Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво става с газта(LPG)?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво става с газта(LPG)?

Относно мястото на монтажа на бутилката твърдя че няма никакво значение защото, при 1/3 от колите ми е отвън и няма абсолютно никаква разлика.Относно качеството, при газовия инжекцион нямам колебания , при другите имам по някога но не фрапиращи!

Коментар

Първоначално публикуван от honda b16a2 Преглед на мнение
      Не е часовник ,манометър и други такива,това си е сонда с нивомер.Относно италиански -турски,разликата е само една,Че нямат прилика.От турските се налага да се дооправя всеки 5 ти няма да изброявам защо.За момента евро5 на БРЦ е най доброто. Турски 75-80 лв.,италиански 130-140лв.За 70 лева колко ядове мже да отнесеш ихууу. Ти преценяваш! п.с.не правя реклама или друго такова
      Вчера изхвърлих ( е не точно, отиде в мазето) италиански нивомер Ловато на не повече от година-две заради блокирал клапан и поплавък. При опит за ремонт от моя страна пластмасовия зъб на оста за клапана на щуцера за зареждане се счупи (и то без зор) Сложих си турски "евро тинтири-минтири", щото да дам 140 лева за същия боклук нещо не ме кефи, а и освен това датчика на турския е готов за свързване към ключ с индикация за количеството (или пък към нивомера за бензина, ако е с подходящо съпротивление). Та толкова за италианското качество. П.П. Колкото до качеството на газта и разхода, не мога да дам много компетентен отговор, но на Лукойл на Симеоновско и Г.М. Димитров ми заредиха 33 литра в 30 литрова бутилка (с работещ клапан), на Рафа на Т. Каблешков заредих около 17 литра и минах точно 100 км (като преди зареждането в бутилката имаше поне 5 литра), а при зареждане от Лукойл на Богров ми даде среден разход около 7-8/100 на дълго(Ауди 1,8, 90 к.с.). Хайде сега кажете какво да мисля и смятам и къде да зареждам? Засега съм на ОМВ, пък да видим...
      Последно редактирано от kuzdov; 24-12-11, 21:27.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        Вчера изхвърлих ( е не точно, отиде в мазето) италиански нивомер Ловато на не повече от година-две заради блокирал клапан и поплавък. При опит за ремонт от моя страна пластмасовия зъб на оста за клапана на щуцера за зареждане се счупи (и то без зор) Сложих си турски "евро тинтири-минтири", щото да дам 140 лева за същия боклук нещо не ме кефи, а и освен това датчика на турския е готов за свързване към ключ с индикация за количеството (или пък към нивомера за бензина, ако е с подходящо съпротивление). Та толкова за италианското качество. П.П. Колкото до качеството на газта и разхода, не мога да дам много компетентен отговор, но на Лукойл на Симеоновско и Г.М. Димитров ми заредиха 33 литра в 30 литрова бутилка (с работещ клапан), на Рафа на Т. Каблешков заредих около 17 литра и минах точно 100 км (като преди зареждането в бутилката имаше поне 5 литра), а при зареждане от Лукойл на Богров ми даде среден разход около 7-8/100 на дълго(Ауди 1,8, 90 к.с.). Хайде сега кажете какво да мисля и смятам и къде да зареждам? Засега съм на ОМВ, пък да видим...
        Това, че е турски, по никой начин не означава че е лош. На колата на сина ми сложих турски изпарител и се държи съвсем нелошо.
        Колкото до това какво и къде да зареждаме - бемлига... Например на Лукойл на Първа българска армия успяха да налеят 25 литра бензин в 24 литровия резервоар на мотоциклета ми, в който имаше бензин.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Те, че ни "бият в кантара" е ясно. То и от там вероятно идва снижаването на разхода, като се зарежда по Европа, не толкова от качеството на горивото... Ама много грубо така - 10 и горница процента.... П.П. И аз съм с турски изпарител и работи много прилично, та затова взех и турски нивомер - да са си другарчета... Преди години карах с турски инжекцион и също работеше много прилично.
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Мога да споделя, че на "Лукоила" на Богров не съм усетил да ми надписват литрите газ. Иначе там е неудобно леко притеснителното връщане на пътя. Затова предпочитам да излезна с достатъчно гориво от София за да стигна някоя от бензиностанциите по магистралата. Когато се мотая само по София зареждам или на "Лукоил"-а зад ЦСКА (живея наблизо) или на "Шел"-а до ТЕЦ "София" (съвпада ми с посоката на движение). Интересно, но между бензиностанции на една и съща верига в София съм засичал големи разлики в качеството на горивото. При това на едно и също място винаги е по-читаво от на другото. Може да е внушение, може да е наличие на "химици" в персонала.

