До: Ремонт на ГНП BOSCH VP 44
Всичко е BOSCH - копютър, помпа, дюзи, датчици...
Имам описание на бензиновите регистри. Имам програмка, дето прави log на регистрите. 2/3 от нещата ги дисплейва като бензиновите (скорост, температури, MAF, Trottle position, жолтаж на екумулатора и още няколко)
не дава правилно оборотите (това вече го хванах откъде е)
не дава цикловата порция изобщо
не дава предверението правилно, както реалното, така и желаното.
не дава "control sleeve position sensor voltage" изобщо
Не дава и още няколко неща.
Обаче повечето ги изнамерих къде са по регистрите. А да напиша програма, дето чете данни от COM порт и ги дисплейва върху екран с часовници е работа като за от ден до пладне. Имам описание на Nissan Consult протокола с бензиновите регистри.
Човъркаме тука с един австралиец логове и регистри. Той е направил емулатор на двигател и гледа през истински NISSAN Consult 1, вързан не към реален двигател а към емулатора.
Мерси за данните.
Първоначално публикуван от kiki.t
Преглед на мнение
Имам описание на бензиновите регистри. Имам програмка, дето прави log на регистрите. 2/3 от нещата ги дисплейва като бензиновите (скорост, температури, MAF, Trottle position, жолтаж на екумулатора и още няколко)
не дава правилно оборотите (това вече го хванах откъде е)
не дава цикловата порция изобщо
не дава предверението правилно, както реалното, така и желаното.
не дава "control sleeve position sensor voltage" изобщо
Не дава и още няколко неща.
Обаче повечето ги изнамерих къде са по регистрите. А да напиша програма, дето чете данни от COM порт и ги дисплейва върху екран с часовници е работа като за от ден до пладне. Имам описание на Nissan Consult протокола с бензиновите регистри.
Човъркаме тука с един австралиец логове и регистри. Той е направил емулатор на двигател и гледа през истински NISSAN Consult 1, вързан не към реален двигател а към емулатора.
Мерси за данните.
Коментар