Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси и дискусия по Навигационна Карта на България

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Въпроси и дискусия по Навигационна Карта на България

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
    Проблемът е само с Орегоните и Дакотите. Дори с колорадото няма проблем, което е много странно.

Реално нищо което посочиш на картата, на парчето София не се отбелязва като обект.

Ще се опитам да разбера какво ги шашка тези 2 уреда.
    За х00 серията Орегони проблема е оправен с новият фърмуер - 3.80 . При х50 серията проблема продължава да съществува.
    Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Може ли на Nuvi 1200, да има едновременно две карт? А именно OFRM CITY и OFRM TOPO.
      Разполагам с двете съвсем легално, но името "gmapsupp" на фаила е едно и също!?
      Какво мога да нпарaвя за да ги имам и двете на Nuvi-то?
      Aко в TOPO версията има city, мога да ложа само нея? Все пак е близо 5 пъти по голяма като MB-ти......?

Коментар

Първоначално публикуван от yoyof1 Преглед на мнение
        Може ли на Nuvi 1200, да има едновременно две карт? А именно OFRM CITY и OFRM TOPO.
        Aко в TOPO версията има city, мога да ложа само нея? Все пак е близо 5 пъти по голяма като MB-ти......?
        Според мен можеш, но едната трябва да качиш на външна карта, вероятно имаш слот за това, като я наименуваш gmapsupp.

Коментар

Не може , защото са с еднакъв FID.

Коментар

Първоначално публикуван от yoyof1 Преглед на мнение
            1. Наличието едновременно на тези две карти в апарата е невъзможно понеже и двете са с еднакъв FID.
            2. Наличието едновременно на тези две карти в апарата е безсмислено, понеже TOPO версията съдържа абсолютно всичко, което има CITY плюс допълнителни неща.
            3. Отговорих ти, за да не се почувстваш укорен още след първия си пост, но всичко това го има подробно обяснено в този раздел на форума. Моля следващия път преди да задаваш въпроси провери дали не са зададени вече. Иначе само пълним страниците с едно и също...
            Успех!
            Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Първоначално публикуван от zippel Преглед на мнение
              1. Наличието едновременно на тези две карти в апарата е невъзможно понеже и двете са с еднакъв FID.
              2. Наличието едновременно на тези две карти в апарата е безсмислено, понеже TOPO версията съдържа абсолютно всичко, което има CITY плюс допълнителни неща.
              3. Отговорих ти, за да не се почувстваш укорен още след първия си пост, но всичко това го има подробно обяснено в този раздел на форума. Моля следващия път преди да задаваш въпроси провери дали не са зададени вече. Иначе само пълним страниците с едно и също...
              Успех!
              Да допълня и аз.С смяна на фид пак не става.

Коментар

Здравейте,

Позволявам си да копирам този текст от тема, която съм пуснал в друг раздел на този форум.

Имам следния проблем с топографските карти на OFRM - Geotrade:
                Притежавам nuvi 1350 от около месец. Активирах му 2-годишния абонамент към www.karta.bg и качих топографския вариант на картите на OFRM Geotrade. Устройството обаче се самоизключва през различни интервали от време. Същата тази карта (ver. 5.11) работи без проблем на nuvi 255W?!? Със сити версията няма проблеми. Видях, че е излязла вер. 5.20 на картите на OFRM Geotrade, но отново с топографския вариант у-вото се самоизключва ...

Firmware съм го обновил към последна версия. Обърнах се към сервиза на Гармин, като лично занесох у-вото на място. Подмениха ми го с ново, но и то се самоизключва с топографската карта?!? И отново city-картата работи без забележки.

Прави ми впечатление, че с топографската карта извън населените места ту се появява ту изчезва растерен релеф (зелен фон със светлосенки). Това не се наблюдава със сити-картата, а също липсва и при 255-цата с топографска карта...

Почти 100% съм сигурен, че има някакъв проблем с картата и конкретния модел... Променях настройките за детайл на картата, качвах я на външен носител (micro SD) - всичко това без резултат.

И при мен се наблюдава по-напред описания ефект с квадрат покриващ част от Русе (от Русе съм).

Ще съм Ви благодарен за някакви идеи по "казуса"

Коментар

Първоначално публикуван от JMDP Преглед на мнение
                  Здравейте,

Позволявам си да копирам този текст от тема, която съм пуснал в друг раздел на този форум.

