Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво става с газта(LPG)?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво става с газта(LPG)?

То не е много по темата, но ако някой вече си е сменил "часовника" с такъв с по новите изисквания, а сподели опит - има ли смисъл да се взима по-скъпия италиански или и с турските става?

Коментар

Не е часовник ,манометър и други такива,това си е сонда с нивомер.Относно италиански -турски,разликата е само една,Че нямат прилика.От турските се налага да се дооправя всеки 5 ти няма да изброявам защо.За момента евро5 на БРЦ е най доброто.
      Турски 75-80 лв.,италиански 130-140лв.За 70 лева колко ядове мже да отнесеш ихууу.
      Ти преценяваш!

п.с.не правя реклама или друго такова
      Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Благодаря за информацията!

Коментар

От: Re: Какво става с газта(LPG)?

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          Колега, всеки път паля на газ, независимо от температурата. Едната ми кола дори няма бензинов резервоар. Стартът е лесен и безпроблемен. Това откакто е монтирана уредбата - на едната джипка преди 6 г. на другата преди 2. Не съм сменял мембрани и изобщо не съм вадил изпарителя от колите. Карам ежедневно, по доста километри и при всякакви температури. Не усещам разлика в динамика или разход, независимо от това къде зареждам. Чета доста глупости и обобщения и почвам да стигам до извода, че в повечето случаи, бъговете на колата се приписват на горивото. Не, че то е цвете, но чак пък толкова...
          С подчертаните изречения съм се съгласил в първият ми пост още.
          Мембраните е хубаво да се ревизират. Първоначално се нацепват, после започва леко да изпуска газ , мирише в коша и вдига разхода...
          При теб не се е случвало досега просто.

И моите бутилки са навън - на мястото на резервоара. Това води единствено до по-бързо корозиране на същите. Няма кой знае какво отношение към работата на двигателя. Скромното ми мнение е, че най-важният и труден за подбиране компонент от едно АГУ е смесителят.
          Не съм съгласен! При минусови температури има значение къде са бутилките.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Re: От: Re: Какво става с газта(LPG)?

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение

Не съм съгласен! При минусови температури има значение къде са бутилките.
            Съгласен или не, фактът е най-упоритото нещо на света.
            Освен това, вътрешната температура на стояла цяла нощ кола е практически ... околната.
            Пък и аз не пиша предположения, а 20-годишен ЛИЧЕН опит с доста и различни автомобили.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

От: Re: От: Re: Какво става с газта(LPG)?

Съгласен или не, фактът е най-упоритото нещо на света.
              Освен това, вътрешната температура на стояла цяла нощ кола е практически ... околната.
              Пък и аз не пиша предположения, а 20-годишен ЛИЧЕН опит с доста и различни автомобили.
              Запалването при изправен автомобил е най-лесното нещо. След това обаче трябва да се кара. След 30 мин при бутилки вътре/вън купето нещата започват да се различават ако е -10 навън.

Коментар

От: Re: От: Re: Какво става с газта(LPG)?

Запалването при изправен автомобил е най-лесното нещо. След това обаче трябва да се кара. След 30 мин при бутилки вътре/вън купето нещата започват да се различават ако е -10 навън.
                И какво става като е вън бутилката и е -10гр. навън?
                Замръзва газта,или какво....?
                Нищо лично просто наистина ми е интересно защото и аз си изкарах бутилката вън?
                Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Не върви добре. Прави ми колебания от 2-3л нагоре в разхода, после пък се компенсират на следващите зареждания. Аномалии незначителни, ама нали чешем.
                  Лятото при лоша газ имам по някой -друг километър "за бог да прости" но чак такива вариации не се случват.
                  Не говорим за температура сутрин -3 а по обед 10 както е сега, а за наистина студени дни.
                  Доколкото аз си го обяснявам е че едната уйовина от 2-те(пропан -бутан) трудно излиза от бутилката.

Коментар

Бутилката с газ, даже и да е в купето, обикновено е на такова място, че за 30 минути в повечето коли я се сгрее с 2-3 градуса, я не. Та не очаквайте чак такава разлика.

Единственият проблем, който може да се получи от температурата на бутилката е ако сте заредили лятна газ. При отрицателни температури налягането в бутилката е спаднало под атмосферното и няма кой да изкарва газта от бутилката, докато не се сгрее поне до около 0 или не се "разреди" със зимна газ, богата на пропан.

В този момент проблемите са същите, като със лятната нафта и няма друг начин да се решат. На мен ми се е случвало един единствен път и просто се придвижих на бензин до първата по-оборотна газстанция. 5л зимна газ бяха достатъчни, за да изгоря после всичките 30л лятна.

За разхода: 2-3л разлика в разхода зима и лято могат да се случат и само от разликата в калоричността на лятната и зимната газ. Има и други фактори за повишен разход през зимата.

Коментар

Подкрепям Ясен че за 30мин. ако бутилката е е монтирана на мястото на резервната гума а колата не е хечбег а седан невиждам каква може да е промяната на температурата още повече че бутилката лежи на дъното на багажника където става течение при движение на автомобила!
                      Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                      Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                      "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Re: От: Re: От: Re: Какво става с газта(LPG)?

Ами аз не ги паля самоцелно.. Обикновено ги ... карам.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Просто при адска жега, бутилката се изпразва почти на 100%, а на кучи студ - остават по литър - два-пет, според обема. Но те си стоят все там, не ходят никъде. Освен ако не се стопли и те ти "по-нисък" разход, а като скрипне рязко - и изведнъж по-висок.

поне това са ми наблюденията от вече 12-13 години каране и поне 300 000км общо на газ с бутилка на всяко възможно място (включително и битова, ей така, за експеримента само).
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Като цяло ми се струва, че газта е по-качественото гориво по бензиностанциите. Сега попадам сравнително рядко на газ с която колата не върви както трябва. Много по-често ми се случваше с бензина. Не знам как са вашите впечатления, но това е моето.

Коментар

За колите не знам, ама ако знаете каква бълвоч ми сипаха в бутилката, с която си храня отоплителната печка - няма такава гнус. Половината изгоря някак си, другата половина - само с упорито затопляне на бутилката. ОК, реших че просто е лятна газ. Но като изгоря, с последните си миризливи изпарения запуши на печката жигльора на пилотния пламък и сега печката не работи и с нормална газ.

Това, ако беше в колата, щеше да напълни утайника на изпарителя 3-4 пъти. Не знам дали щеше да се забележи по работата на двигателя.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                За колите не знам, ама ако знаете...
                                Абе говоря си аз, 'ма никой не ме чува...
                                Само за информация: пробвал съм (неумишлено) такава газ на кола - трагедия. Разхода от 11/100 скочи на 20, от 136 налични коня под капака, поне 80 си взеха отпуска. Втория и третия случай са доста сходни, макар и на друга кола и не с чак толкова отчайващи разлики.
                                Няма да забравя скоро, как една буля ме зарибяваше, че са заредили ама много хубава газ и че ей сега съм щял да усетя разликата. 'Ми усетх я. Едно баирче, което минавам по 100 пъти на година и винаги на 4та (ограничение на скоростта), едва го издрапах на 2ра. Та така.
                                Факт, че напоследък не ми се е случвало. Факт, че зареждам само на няколко газстанции из страната ... и не обичам малки бутилки
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X