Коментар

Прясно от днес. Сутринта ми се наложи излизане по работа и като знам, че газта ми е на свършване, логично минавам през най-близката газстанция да заредя. За 20 кинта, което е без малко 16 литра. Точно след 4.9 километра колата изгасна, както си чаках на сфетофара. Тоест, колкото е имало от преди в бутилката - толкова.
              Е да де, ама акто знам, че съм заредил преди 5 минути? отбих в една пресечка, само дето не разглобих половината кола - бе всичко наред, пък на газ не ще. накрая отвих тръбата от бутилката, отворих крана - нъц. Цъсна едва-едва и до там. Заредих на друга газстанция - всичко 6. На връщане минах покрай моите познати газаджий да им се оплача и ми споделиха, че отдавна не зареждали от въпросната газстанция, след 7 или 8 подобни случая.
              На теория не би трябвало да е възможно. на практика обаче ...
              Последно редактирано от tef4o; 05-01-12, 13:42.
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

На мен ми се е случвало абсолютно същото преди години. Гледах газаджията в ръцете и съм сигурен, че колонката отчете количество според парите, но след няколко километра угасна, даже съчмата на буксата беше пропаднала. Това на газстанцията на Сребърна до Южния парк.
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Е каква стана тя...в началото на темата е "Внушаваш си бе пич - няма грижи", сега вече - "Кофти - цакаха ме еди-къде си".
                  За страничния наблюдател е малко объркващо.
                  Цакат ни и ще ни цакат, това е. Трябва диктатура

Коментар

На мен ми се е случвало абсолютно същото преди години. Гледах газаджията в ръцете и съм сигурен, че колонката отчете количество според парите, но след няколко километра угасна, даже съчмата на буксата беше пропаднала. Това на газстанцията на Сребърна до Южния парк.
                    Чак съчмата да пропадне звучи като издънка на съчмата. Ама знае ли човек.
                    Да ти напълнят нищо - аз донякъде се предпазвам като пълня от празно до пълно. Ако вкарат 50л в 30л бутилка, че няма да платя - няма, ама и полиция ще извикам.

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
                    Е каква стана тя...в началото на темата е "Внушаваш си бе пич - няма грижи", сега вече - "Кофти - цакаха ме еди-къде си".
                    С количеството цакат понякога, ама ти си внушаваш за качеството.

Коментар

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
                      Обяснявам: имам някаква идея как работи инсталацията на газостанциите. По начало НЕ би трябвало да може да става подобен номер, поне ако всичко работи как си му е реда. Признавам си без бой - на няколко пъти преди съм чувал за подобни истории и НЕ го вярвах.

Е, най-официално се извинявам за недоверието!

не знам дали заобикалят сепаратора на газовата фаза - щото в газова фаза 15 литра са нищо на клечка или е някакъв друг номера, но аз посне с тая газстанция приключих. Че не погледнах манометъра, а обикновено хвърлям по едно око, по навик ...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Чак съчмата да пропадне звучи като издънка на съчмата. Ама знае ли човек.
                        Да ти напълнят нищо - аз донякъде се предпазвам като пълня от празно до пълно. Ако вкарат 50л в 30л бутилка, че няма да платя - няма, ама и полиция ще извикам...
                        Нямаше издънка на съчмата, защото уредбата беше чисто нова (газов инжекцион за 1600 лв., монтиран в добър сервиз и монтажа наблюдаван през цялото време от мен). И аз първоначално се усъмних в нея, защото не допусках тоя номер и като угасна колата веднага кисел-кисел се изтресох в сервиза. Познай как си тръгнах, когато момчетата ми показаха причината.... След това никога не ми се е слувало същото, но и не бях карал на газ през последните 4-5 години. Отскоро пак съм в тия л@.на, колкото и да не ме кефи. Колкото до викане на полиция в подобен случай, това нищо няма да помогне. Правилният път е: прибираш си касовата бележка (или по-добре - фактура), автотехническа експертиза със заключение на експерт - жалба в съда - дело.... Ама не вярвам някой да тръгне по него по обясними причини. Дори и да се заинатиш и да спечелиш делото, ще получиш обратно доказаните разходи, които си направил + евентуално мижава компенсация и оправдание с техническа неизправност на колонката.
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

.... Правилният път е: прибираш си касовата бележка (или по-добре - фактура), автотехническа експертиза със заключение на експерт - жалба в съда - дело...
                          С тази касова бележка ( фактура) в съда директно си признаваш , че добрите хора са ти заредили еди-колко си литра газ за еди-колко си лева и с и си тръгнал по живо , по здраво от тях . Как ще докажеш , че си минал само 5 км. след това - не ми е ясно .

