Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво става с газта(LPG)?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво става с газта(LPG)?

А какви добавки се слагат в пропан-бутановата смес, които да й понижат цената, така че да е изгодно да правят мешавици?

Моят джип с всяка газ върви еднакво добре, но с различен разход. Скоро ми светна "ЧЕКА" много бедна горивна смес и невъзможност ЕКУ да я корегира.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
      А какви добавки се слагат в пропан-бутановата смес, които да й понижат цената, така че да е изгодно да правят мешавици?

Моят джип с всяка газ върви еднакво добре, но с различен разход. Скоро ми светна "ЧЕКА" много бедна горивна смес и невъзможност ЕКУ да я корегира.
      Това и е хитрината на газта, че няма с какво да я кръщават. Единственото, което се случва е че се мени съотношението между пропан и бутан. Пък от това съотношение зависят такива неща като налягане в бутилката, кислородно отношение и калоричност.

Коментар

"Разхода" зависи и от това колко са ти сипали.Като сипат по-малко.. после се чуди защо разхода ти се е вдигнал. В същност според газаджиите "не сме ти заредили по-малко, а просто същото количество в по-малък обем, щото помпата ни работи на високо налягане.. нали е газ". Да ама не е газ... Така и не разбрах как се свива течност до по-малък обем... Тя била несвиваема ни учеха... Поздрави
        WJ 4.7 Limited
        0889 70 70 42

Коментар

Първоначално публикуван от Dany_iv Преглед на мнение
          "Разхода" зависи и от това колко са ти сипали.Като сипат по-малко.. после се чуди защо разхода ти се е вдигнал. В същност според газаджиите "не сме ти заредили по-малко, а просто същото количество в по-малък обем, щото помпата ни работи на високо налягане.. нали е газ". Да ама не е газ... Така и не разбрах как се свива течност до по-малък обем... Тя била несвиваема ни учеха... Поздрави
          Свиваема е тя, ама не с помпите, които те имат. И не в бутилките, които ние имаме. Трябва друго налягане.

Единственият фокус е с температурата - от -15 до +30 градуса едно и също количество газ може да си смени обема с около 20%. Ама това не трябва да се отрази на колонката - те би трябвало да продават не реалните литри, а литри приведени към 15 градуса. Което обикновено се прави, като цистерната си е под земята и реалната температура на горивото е близо до 15 градуса.

Коментар

Да де. Мнението ми беше за почти константните условия в бензиностанцията (които трябва да бъдат) и не фантастични налягания.Иначе зимата ще е обратно.. Разхода ще ни е по-малък.. Ама не
            WJ 4.7 Limited
            0889 70 70 42

Коментар

Пак нямаше да е по-малък. Само бутилката щеше да събира повече.

Коментар

Бутилката ще събира повече литри, приравнени към 15 градуса.Изпарителя също си държи константна темперетура. Защо да не е по-малък разхода?
                WJ 4.7 Limited
                0889 70 70 42

Коментар

Първо, зимната газ е по-нискокалорична, както вече писах. И второ, през зимата разходът на каквото и да е гориво е по-голям заради влошената работа на двигателите със студен въздух и по-големият разход на енергия за придвижване (зимни гуми, сняг по пътя, буксуване, подгряване)

Коментар

Добре де, не мога да разбера, защо газта от Лукойл е най-зле? Нали те я произвеждат и продават на останалите.
                    До преди няколко месеца газта на Лукойл беше добра, зареждах само от тях. Сега потвърждавам общото мнение, претриса, не върви, цапа филтърчета на 5000 км с графит, изобщо много зле. Инак само те имат работещи манометри на колонките. Аз под 8 атмосфери ли е - спирам зареждането. Ако няма манометър -подминавам.
                    Сега съм към Еко, обаче имам усещане, че лъжат с количествата. ОМВ не съм ги пробвал още, ама там условията на франчайзинг са толкоз широки, че изобщо не се знае коя бензиностанция от къде зарежда.
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

• От: Какво става с газта(LPG)?

