Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дискови или барабанни спирачки?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Дискови или барабанни спирачки?

Аз ще изкажа мнение, което важи за товарните автомобили, тъй като в този бранш работя.

При товарните Он-Роуд машини с до 60 тона бруто тегло на композиция и 8 до 10 тона общо натоварване на ос, всички производители отдавна вече са се спряли на дисковите спирачки - както на предни, така и на задни оси. Отделен е въпроса, че в товарните задължително има и поне още една спирачка - моторната, която е стнадарт, и евентуално Ретардер, който е скъпа опция. И двете оказват спирачен ефект, но не на пълно спиране, на задвижващата/ите ос/и, без използване на спирачките.

Барабанни спирачки се използват само за Офф-Роуд машините, или за тези с над 60 тона бруто тегло. Причините при офф-роуда е, че барабаните се замърсяват по-малко от дисковете.

Как обаче камион, примерно един типичен т.нар. "ТИР" с 40 тона бруто тегло, може да изкара без проблеми в дисковете сума ти хиляди километри, а аз - за няколко хиляди ги окривих, е една друга, неприятна тема. Да не говорим, че дисковете на Патрола са почти толкова големи колкото на един влекач, само дето разликата е почти 20 пъти в теглото.
    "Живей бързо, умри млад и остави един красив труп след себе си." Е. П.

2007 Nissan Titan 5.6 V8 4WD

Коментар

Малко в страни от темата.
      При джиповете едно от неприятните свойства на барабанните спирачки е трудното изсъхване. Скоро си мислех, ако на координатна машина се пробият отвори по целия барабан няма ли да се отстрани този недостатък? Мисля, че работната площ и здравината няма да намалеят драстично. Някой опитвал ли е?
      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Ами като влезе камъче и подпре накладката?

Коментар

Добре, но на дисковите защо не влизат камъчета под накладките?
          Пък и отворите ще са малки( но повечко)- примерно фи5.

Коментар

Едно е да се пъхне между диска и накладката (трудно), друго е да се напълнят дупките челно срещу накладката.
            А ти нямай грижата. Водата и калта винаги намират от къде да влязат. Въпросът е откъде да излязат после. За кво мислиш нормалните амфибии не са и чували за дискови спирачки. Ами целите главини са херметични, и спирачките са скрити вътре.

Коментар

Значи ме съветваш да не пробвам....

Коментар

Недей разбира се. Имам тука един спукан диск, имам стари накладки - ако искаш може да се направи макет.
                Ма мани, че кат си го представям ме хваща страх.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  Недей разбира се. Имам тука един спукан диск, имам стари накладки - ако искаш може да се направи макет.
                  Ма мани, че кат си го представям ме хваща страх.
                  давай чертежи оправлю?
                  не убивайтесь так,дамочка! вы так не убьётесь!

Коментар

Ты че, правда дырки на барабане собираешся сделать?
                    Вентилируемый барабан ...
                    Нет, с первого заходу идей нет.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      Ты че, правда дырки на барабане собираешся сделать?
                      Вентилируемый барабан ...
                      Нет, с первого заходу идей нет.
                      перфорированый
                      нет. дисковых тормозов
                      не убивайтесь так,дамочка! вы так не убьётесь!

Коментар

У, блин, дико извиняюсь!((( Там наверху ерунду написал, надо было "барабан", не "диск". Моя ошибка.

Ето, като толкова им ги разбирате на спирачките, сега е момента. Полковникът Моралес предлага чертежите на напълно проверени на много състезателни джипове дискови спирачки за военните мостове на УАЗа. Лесно - трудно, някак можем да ги произведем тук. Без проблемите с митниците, транспорта и превеждането на парите.
                        Е, кой иска? Колкото кажете - толкова и ще правим.

Коментар

Давай цената!!!
                          Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Личи че никога не си се разправял с производство.
                            Не знам. Но няма как да излезе много евтино, при положение че е експериментално производство. Каквото мога да ти гарантирам, е пълна добросъвестност, технологичен контрол и борба за сваляне на цената. Но в целия агрегат няма части, които могат да се правят с пилата в кухнята. Нито ще правя нещо от сурово желязо, само за да изглежда и да струва стотинки.

Коментар

Ми Стефане - той е КЛИЕНТ.
                              Дай му приблизителни цени - така ще събереш и другите желаещи.
                              Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
                                Ми Стефане - той е КЛИЕНТ.
                                Дай му приблизителни цени - така ще събереш и другите желаещи.
                                Успех !
                                Той Стефан го е казал - експериментално производство. Първо броя клиенти може да промени цената с пъти(инструментите по поръчка, каквито най-вероятно ще трябват не са малко пари), така че без бройка дори приблизителна цена не може да има. Второ за да каже конкретна сума от сега и да има минимална сигурност, че няма се набута, то тя трябва да е няколко пъти предполагаемите разходи... което при добро стечение на обстоятелствата(т.е., ако законите на Мърфи не сработят) може да се окаже доста нечестно. Така че си е съвсем прав - първо му трябва бройка, после може и да направи прогназа с уговорка за голям процент варииации.
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X