На Опела(Исузото) даже не съм се качвал и не смятам да го коментирам. Показах го заедно с другите, за да се види къде стои Фрийлендъра в контекста на кросовърите/сувчетата като машина втора ръка.

Първоначално публикуван от madcop
    Попринцип крайностите са лошо нещо, което със сигурност ни лишава от обективно мнение и реално познание за същноста на проблемите, касаещи въпросната марка джипки.
    В ревюто, което съм ти дал като линк няма крайности, а обективни и полезни аргументи като например:

Първоначално публикуван от whatcar.co.uk
    The 2.0 Td4 diesel is the cheapest to fuel and the most reliable, turning in around 37mpg, and has proved a very durable engine. The 2.5 V6 is understressed and bears up well.
    If only the same could be said for the rear differential and suspension, which both give trouble on many Freelanders. If you hear a grumbling noise from the rear of the car, move on to the next one on your shortlist.
    Например, от това може да се разбере, че за предпочитане са дизелите Td4, задният диференциал и окачване правят редовно ядове и ако се срещне екземпляр с такива проблеми, по-добре е да се търси следващия. Има и още полезно инфо:

Първоначално публикуван от whatcar.co,uk
    Blown head gaskets are a common issue with 1.8-litre Freelanders. It’s a well known problem and is caused by allowing the coolant level in the very small tank to get low. Water in the oil is a good sign of impending problems, but the good news is that the other engines have proved to be very reliable.
    Any damage to the suspension from off-roading will be expensive to repair, while the rear differential can fail with little warning. Manual gearboxes can also become noisy and fail, but other failures are more likely to be electrical, especially the rear door’s window, which can drop unexpectedly. You should also watch for water leaks in the three-door models.
    Face-lifted Freelanders from September 2002 are better built and suffer far fewer problems, and most came with a passenger airbag as standard. Anti-lock brakes became standard across the range in 2001.
    Оттук можеш да разбереш:
    1. 1.8 бензините гърмят често гарнитура на главата.
    2. Скъпо е да се ремонтира окачване и задният диференциал се предава без някакви видни симптоми.
    3. Тривратите Фрийлендъри протичат.
    4. След фейслифта от 2002 Фрийлендъра страда от значително по-малко проблеми.
    Vitara 2.0 V6
    Honda CRV (Gen 1)
    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
    ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от nikola68 Преглед на мнение
      Колеги,просто няма как да сравнявате диското с фрилендъра.Едното си е джип, а другото малко по проходим лек автомобил.
      И не само...Качваш се и караш...Проходимостта не е на дневен ред.Явно ще се ползва за ежедневка.Аз не се чувствам комфортно във Фрийто,а Диското ми пасва като пестница в сурат...А на колегата(Drago_Pishinkov) пък и Диското му е тясно...тест драйв му е майката...
      2. Скъпо е да се ремонтира окачване и задният диференциал се предава без някакви видни симптоми.
      To пък и за какво му е заден диф на Фрий-то......
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от low_rider Преглед на мнение
        Колега, не се засягай, но Диското е добро и извън пътя. Аз лично имам Диско 2001 година и се справя бих казал, много добре без никаква инвестиция по него. Разбира се както се казва - "моята кола си е най-хубава" , но там от където Диското може да мине, малко джипки ще минат!
        Не се заяждам, нито хваля просто споделям.
        3 свободни дифа и тракшън е кофти комбинация за извън пътя колега
        И от ЛР го осъзнават и по-късните бройки от Диско 2 вече имат блокаж на централния диф, за разлика от първите /те имат, ама няма как да се включи, трябва да се поръчат едни нищеца, да се разглоби малко и да имаш блокаж/
        Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
          3 свободни дифа и тракшън е кофти комбинация за извън пътя колега
          И от ЛР го осъзнават и по-късните бройки от Диско 2 вече имат блокаж на централния диф, за разлика от първите /те имат, ама няма как да се включи, трябва да се поръчат едни нищеца, да се разглоби малко и да имаш блокаж/
          Темата е за Фрий...То пък горкото и това си нема...3 ДифаИ под ,,първите'' имаш предвид двойките,нали?
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
            Темата е за Фрий...То пък горкото и това си нема...3 ДифаИ под ,,първите'' имаш предвид двойките,нали?
            Да разбира се, за 2 става въпрос.
            Аз лично това бих предложил на човека. За 11-12 вече има 2-ки. Някой искат по толкова за фриите същите години.
            Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
              Да разбира се, за 2 става въпрос.
              Аз лично това бих предложил на човека. За 11-12 вече има 2-ки. Някой искат по толкова за фриите същите години.
              Ама Фрий-то е сладко(би казала жена ми)Ти 'оди и обяснявай що е то диф и има ли почва у нас...
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                Ама Фрий-то е сладко(би казала жена ми)Ти 'оди и обяснявай що е то диф и има ли почва у нас...
                Сладко ... сладко, ама като ще е LR поне да е истински
                Или ако ще е паркетник да е Рав4, че за него толкова лоши неща не съм чел колкото за фрии-то
                Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от madcop Преглед на мнение
                  Попринцип крайностите са лошо нещо, което със сигурност ни лишава от обективно мнение и реално познание за същноста на проблемите, касаещи въпросната марка джипки. Въпреки гореописаните ми лични наблюдения върху здравината на моя екземпляр, категорично не мога да дам пълно и абсолютно заключение относно рентабилността на модела като цяло. Както вече обясних, не съм от хората които като си купят кола я търкалят докато и падне някое от колелата та тогава да се сетят да я отремонтират, и може би там е разковничето на проблема, Фрилендъра е екземпляр който иска постоянно регулярно обслужване (ако щете сезонно), нещо което по нашите ширини не е популярна практика видно от дръгелите, които се движат из родните пътища. Е и това е въпрос на себеуважение защото за мен лично мръсната кола, и тракащото окачване е като мръсна дреха с дупки и разпрано по нея. На ден ,по неволя, прекарвам във Фриито поне по два часа и определено го смятам за един вид част от "облеклото ми", дано ме разбирате, така че аз може би наистина съм обсебен или луд, но и другата крайност със сигурност е не по-малко неправилна. А иначе винаги може да си купите Сузуки Игнис-харчели малко, разправят...
                  Ти кажи за 70-те сантиметра вода дето си газил.
                  Нали ще сме обективни...
                  no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                    Нали ще сме обективни...
                    Мен са ми интересни и тези 1000 метра надморска в Банкя, разцъках Гугъл земя и най-много намерих 800-850 максимум
                    Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                      Нали ще сме обективни...
                      Не че имам Free, но преди около година, след поредните проливни дъждове ,,изплувах" от една пресечка на бул. Сливница с ниво на водата до фаровете (не над тях) - това колко сантиметра са
                      Последно редактирано от emanuilis; 23-02-10, 15:09.
                      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                      LZ1EMS