Имам следния проблем с топографските карти на OFRM - Geotrade:
                  Притежавам nuvi 1350 от около месец. Активирах му 2-годишния абонамент към www.karta.bg и качих топографския вариант на картите на OFRM Geotrade. Устройството обаче се самоизключва през различни интервали от време. Същата тази карта (ver. 5.11) работи без проблем на nuvi 255W?!? Със сити версията няма проблеми. Видях, че е излязла вер. 5.20 на картите на OFRM Geotrade, но отново с топографския вариант у-вото се самоизключва ...

Firmware съм го обновил към последна версия. Обърнах се към сервиза на Гармин, като лично занесох у-вото на място. Подмениха ми го с ново, но и то се самоизключва с топографската карта?!? И отново city-картата работи без забележки.

Прави ми впечатление, че с топографската карта извън населените места ту се появява ту изчезва растерен релеф (зелен фон със светлосенки). Това не се наблюдава със сити-картата, а също липсва и при 255-цата с топографска карта...

Почти 100% съм сигурен, че има някакъв проблем с картата и конкретния модел... Променях настройките за детайл на картата, качвах я на външен носител (micro SD) - всичко това без резултат.

И при мен се наблюдава по-напред описания ефект с квадрат покриващ част от Русе (от Русе съм).

Ще съм Ви благодарен за някакви идеи по "казуса"
                  Здравейте,

Опитайте с TOPO LAT варианта на картата да видим как ще е. Мисля че има бъг във фърмуера на устройството и нещо от картата го кара да се гаси. Ще го тестваме и ние.

Коментар

Благодаря за отговора sabin,

Ще пробвам с TOPO LAT версията. Явно у-вото забива сериозно, тъй като за следващо пускане се налага да натисна по-дълго ON-OFF бутона.... При тестване в пешеходен режим за относително кратки маршрути не е забивал GPS-а. При ползване в автомобил, редовно се гаси навигацията... Най-често при дълго пътуване издържа 30-на мин., но имах случай след 10 мин. изгасна и веднага след 2 мин. отново...

Дано се открие бъгавината!

Коментар

Проведох тестове и с TOPO LAT 5.20, но отново се гаси nuvi1350.

Коментар

Имам въпроси относно 5.20. Днес я пробвах за първи път из София. Прави ми впечатление, че на едно място, където с предишните версии се минаваше без проблем, този път нувито започна да преизчислява без причина. Освен това пращах една корекция потне 5 пъти - за бул. Стамболийски и Вардар, където вместо по главния път ме прекарва по вътрешноквартална улица. Сега е коригирана, но така, че ме перкарва по следващата вътрешноквартална улица и пак подминава булевалда.

Коментар

Явно има бъг. Аз съм с Легенд, но от като я сложих, често се побърква. Умирга и иска рестарт. Иначе не се гаси сам.

Коментар

Май ще има светлина в тунала за 13хх и 14хх!!!

Нов FIRMWARE 4.10

Change History

Changes made from version 4.00 to 4.10:
                            • Added support for the ecoRoute HD accessory.
                            !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            • Corrected an issue that can cause the unit to turn off and not resume until the power button is held for 10 seconds.
                            !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            • Corrected an issue that sometimes made it impossible to select a country during an address search.
                            • Corrected an issue so a via point can now be inserted between the current location and first via point in the 1400 series route planner.
                            • Corrected several issues with Bluetooth connections.
                            • Corrected an issue where the unit would ask for the Garmin Lock pin when connected to a computer if the pin was previously entered.
                            • Corrected traffic on the opposite side of a highway generating traffic warnings.
                            • Corrected an issue that could cause the Area C warning to not display properly when using Israeli maps.
                            • Corrected to slightly increase the time before a loss of external power is determined to avoid false external power lost messages.
                            • Corrected the ecoChallenge score to no longer display in bicycle mode.
                            • Corrected the unit converter so it will no longer allow multiple decimal points.
                            • Corrected incorrect handling of percent functions on the calculator.
                            • Added support for fleet management interface 40 Data Cable for North America
                            Дано се оправят нещата!!!!

Коментар

Хм, явно все пак има бъг и в картата. След обновяване на firmware с вер. 4.10, у-вото започна да се рестартира......

Коментар

Здравейте колеги!Отскоро имам NUVI 765W.Общо взето лесно се работи и ми харесва,но защо не може да се търсят села,а само градове?
                                0899 шест5313нула
                                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X