Шанс в съда имаш единствено , както казва Ясен - викаш полиция , вдигаш гюрултия и ако успееш да предизвикаш проверка на място , която да докаже , че лъжат в кантара . След това - с техните доказателства - в съда . ... и пак е афиф работата ... , щото пък става въпрос за некви кирливи 30-40 лв. А магистратите имат далеееееч по - важни за Държавата проблеми , нали борят големите риби .
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Нямаше издънка на съчмата, защото уредбата беше чисто нова (газов инжекцион за 1600 лв., монтиран в добър сервиз и монтажа наблюдаван през цялото време от мен). И аз първоначално се усъмних в нея, защото не допусках тоя номер и като угасна колата веднага кисел-кисел се изтресох в сервиза. Познай как си тръгнах, когато момчетата ми показаха причината.... След това никога не ми се е слувало същото, но и не бях карал на газ през последните 4-5 години. Отскоро пак съм в тия л@.на, колкото и да не ме кефи. Колкото до викане на полиция в подобен случай, това нищо няма да помогне. Правилният път е: прибираш си касовата бележка (или по-добре - фактура), автотехническа експертиза със заключение на експерт - жалба в съда - дело.... Ама не вярвам някой да тръгне по него по обясними причини. Дори и да се заинатиш и да спечелиш делото, ще получиш обратно доказаните разходи, които си направил + евентуално мижава компенсация и оправдание с техническа неизправност на колонката.
                            Ами ако ти напълнят 30литровата бутилка,с 300лпримерно.Пак ли да платя и да ги гоня в съда.Дали за 3л или 300л или 3т,не би трябвало да има разлика,и не би трябвало да се плаща.Аз знам че бутилката ми не може да събере повече от 40л или да кажем 40лева,и съм отишъл на бензиностанцията с толкова пари.И те ми зареждат за 50лв(примерно).И????

Коментар

Първоначално публикуван от Руди Преглед на мнение
                              Ами ако ти напълнят 30литровата бутилка,с 300лпримерно.Пак ли да платя и да ги гоня в съда.Дали за 3л или 300л или 3т,не би трябвало да има разлика,и не би трябвало да се плаща.Аз знам че бутилката ми не може да събере повече от 40л или да кажем 40лева,и съм отишъл на бензиностанцията с толкова пари.И те ми зареждат за 50лв(примерно).И????
                              Това последното ми се е случвало, но освен, че се скарахме мъжката и не платих, друго не стана.
                              Вчера едно другарче, на което вярвам, ми разказа следната история:
                              Зареждат (на същата газстанция, на която аз се наковах вчера сутринта). Цялата уредба чисто ново, току-що монтирана, слагат за 10 кинта (примерно 7.5 литра в него) на 25 литрова бутилка, прибират колата в сервиза и ... нищо. За разлика от мен, на тях не им е първи случай и обратно на газстанцията, скандал, работника се обажда на шефа и ги оставя да си говорят. Въпросния шеф дава следното обяснение:
                              - Виж сега, тя щом бутилката е съвсем нова, няма как да задържи газ. Трябва веднъж да се зареди, да се обгази (цитирам дословно) и чак тогава...

Моя човек после разказва - "добре, че не ми беше пред очите и че нямаше как да го стисна за гушата..."
                              Е, да обаче познайте дали някой от неговите клиенти зарежда там, а доста народ минава през тоя сервиз.

Дребните измами (в рамките на 5-10%) стават лесно и дори и да предизвикате експертиза на момента, ползата е доста съмнителна. Ако се цака "брояча" (а той се цака най-лесно), не е проблем режима на измерване да се превключва дистанционно и като дойде проверката да показва каквото трябва.

Късмет на всички!

Коментар

Всъщност това е от компетенцията на полицията, защото е измама. Освен това може да се оплакваш в комисия за защита на потребителите, точно ако НЕ Е с фактура.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X