Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дискови или барабанни спирачки?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Дисковите спирачки са най-доброто))

Това дори не е в брода. А иначе са най-по-хубавите, кой спори?

Коментар

може и да бъркам но този диск не е ли прекалено изтънен .съдя по големия ръб по периферията.според мен е огромен и този диск отдавна е трябвало да бъде сменен.ако е така .......хм.спирам
      В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Да, още преди няколко километра. Още на асфалта, когато е бил на стотина километра. После пътя до лагера, после старта на разходката. После това.
        Ще намеря и картинките преди да са скъсани, къдрави като юфка. Тогава пък разтриса, никъв демпфер не помага. Пак смъртно опасно. Имаше и с разкъсани супорти, парчетата са се извъртели. Имаше и едно падане, километър и половина по склона. Колата като изцеждан чаршаф, късмет че хората са излетели през бившите прозорци в началото. Тогава просто е заклинило като се е счупил диска.
        Важното е че с дииискоооовиитеее спирааачкии са кооомфортниии, хич да не ти пука.

Коментар

За барабанните спирачки

Аз ще разкажа една случка:
          Караме с една уазка от старите (текезесарка) по един ловен раьон,спускаме байр и минаваме през локва, след което трябва да караме на спирачка за да изсъхне феродото и да дойдат спирачките...
          Нямам коментар
          LZ1HKW
          Реглаж на преден и заден мост
          My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Ти знаеш тип спирачки, които не искат сушене след локвите??? Научи народа, ти разполагаш със секретни сведения!

Коментар

Стефане ,абе няма ли начин по-простичко някак да го кажеш.наречи ме тъп,ама не разбрах изхабени ли са дисковете или ги иронизираш.кажи го по ясно(моля)
              В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Според мен този диск найстина е много износен и това е основната причина но наистина и мойто мнение е ,че дисковете имат своите недостатъци. Лятото си карах из една хубава глина, по-принцип никакви проблеми но на другия ден тръгвам за София и проблем Хънтара се мята насам натам скърца, страшна работа слизам и виждам, че предните джанти са изцяло набити с изсъхнала глина спирачен апарат не се вижда и на всичкото отгоре изсъхнала като бетон доста си поиграх с една отверка и чука докато се оправиха нещата. Странно ми е, че за толкова години/километри включително и в този район с Нивата не съм имал подобен проблем. Според мен това се дължи на джантата на Хънтара много е близо до спирачният апарат. За дисковете това ми е бил единствен проблем. Виж барабаните вече няколко пъти отварям и почиствам от събралата се вътре кал, на спирачките не ми се е отразявало пряко но скърца и няма начин да не износва накладките.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                  Ти знаеш тип спирачки, които не искат сушене след локвите??? Научи народа, ти разполагаш със секретни сведения!
                  Минаваме по същият терен с други машини с дискови спирачки и нямаме този проблем !

Аз не знам къде е тайната !
                  LZ1HKW
                  Реглаж на преден и заден мост
                  My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Естествено че се подигравам, диска си е бил нов, преди човекът да го вкара там, където обичат да ходят УАЗовете. По навик, никога преди това не е имал ядове с барабанните.

Иване бе, аз ли да те уча, тва верно е смешно)) От глината - в първата прилична локва да се измие, не те ли мързи да чукаш калта?)

Коментар

Хайде пак старата тема на Нов глас, нема угодия, Дисковите спирачки се охлаждат Много по добре и са ЕДИНСТВЕНАТА Опция при Динамично каране ПО ПЪТ, Но имат недостатъка да си имат проблеми с калта, пясъка и дребните камъчета.........

За това и моят камйон си има "за всекиго по нещо" Дискове от пред - барабани от зад, белким едните го спрАТ - но най-добрият съвет който съм чувал до сега е от Корифея Вушев - "Не пипай спирачката - ГАЗ, бе ГАЗ"

Коментар

Тая не се миеше и мокра само се стържеше нали в хижата се пробвах да направя обувката си по лека от 5кг. Направо безнес да въртиш с нея спомням си че едно време купувахме топки от такава глина от кирковсия пазар за да правим склупторки по рисуване в училище.

Коментар

Големият проблем на дисковите е че могат и да не пуснат когато трябва да се правят че ги няма. И няма да хванат когато в тях има три песъчинки - ефективността им НЕ МОЖЕ да е голяма заради малката площ.
                          Дисковите съхнат по-бързо от барабанните. Щото са по-открити, и щото греят. Което значи че не държат на голямо натоварване и умират бързо от това че са открити. Песните тип "ама те са с вентилируеми дискове" са безсмислени - това работи само на високи обороти и не на дълго държане.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
                            Хайде пак старата тема на Нов глас, нема угодия, Дисковите спирачки се охлаждат Много по добре и са ЕДИНСТВЕНАТА Опция при Динамично каране ПО ПЪТ, Но имат недостатъка да си имат проблеми с калта, пясъка и дребните камъчета.........

За това и моят камйон си има "за всекиго по нещо" Дискове от пред - барабани от зад, белким едните го спрАТ - но най-добрият съвет който съм чувал до сега е от Корифея Вушев - "Не пипай спирачката - ГАЗ, бе ГАЗ"
                            Газ, бе Газ и малко предна спирачка .
                            LZ1VMH

Коментар

Хе, че нали твойта СК е арзамаска? Поне ти е лесно да го разклатиш) Клати бе човек, клати, просто правилно, ти си по-млад от мене мнооого!)

Коментар

Re: За барабанните спирачки

Първоначално публикуван от vladi333
                                Аз ще разкажа една случка:
                                Караме с една уазка от старите (текезесарка) по един ловен раьон,спускаме байр и минаваме през локва, след което трябва да караме на спирачка за да изсъхне феродото и да дойдат спирачките...
                                Нямам коментар
                                Тва ще го успоря!!!!!!!!
                                Вече 2ра година се возим с едно ТКЗС и никаде не са ни изложили спирачките камоли във вода!!!!!!!!!!!!!!
                                Може би сме вадили късмет
                                [size=7][color=GREEN]EnDuRo[/color][color=blue] & [/color][color=green]OFF_rOaD[/color][color=blue] TeAm[/color][color=green] BiStRiCa[/color][/size]
                                [img]http://www.autonet.bg/Offroad/deso%20tuning.jpg[/img]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X