Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чистене на стъклата от дебел лед

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Чистене на стъклата от дебел лед

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Що бе, това си е двигателче с вътрешно горене, къде кон - кон и половина ? Умните глави да го изчислят, колко калории ще даде, и колко ще са нужни да се размрази Х лед при Y температура. Няма такава бръмчалка на която като загрее да можеш да и хванеш кривката на ауспуха с две ръце Ако се завърти ауспуха на пътя на въздушната струя би трябвало да постопли. Може и да греша де.
    Грешиш в мащаба.

От друга страна хората газовите горелки отдавна са ги измислили.
    Има едни дето с тях се пърли прасе - те са добро начало, ама трябва прецизна ръка. Другото са газовите калорифери - само да не ти свиди пропан-бутана. Температурата на изхода им може да се нагласи около 60 градуса и с това да се атакува ледената епоха. Тъпото е че повечето искат ток за вентилатора (но малко). Има и такива които се въртят от горивото.

Коментар

През годините съм използвал проверените и вече споделени практики.- Гумените уплътнители на вратите обработвам с вазелин,спрей а последните години със свинска мас. Пантите и ключалките на вратите със спрей против ръжда( керосина и маслото не позволяват да замръзнат).Предното стъкло "мажа" с полирпаста(зелената костенурка),и като изсъхне за десетина минути-почиствам с вълнен парцал.Обработеното стъкло не задържа водата.Ако не ме мързи,слагам картон на предното стъкло и го затискам с чистачките.
      От топлия гараж по добро решение не съм срещал...

Коментар

Първоначално публикуван от tisho-samokov Преглед на мнение
        Преди 15тина години имах трабантче,та то няма никакво парно,и аз така сутрин излизам с чаиника с вряла вода поливам го целия паля и тръгвам,стъкло не съм чупил.Сега обаче не смея и аз така да поливам.
        Преди години моите полицаи от инкасовия екип на банката така успяха да пукнат предното бронирано стъкло на Черокито, три пръста дебело.
        То май точно поради дебелината се пукна.

А за гумените уплътнения на вратите препоръчаното е глицерин от аптеката.
        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Тука разни хора повтарят "гаража, гаража" - то е ясно че в топъл и сух гараж е най-доброто място за автомобила, само че това не допринася за въпроса на темата.
          Автомобилът все пак е за пътуване, което предполага поне половината от случаите да се паркира извън гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
            ...
            От топлия гараж по добро решение не съм срещал...

- Начальник! В снегу застрял ??? Я знаю, что тебе надо! Ставь бутылку водки - скажу
            - Бери бутылку, говори, что нам надо?
            - Трактор тебе надо, начальник !
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Тука разни хора повтарят "гаража, гаража" - то е ясно че в топъл и сух гараж е най-доброто място за автомобила, само че това не допринася за въпроса на темата.
              Автомобилът все пак е за пътуване, което предполага поне половината от случаите да се паркира извън гаража.
              За това е споделен опита- на вече 7 "страници", и всеки може да си направи своите изводи ,и практически решения.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Оксиморон - за пример....

Коментар

С маркуч на ауспуха няма ли да стане ?
                  Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                  Grand 3.1TD
                  0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                    С маркуч на ауспуха няма ли да стане ?
                    И принудително включване регенерацията на DPF за повишаване температурата на изгорелите газове
                    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

С принудителната регенерация ще се опушат стъклата... ледът, всъщност..

Коментар

Явно спирта е менте,следващия път ще се търси в аптеката някакъв медецински.

Коментар

Имам почти цяла макара плосък кантал 2,5х0,15 мм.Не си спомням съпротивлението.При интерес мога да го измеря.Ако някой иска да експериментира,да казва метража.Ще му струва само куриера и евентуално бира кат се видим...Имаше и едно термоустойчиво фолио 0,25мм,мисля на АВКО -Русе.Мисля си за някакво термо одеало,ама си имам достатъчно грижи,та ...Може например да се вкара кантал в уплътненията на вратите,или около фугите...Иначе като гледам прогнозите за източна България,гадно ама нетрайно...

Коментар

Подходящ генератор на звук с подходяща честота, също би свършил работа. Така и така сме го обърнали на брейнсторминг...
                            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от fill Преглед на мнение
                              Имам почти цяла макара плосък кантал 2,5х0,15 мм. ... ...
                              Я метни 10-15 метра.

И какво е това фолио?
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                                За това е споделен опита- на вече 7 "страници", и всеки може да си направи своите изводи ,и практически решения.
                                Именно! Практическите решения изключват понятието гараж, защото обикновено това е доста скъпо, а и покрива половината време за престой на колата, както отбеляза Явор. Мога да ти изброя още много "практически" решения от този род:

1. Зазимяване на колата декември-март.
                                2. Изселвана на юг от 40 гр. СШ до 40 ЮШ.
                                3. Мокра/Суха печка (скъпо е).
                                4. Дистанционно палане - опасно е за ръчни скорости и трудно при наличие на фабричен имобилайзер.
                                и т.н.

По темата: дали някой пробва с оцета? Принципно звучи безумно при ТТ на оцетната киселина, а спирта в оцета е в символично количество, но знае ли човек. Има поне 5-6 места в интернет, където се споменава смес оцет с вода като размразяващо средство. Ще взема утре сутрин да пробвам аз, ако съм замръзнал.
                                Последно редактирано от bokomo; 28-01-14, 22:29.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X