Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чистене на стъклата от дебел лед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чистене на стъклата от дебел лед

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
    смес оцет с вода.
    В какво съотношение.

Коментар

Първоначално публикуван от Rosen-shumen Преглед на мнение
      В какво съотношение.
      2/3 оцет 1/3 вода в бутилка за пръскане, пръскаш, чакаш поне десетина минути, ледът не се топи, но се стърже малко по-лесно. Обаче отива твърде много оцет.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
        Я метни 10-15 метра.

И какво е това фолио?
        Няма ли да е по-лесно да сложиш две обикновени електрически одеалца върху колата
        И едно мааалко генераторче да думка цяла нощ в багажника (ауспуха ще му изкараш през вентилационната решетка за изходящия въздух от купето
        Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
          Я метни 10-15 метра.

И какво е това фолио?
          Дай координати.Ще ти изпратя още днес.
          Фолиото представлява тънко платно,подобно на мушама.Издържа на температура,но не си спомням на колко градуса.При всички случаи е над 300.Пазарувах го от Авко-Русе.Преди десетина години правех машини за пълнене на прясно мляко в полиетиленови пликове.С фолиото покривах реотаните.Питай чичо Гошо за Авко,може да имат и други фолиа.За съжаление от фолиото нямам поне за мостра...

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
            С маркуч на ауспуха няма ли да стане ?
            Може и да стане. Ама какво равим ако е замръзнала генерацията?

Вчера ми се случи. На бившата ми Лагуна, която сега кара брат ми. Качва се, върти, колата пали и след това гасне. "Ела тука, че нещо я задавих ...". Като слизам долу - колата пали и се чува силно фъскане някъде отпред под двигателя. Добре че се усетих какво е станало.

Айде в гаража на канала. С пистолета за горещ въздух нагрях най-ниската тръба и колата се оправи. Пробих една дупчица 3 мм и не е истина колко вода изтече.
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Ясене , какво ще кажеш за амониевата селитра ? Може ли да влезе в употреба ?

Коментар

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
                Ясене , какво ще кажеш за амониевата селитра ? Може ли да влезе в употреба ?
                Става за изстудяване на бира,за друго не знам...

Коментар

http://www.chimco.bg/bg/k2-items/ite...%BD%D0%B5.html

А това ?

Коментар

Моя грешка . Реакцията трябва да е екзотермична !
                    Поръсване със сол трябва да разтопи леда !

Коментар

Амониевата селитра изстудява при разтваряне във вода и корозията върви като песен. Не е нашия човек.
                      Натриев сулфат (по-добре безводен), калциев хлорид - загряват при разтваряне (само не ги смесвайте че дълго ще миете после).
                      Обикновената сол не отделя и не поглъща топлина при разтваряне.

Всички соли понижават температурата на топене, но за да има успех (1) трябва да я понижат под околната температура и (2) трябва да се чака приток на топлина, за стапянето. Тези които отделят топлина при разтваряне са по-добри от тези които не отделят.

Коментар

п.п. Карбамид - не отделя и не поглъща топлина, не може да свали температурата на топене под -10, но пък има важно предимство - не предизвиква корозия и не е вреден за растителността наоколо.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          Няма ли да е по-лесно да сложиш две обикновени електрически одеалца върху колата
                          И едно мааалко генераторче да думка цяла нощ в багажника (ауспуха ще му изкараш през вентилационната решетка за изходящия въздух от купето
                          За друго ми трябва.

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                          Дай координати.Ще ти изпратя още днес.
                          Фолиото представлява тънко платно,подобно на мушама.Издържа на температура,но не си спомням на колко градуса.При всички случаи е над 300.Пазарувах го от Авко-Русе.Преди десетина години правех машини за пълнене на прясно мляко в полиетиленови пликове.С фолиото покривах реотаните.Питай чичо Гошо за Авко,може да имат и други фолиа.За съжаление от фолиото нямам поне за мостра...

Сетих се за това фолио!
                          Ако, имаш повече метни малко.
                          На лични ще ти пусна координати.
                          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                            ... На бившата ми Лагуна, която сега ...
                            Леко встрани от темата, но: наоколо имам трима с Лагуни, и тримата реват от тоя пролем. Май соствениците на такова чудо не е зле да се възползуват от твоя опит (ако и решението да е малко брутално ). Все пак едно е да си чоплиш половин час колата от леда, преди да влезеш вътре, друго е след като все пак влезеш, да разереш и че на всичко отгоре и не работи...

Идеята за ултразвука ... не знам що, ама ми се струва, че стъклата ще се напукат преди леда.
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Обикновената сол не отделя и не поглъща топлина при разтваряне.
                              Сутрин като наръся заледената пътека със сол дали готварска или морска леда започва да пука и да се разтапя ! Не се ли дължи това на реакция при , която се отделя топлина ?
                              За щастие за момента в София нямаме проблема на варненските колеги , но знае ли човек кога ще му потрябва такъв челен опит.

Коментар

А карабит? По спомен от едно време когато взривявахме буркани и се стреляхме с бутилки от шампанско, се отделяше доста топлина при намокряне на карабита!
                                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X