Коментар

Не си давай зор да обясняваш колега, най-много накрая и теб да обвинят че лъжеш. Важното е че те е изкарала машинката, другото са просто приказки. А доколкото това дали Фрилендъра е машина на място, мога само да кажа че никой ама никой не може да ме убеди във факта че това, което карам и не ми е давало дефекти, все пак е скапано. В крайна сметка има достатъчно Витари и Самураи произведени за да запълнят нишата на "мразещите" този "гаден" английски паркетник. А ние глупавите ще продължаваме да си караме паркетниците.

Нищо против Витарата или Самурая, едни доста добри машини са.
                        Бог обича смелите, но води разумните....

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                          Не че имам Free, но преди около година, след поредните проливни дъждове ,,изплувах" от една пресечка на бул. Сливница с ниво на водата до фаровете (не над тях) - това колко сантиметра са
                          нямам идея, но на истинските джипове им дават 50 см.
                          На фронтерата в момента началото на фаровете ми е 58 см.
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от madcop Преглед на мнение
                            Не си давай зор да обясняваш колега, най-много накрая и теб да обвинят че лъжеш. Важното е че те е изкарала машинката, другото са просто приказки. А доколкото това дали Фрилендъра е машина на място, мога само да кажа че никой ама никой не може да ме убеди във факта че това, което карам и не ми е давало дефекти, все пак е скапано. В крайна сметка има достатъчно Витари и Самураи произведени за да запълнят нишата на "мразещите" този "гаден" английски паркетник. А ние глупавите ще продължаваме да си караме паркетниците.

Нищо против Витарата или Самурая, едни доста добри машини са.

Тая приказка тръгна от твоите твърдения, че си форсирал водна преграда дълбока 70 санта. Направи две снимки, едната къде на твоя Фрии са 70 санта по рулетка, и втора как Фрии-то минава през вода до тази отметка. Лесно е.....
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Защооо, зя да доставя удоволствие на някой комплексиран форумен змей ли? Едва ли. По-скоро ме обвинете официално в лъжа и ми изтрийте постовете в тази тема. Попринцип не е лошо и да смените името на темата, например "Защо мразя всички дето не клякат пред джипката ми" или " Колко е отвратително да си харесваш Фрилендъра" или " Какви лъжци са тия с Фрилендърите". Сигурно с настоящото си изказване засягам някой, държа да е ясно че нямам въобще идея да го правя, не съм конфликтна личност-просто не ми харесва налагането на определен стереотип в този форум, а именно да се анатемосва всичко различно от идеите на някои определени играчи и тотално да се нападат хората с по-различно мнение. Вижда ми се крайно тесногръдо това отношение, даже бих казал че е откровено пренебрежително. В този случай още утре ще помисля за регистриране на Фрилендър клуб та дано там поне сме единомислещи.

Лека вечер.......
                              Бог обича смелите, но води разумните....

Коментар

В момента водиш разговора по абсолютно грешен начин, и с абсолютно грешна нагласа. Приемаме хора с различни от общоприета гледни точки, стига могат да ги отстояват не само с праздни приказки, а и с факти. Предложих ти начина по който можеш да не изглеждаш празднодумец, ама на теб май ти е по лестно да заемеш позата на неоправдан и неразбран....

Относно регистрация на каквото и да било различно - твоя воля. Няма нито да си първия, нито да си последния. И да знаеш - това е най-слабия коз при водене на диалози тук.....

Лека и на теб....
                                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X