Ок. За по-нискокалоричната газ съм съгласен. За буксуването и по-дългото подгряване(ако ги има) също. Но ако газовата е направена като хората не би трябвало да обогатява заради ниската темперетура. То и не е нужно.В същност. Оправданието, че са ми сипали повече газ в същата бутилка не се връзва с по-високия разход. По-скоро обратното. Сипали са по-малко, отколкото са отчели.
                      WJ 4.7 Limited
                      0889 70 70 42

Коментар

Първоначално публикуван от Dany_iv Преглед на мнение
                        Ок. За по-нискокалоричната газ съм съгласен. За буксуването и по-дългото подгряване(ако ги има) също. Но ако газовата е направена като хората не би трябвало да обогатява заради ниската темперетура. То и не е нужно.В същност. Оправданието, че са ми сипали повече газ в същата бутилка не се връзва с по-високия разход. По-скоро обратното. Сипали са по-малко, отколкото са отчели.
                        Зареждам на всякакви бензиностанции. Разликата във вървенето не съм усетил кой знае каква. Отдавам я към субективните усещания. Пренапълвания съм виждал най-много на лукойл. За това и мисля, че разхода е в голяма връзка с това колко са ти заредили и колко са отчели. Поздрави П.П. Отговора беше към колегата Ник
                        WJ 4.7 Limited
                        0889 70 70 42

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                          Добре де, не мога да разбера, защо газта от Лукойл е най-зле? Нали те я произвеждат и продават на останалите.
                          До преди няколко месеца газта на Лукойл беше добра, зареждах само от тях. Сега потвърждавам общото мнение, претриса, не върви, цапа филтърчета на 5000 км с графит, изобщо много зле. Инак само те имат работещи манометри на колонките. Аз под 8 атмосфери ли е - спирам зареждането. Ако няма манометър -подминавам.
                          Сега съм към Еко, обаче имам усещане, че лъжат с количествата. ОМВ не съм ги пробвал още, ама там условията на франчайзинг са толкоз широки, че изобщо не се знае коя бензиностанция от къде зарежда.
                          Навъртял съм близо 10к.км със сегашната ми джипка(на газ) и зареждам само на Лукойл и досега оплаквания откъм качеството не съм имал(виж за цената е друга работа). Какаво става когато манометрите са под 8 атмосфери, би ли ми разяснил, че с газа и АГУ съм на вие(само юзърствам)? Благодаря ти!
                          M57D30T1
                          W450

Коментар

Първоначално публикуван от josecuervo Преглед на мнение
                            .. Какаво става когато манометрите са под 8 атмосфери, би ли ми разяснил, че с газа и АГУ съм на вие(само юзърствам)?..
                            Не съм специалист, само хипотези. Означава, че помпата за газ на бензиностанцията не работи добре. Това може да е защото резервоарът на самата станция е празен, тоест черпи се от дъното, има проблеми с уплътнения и прочее. Имам обаче наблюдения в разхода на автомобила при зареждане с различни налягания. На една и съща Лукойлка, от една и съща помпа, 10 процента пробег повече извънградско при 11 Атм, отколкото при 6 Атм. Този опит повторен няколко пъти в аналогични условия. Обикновено изкарвам 400 километра с 70 литра по магистрала и 120. При ниското налягане 350 -360.
                            Попитах защо манометъра е различен. Отговора беше резервоара на бензиностанцията е празен.
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Какво значение има дали,е празна цистерната или е пълна,нали помпа смуче газта от нея.Мисля че има значение в пропорцията пропан и бутан.когато бутана е повече газта е по-тежка и върви по-малко.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                                .... защо газта от Лукойл е най-зле? Нали те я произвеждат и продават на останалите.......
                                Само едни определени проценти, дори аз участвах едно време във внос (легален) на цели влакови композиции(Й ) От 10 вагона 6 примерно пропан, другите бутан, отделно че литрите във вагоните се движеха (по спомени) между 28000 и 33000 и после в централните цистерни, а там какво и колко е никой не знае, и прилика от партида до партида имаше само приблизителна.....
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X