Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво става с газта(LPG)?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво става с газта(LPG)?

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
    Аз ясно съм подчертал, че не искам съвет за газовата и не задавам въпроси по нея. Питам дали напоследък и при вас е така.
    Тезата ми е че всичко е в изправност, но горивото не е това за което ни го продават.
    Нищо му няма на горивото. Ужаската върви, както винаги, включително с паленето на газ.

Коментар

OK, благодаря на всички за отзивчивостта!
      Оставам да вярвам, че основните параметри на горивото(LPG) в БГ са случайни величини:
      - състав, в т.ч. не само съотношението пропан-бутан, а и всички гадости, които са течни при дадените температура и налягане и които ни сипват - за съжаление няма вариант за контрол;
      - самото налягане при дадената температура - видимо при един и същи пробег зареждам различно количество, на различните газостанции(разлики до 2 пъти)
      Очевидно ми се клатят параметрите след първото редуциране в изпарителя, състава е подозрение, но все пак органолептичния контрол(носът ми) показва известно разнообразие в аромата на изгорелите газове.

Външните параметри, като атм. налягане, влажност и съдържание на кислород във въздуха до сега са се менили както с денонощния ход, така и със сезонния, но винаги съм ги убирал с минимална промяна в настройките. Напоследък обаче не успявам.

Може да се окаже банална глупост, може и да е каквото си мисля.

Поздрави

Коментар

Качеството на пропан-бутана, който ни продават, традиционно е ниско и променливо, но промените в параметрите на горивото са много по-малки от на бензина или нафтата. Просто защото няма много подходящи замърсители.

И да, като имаш недобро изгаряне, независимо дали заради самото гориво или не, ще имаш различни миризми в ауспуха. Също се ползват поне два различни одоранта, вероятно зависи откъде е внесено горивото.

Коментар

А някой да знае защо се е вдигнала цената на газта? Не бях зареждал от две седмици и хоп - към 1.40 вече. А беше около 1.30. Бензина (А95) гледам си е на същата цена, даже 1-2ст надолу.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Качеството на пропан-бутана, който ни продават, традиционно е ниско и променливо, но промените в параметрите на горивото са много по-малки от на бензина или нафтата. Просто защото няма много подходящи замърсители.

И да, като имаш недобро изгаряне, независимо дали заради самото гориво или не, ще имаш различни миризми в ауспуха. Също се ползват поне два различни одоранта, вероятно зависи откъде е внесено горивото.
            Разбира се, бозите са страшни - наблюдавам го и по бензините.
            На газ обаче работи далеч по-проста следяща система и съответно компенсациите не стигат. Все пак ползвам "обикновенна" газова, с ел. изпарител.
            Смесителя е един прост ежектор с постоянно(при това обемно) съотношение, редуцирането и дозирането е механично, просто, зависимо от входни и външни параметри...за това и малките колебания в онези случайни величини клатят много.
            А иначе няма нужда от много подходящи замърсители - кислород и сероводород стигат.

Коментар

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
              Разбира се, бозите са страшни - наблюдавам го и по бензините.
              На газ обаче работи далеч по-проста следяща система и съответно компенсациите не стигат. Все пак ползвам "обикновенна" газова, с ел. изпарител.
              Смесителя е един прост ежектор с постоянно(при това обемно) съотношение, редуцирането и дозирането е механично, просто, зависимо от входни и външни параметри...за това и малките колебания в онези случайни величини клатят много.
              А иначе няма нужда от много подходящи замърсители - кислород и сероводород стигат.
              За да работи зле двигателят, трябват много повече от сероводород и кислород. Те са вредни, но не и за това.

Коментар

От: Re: Какво става с газта(LPG)?

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                ... монтирах дизелови подгревни свещи в изпарителя и има доста добър ефект.
                Моля те сподели по-подробно. В какво се състо ефекта? Във водната риза ли са монтирани свещите? Ако са там, циркулиращата вода не убива ли ефекта от подгряването?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Качеството на пропан-бутана, който ни продават, традиционно е ниско и променливо, но промените в параметрите на горивото са много по-малки от на бензина или нафтата. Просто защото няма много подходящи замърсители....
                  Ох, няма ли.... поразпитай за отпадъчните продукти, които понякога внасят от Украйна. Вярно, личат си - изпарителя става на г%з за нула време.

