Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оставяте ли джипа сутрин да работи на едно място?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Оставяте ли джипа сутрин да работи на едно място?

Първоначално публикуван от kraz Преглед на мнение
    Двигателя загрява най-бързо когато е натоварен

Затова когато е студен двигателя пала го и включвам всички всевъможни консуматори, намествам се удобно, слагам си колана, настройвам си музиката, тръгвам и гледам да се движа максимално дълго на 1 или 2ра с 1000 оборота според това което ми позволява пътната обстановка
    Така правя и аз, само без да включвам всички консуматори, а само най-необходимите. Като ги включиш всички наведнъж само се товари алтернатора излишно според мен, и след това на първа или втора скорост с около 1300-1500 оборота.
    Гледал съм по телевизията много предавания и този метод го доказват като най-успешен. Така двигателя достига максимално бързо до минималната температура за неговата що годе нормална работа, т.е. 40-50 градуса. Така се избягва работата на ниски обороти при студен двигател, при които е доказано че има най-неправилно горене, което вреди особено много на ДВГ-то, а не толкова студеното масло.
    Всеки един производител се стреми при студен старт двигателя да успее да загрее максимално бързо ламбда сондата и катализатора, за да започнат да работят максимално точно по този начин да се подобри горенето. Затова се сменят местата на сондата и катализатора, като ги слагат много по-близко и възможно най-горе на изпузкателните тръби, където температурата на изгорелите газове е най-висока.
    Така, че аз лично ползвам този метод, защото все си мисля, че това е тествано от инженери, които разбират доста от тази работа, пък и имат достатъчно апаратура за да разберат, наистина кое е най-доброто, та затова и аз вярвам на твърдението "Студен старт и ниски обороти на мотора - вреди изключително много".

Коментар

Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнение
      А как си го направил,интересно е?
      В Бриколаж има едно устроиство с дистанционно управление многофункционално го водят,може да се програмира за доста неща има и описание.Ще попитам моят приятел как точно се казва.Струва 65лева.Аз си взех две едното си паля джипа,а другото ми управлява лебедката и съм много доволен.Монтирасе елементарно преди контактният ключ,с едното копче давам на контакт и подгревните свещи греят,след това натискам другото и тои възпламенява.

Коментар

Първоначално публикуван от nenoA Преглед на мнение
        В Бриколаж има едно устроиство с дистанционно управление многофункционално го водят,може да се програмира за доста неща има и описание.Ще попитам моят приятел как точно се казва.Струва 65лева.Аз си взех две едното си паля джипа,а другото ми управлява лебедката и съм много доволен.Монтирасе елементарно преди контактният ключ,с едното копче давам на контакт и подгревните свещи греят,след това натискам другото и тои възпламенява.
        Мерси
        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Оставям да работи около 2 до 3 мин. преди да тръгна. Преди да го изгася също го оставям около 30 сек. до 1 мин. да поработи на място (това заради турбото).
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

И във Конрад го продават Krasi

Коментар

Навремето някъде бях чел изследвания по-темата.Резултата беше, че е най-добре веднага след палене да се тръгва, да се кара по-възможност в по-ниски обороти докато загрее
              Така двигателят достига за най-кратко време работна температура, което всъщност е и целта.
              Приказките за качване на масло са несериозни, маслената система е под работно налягане до няколко секунди след запалване.Дали колата ще се движи или работи на-място, за мазането е все-тая
              0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
              Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
              Суперскан България www.decbg.com
              Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Никога не загрявам двигатела на място. Потеглям и държа ниски обороти до отлепяне на стрелката на температурата.
                За маслото много се изписа, че при сегашните температури сутрин е много гъсто. По стечение на обстоятелствата, около 2л. от отработеното масло на джипа останаха в кофичка пред гаража няколко дена. Маслото е 10w40 и трябва да кажа, че по течливост изобщо не се различава от новото масло в тубата. Дори при разклащане дава впечатление за по-нисък вискозитет от новото на -10 градуса.
                Мисля, че съвременните масла са доста добри и си вършат работата веднага след запалването, незвисимо от ниските температури.
                sigpic

Коментар

Toyota-та има бутон "idle UP", който вдига оборотите до 1500 и ги държи докато не го натиснеш отново.

