Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОФРМ Геотрейд 5.40 - впечатления и коментари

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ОФРМ Геотрейд 5.40 - впечатления и коментари

Здравейте,
    Имам едно питане само при мен ли бул. Цар Борис III, София излиза по този начин. Това проблем на картата ли е /OFRM Geotrade 5.40 TOPO CIR/, или на устройството /Garmin Nuvi 1390 T с качени актуализации на софтуера до момента/.

Коментар

При мен е ОК.
      Garmin nuvi 205w,ofrm 5.40
      Пътят е целта.

Коментар

Здравейте. От скоро имам Nuvi 1310BG.
        След актуализация на картата - OFRM City Cyr 5.40 се появи огромен проблем с рутирането, който е специфичен за City версията, при Topo 5.40 рутира нормално.
        С предходните версии на картата всичко е наред. Устройството е с ъпдейтнат фърмуер /официален на Garmin, чрез WebUpdater/ и рутира нормално с европейската карта.
        Малко ми е странно че съм първият, който пише за такъв проблем при серията 13хх...

Коментар

Възможно ли е да имате повече от една карта на устройството? Проверете в директория \Map и директория \garmin

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo0283.jpg
Прегледи:1
Размер:68.1 КБ
ID:5263606Здравейте sabin! Опитах всякакви варианти, снимката, която прилагам е от маршрут от гр. Русе до скален манастир около с. Иваново, намерен като POI. В момета на създаване на маршрута на уреда е инсталирана единствено картата за която споменах в предния си пост - OFRM City Cyr 5.40. Ако забелязвате, маршрутът върви по пътищата от базовата карта, прави обратен завой някъде в Румъния, оттатък силистра и се връща обратно до целта. Подобен маршрут се получава и при обратното рутиране - на връщане. Както споменах при топо версията този проблем го няма. Също и при предната версия на картата - 5.30. Съдейки по това, че се опитва да рутира по пътища от базовата карта, допускам че там се получава някакъв конфликт. Надявам се да съм Ви бил полезен.

Коментар

Първоначално публикуван от drak2000 Преглед на мнение
              [ATTACH=CONFIG]314879[/ATTACH]Здравейте sabin! Опитах всякакви варианти, снимката, която прилагам е от маршрут от гр. Русе до скален манастир около с. Иваново, намерен като POI. В момета на създаване на маршрута на уреда е инсталирана единствено картата за която споменах в предния си пост - OFRM City Cyr 5.40. Ако забелязвате, маршрутът върви по пътищата от базовата карта, прави обратен завой някъде в Румъния, оттатък силистра и се връща обратно до целта. Подобен маршрут се получава и при обратното рутиране - на връщане. Както споменах при топо версията този проблем го няма. Също и при предната версия на картата - 5.30. Съдейки по това, че се опитва да рутира по пътища от базовата карта, допускам че там се получава някакъв конфликт. Надявам се да съм Ви бил полезен.

Ясно. Това е защото в City няма близък път до там, но явно има по близък от базовата и устройството решава да мъчи през него. Скоро не бях виждал подобен проблем. Ще го оправим на конкретното място.

Коментар

Забелязах нещо нередно.От Котел към Търговище,се минава през Омуртаг,но Нювито,не ми казва да завия преди моста в дясно,както си е посоката към Търговище,а ме кара да продължа напред към моста.След него се завива наляво. Добре,но когато се стигне до кръстовището за главния път Е772,има знак "Задължително завиването на дясно",а отсреща има фургон на полицията,която често стои там.От там нювито ме кара да завия надясно и на следващото кръстовище да направя обратен завой и да продължа към Търговище.Проблема го забелязах на пътя докато карам,на симулацията ми го дава пак така.Като му задам обход се оправя,дава правилния десен завой.С Гармин Нюви 765Т съм,с ОФРМ 5.40,настройка "най-бързо".
                Garmin nuvi 765T

Коментар

Странно. При мен не прави така или не мога да разбера за какво става въпрос.

Име:New Bitmap Image.png
Размер:261.9 КБ
ID:5266853

Коментар

Точно това е кръстовището и на мен го дава така,само че когато му дам обход.Пробвай на симулация,ама на GPS,не на MapSource. Имах отбягване за непавирани пътища,махнах го и го прави същото.Може проблема да е в моята машинка,на новите да не го прави.
                    Garmin nuvi 765T

Коментар

Сега ще пробвам с 3790Т как ще го даде.
                      Последно редактирано от GM™; 09-04-11, 11:36.

Коментар

В режим на симулация "иди" на град Ямбол и му задай да те закара до Шумен,с междинна точка Котел,задължително иначе ще ти каже да минеш през Ришкия проход,което е голяма грешка или през едни села близо до Котел,което също е голяма грешка
                        Garmin nuvi 765T

Коментар

Ето как го дава при мен:

Име:011dcbef94c1f098.png
Размер:431.4 КБ
ID:5266855

Коментар

Правилно го дава.Благодаря ти.
                            Garmin nuvi 765T

Коментар

Няма проблем
                              За всеки случай прегледай пак настройките или смени вида на картата. Аз съм с OFRM Geotrade TOPO CYR.

Коментар

Първоначално публикуван от stevensgr Преглед на мнение
                                Забелязах нещо нередно.От Котел към Търговище,се минава през Омуртаг,но Нювито,не ми казва да завия преди моста в дясно,както си е посоката към Търговище,а ме кара да продължа напред към моста.След него се завива наляво. Добре,но когато се стигне до кръстовището за главния път Е772,има знак "Задължително завиването на дясно",а отсреща има фургон на полицията,която често стои там.От там нювито ме кара да завия надясно и на следващото кръстовище да направя обратен завой и да продължа към Търговище.Проблема го забелязах на пътя докато карам,на симулацията ми го дава пак така.Като му задам обход се оправя,дава правилния десен завой.С Гармин Нюви 765Т съм,с ОФРМ 5.40,настройка "най-бързо".
                                Това за което говориш го правеше в 5.30. Да бе би да си с нея?

И на мен ми го дава с малка грешка в навигацията. Но то е достатъчно да ти каже че трябва да се завие надясно .. остава само да се огледаш
                                От снимката на Сабин и от моята има разлика.При Сабин е верния път.

Име:Омуртаг.jpg
Размер:26.3 КБ
ID:5266861
                                Последно редактирано от Наско; 09-04-11, 12:18.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X