Към колегата, пуснал темата: ако резултата е един и същ от различните вериги газстанции, търси проблема при теб.
                  И въпрос: неустойчивата работа на празен ход при всякаква температура на двигателя ли е или само на студено?
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                    Ох, няма ли.... поразпитай за отпадъчните продукти, които понякога внасят от Украйна. Вярно, личат си - изпарителя става на г%з за нула време.
                    Не съм казал, че кондензатът не трябва да се източва понякога. Веднъж заредих някаква чудесия, докато свърши бутилката източвах 3 пъти. Направо ги признах. Но колата вървеше (докато не дойдеше ред за източване, т.е. през около 80км)

Коментар

Интересна тема .Аз 8 месеца се борих с газовата на Витарата докато не улучих правилната комбинация : изпарител-смесител,свещи,градуси на делко и т.н .Колкото и ниско да ти е качеството на газта с която караш то не може да е в големи проценти !
                      Когато караш на газ и най-малкия проблем с кабели,свещи,капачки се усеща
                      Една от грешките които си направил е смяната на мембраните .Всичките комплекти които съм виждал за смяна да мембрани нямат нищо общо с оригиналната мембрана , отделно не се сменят само мембраните а и едни други гумени глупости.
                      Има и една друга тънкост че смяната на мембраните не е само да махнеш старите и да сложиш новите .Тази година пробрах с смяна да мембраните и имаше някакъв ефект но след като разказах да един приятел който се занимава с газови уредби повече от 15 години разбрах ,че не е тъй точно .Аз му свалих изпарителя и му го дадох но не гледах точно какво прави че през това време си регулирах клапаните .Видях само ,че отваря изпарителя,ръчка нещо пък го надува с компресора и в крайна сметка не разбрах точно какво направи но след като сложих изпарителя имаше доста голям ефект в работата на двигателя.А до преди тази намеса и аз се опитвах да го настроя така че да ми хареса.......след това вдигнах ръце....... дадох на Turtey и той да се пробва.......и той вдигна ръце........След това уж на Turtey един майстор газаджия и той пробва и кво ли не още .
                      Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                        ....Преди години бях голям фен на газовите уредби. Поради подобни проблеми през години станах голям анти фен. ...
                        Аз пък обратното - от фен на дизела преди години , поради подобни причини станах антифен
                        Аз се хиля ,ма иначе ми се реве - на последно място в Европа сме по стандарт на живот + качество на горивата . Но к`во да пра`йш - монопола е велика сила .

Иначе към колегата , пуснал темата : според мен причината е в неговия телевизор . Наблюденията са ми , че освен стандартните шмекерии , няма осезаемо влошаване на качеството ( доколкото го има ) по газ-станциите .
                        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Аз съм на газ от април 2008 година. Нямам проблеми когато зареждам на определени места, имам проблеми когато зареждам на други определени места. Когато зареждам на случайни места обикновено няма проблеми. Може би защото беше заредена с лукоилска газ когато и правих регулировките, най-добре работи с нея, въпреки че и на Лукоил са ми сипвали боклуци. Явно не е до верига, а до конкретна бензиностанция или може би доставка.

Коментар

Пак се почна. Сякаш не знаете че зимно време газта е тотален боклук (съмнява ме че и лятно време си е същата ама околната температура си оказва влияние). Когато се прави "подмяна на мембрани " трябва да ви дадат от магазина половин изпарител в торбичка- всички уплътнения, пружинки, гуми,гумички и т.н. От оригиналният изпарител си остават болчетата и алуминиевият корпус. След края на зимата преспокойно може да го ревизирате наново изпарителят , че при няколко паления при минус...
                            При калпава газ зимно време при мен просто колата не върви добре.
                            Всички други отклонения на празен ход,припуквания,придръпвания,прищипвания и изкълчвания са дефект на автомобила.
                            Газта просто е зле, ама не знам дали някой може да промени нещо!!!
                            П.П. Не ми се е налагало да източвам от пробката, и при отваряне на изпарителя не е имало нещо фрапиращо вътре.
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
                              Проблемите с пропан - бутана винаги ги е имало, или поне аз съм имал проблеми.Странно, с метан съм нямал никакви.Зареждам от първата във Варна метанстанция , където няма допълнителна апаратура за ароматизиране на метана.На снабдените с такава техника станции, ми дава по-малък пробег с около 20 км.-градско и осезаемо изразено "невървене".
                              Доколкото знам има значение съотношението на пропана към бутана и обратно и когато се уцели кофти партида и мотора работи кофти.

Коментар

Ми то не може хем да ти е вътре хем душата в рая. И аз имам едно возило на газ. Е не работи много добре, ама нали ми е около 2 пъти по-ефтино!? И те така си се успокоявам и не се оплаквам. Пари за майстори на газта не давам. Разхода е съизмерим с разхода на бензин. И те така......
                                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X