В книжката пише - даваш на контакт, изчакваш да изгасне лампата за подгряването, настъпваш педала на газта и палиш. Щом запали, махаш крака от газта и ако е студено натискаш бутона за вдигане на оборотите. Потегляш когато достигне нормална температура (5-6мин. при 1500 оборота).

Между другото, това с паленето на дизел с газ до ламарината съм го чувал и не съм му хващал вяра, но откакто го прочетох в ръководството на Toyota, го практикувам.

Коментар

Първоначално публикуван от panaira Преглед на мнение

Между другото, това с паленето на дизел с газ до ламарината съм го чувал и не съм му хващал вяра, но откакто го прочетох в ръководството на Toyota, го практикувам.
                    При механично ГНП независимо дали настъпваш педала, газта си е до ламарината от вътрешните му настройки. При електронните мозъкът трябва да прави тази работа. Обаче при достигане на 800 об/мин. управлението се прехвърля на педала и затова е добре ръчно (крачно, от педала) или друга автоматика да поддържа по-високи обороти докато двигателят се успокои.

Коментар

здравейте попрочетох отгоре отгоре темата и ще споделя че според мен най правилният начин за експлоатация на автомобила в зимни условия ако не разполага с пусков подгревател или да се зареди с гореща течност ( в армията има подгреватели с топла вода ) е след запалване на двигателя веднага да се потегли като не се натоварва максимално . разбира се има пилоти който като запалят форсират два три пъти . аз лично след като изкарам автомобила от гаража го оставям да работи и затварям врата и чакам жената и децата да се качат това е в рамките на максимум 20 30 секунди след това карам почти 1 -2 км леко и в тези граници стрелката малко вече се отлепила ,парното го пускам само ако са се изпотили стъклата и то на най-малката степен .чувал съм съвет за пускане на климатика ама нещо не съм му фен . Рейнджъра е с перка която е включена постоянно и ми прави впечетление че загрява доста бавно мисля след като му изтече гаранцията да му монтира пусков подгревател на ток .голям кеф ще е да ти топло вътре още с влизането , засега мисля да експериментирам в прожектор 150W с програматор под двигателя вкл.един два часа преди запалване някъде из форумите имаше тема за подгревателите и тази идея най ми допадна евтина и лесна за изпълнение
                      По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

"палене с газ до ламарината"! -при -10грС и дръпната до краи ръчна газ ,пажерото запали на дърпане и докато откача въжето ,оборотите изведнъж спаднаха и започна да раб. неравномерно и тресе ....докато загасна..мисля че строших двигателя ,или помпата-знам ли....та внимаваите..с експериментите де!

Коментар

Паленето с газ за декомпресиране се препоръчва там, където има дроселна клапа на смукателните тръби, НО НИКОЙ производител не препоръчва форсиране на студен мотор. Т.е. в момента, в който оборотите започнат да се повишават, газта се отнема. При обикновен дизел е безсмислено да се помпи и натиска до ламарината педала на газта.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                            ..... засега мисля да експериментирам в прожектор 150W с програматор под двигателя вкл.един два часа преди запалване някъде из форумите имаше тема за подгревателите и тази идея най ми допадна евтина и лесна за изпълнение
                            Със 150 В за 1-2 часа при - 10 околна температура няма и да усети. Виж 1500 В може и да свършат работа ....
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                              Виж 1500 В може и да свършат работа ....
                              Става! Обаче трябва да се пусне през диод или с понижено напрежение за да свети в инфрачервения сектор повече. На 220В той е предвиден да прави основно видима светлина и по-малко топлина.

Коментар

Хъм, с диод мощността ще спадне наполовина и дори и всичките 75 вата да ги отдава като топлина и да пренебрегнем загубите в атмосферата, съмнявам се да стопли съществено 300-400 килограма метал, антифриз и масло ....
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X