Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОФРМ Геотрейд 5.40 - впечатления и коментари

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ОФРМ Геотрейд 5.40 - впечатления и коментари

Принципно Garmin софтуера има опция да се направят 3D сградите да са на отделен слой и да може да се включват и изключват. За съжаление в момента тази функция не работи коректно на всички гармин-и и затова избрахме да не я активираме. За следващата версия на OFRM се надявам да са я оправили от Гармин САЩ и да почнем да я ползваме в новите ни версии. Така всички ще са доволни

Искам само да вметна, че Нуви 660 е доста стар уред. Мисля, че на персонален компютър от времето на Нюви 660 ако се опитате да сложите Windows 7 последният ще върви доста тромаво (ако въобще тръгне). Нещата се развиват и хардуера се развива заедно със софтуера. Разбира се ще се стараем да поддържаме съвместимостта и щастието на старите уреди и клиенти до колкото е възможно, но рано или късно някои уреди ще отпаднат - просто няма друг начин. Топо LT картата е орязано само от зеленини (растителната покривки) и 3Д-та - нищо друго.
    Последно редактирано от sabin; 16-12-10, 11:30.

Коментар

Топо ЛТ върви без лагове на ХТ. Благодаря за което.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Извинявам се ако някъде е коментирано вече, но откъде може да се изтегли LT версията? В сайта излизат само CYR, LAT i ML

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
          ...
          Искам само да вметна, че Нуви 660 е доста стар уред. Мисля, че на персонален компютър от времето на Нюви 660 ако се опитате да сложите Windows 7 последният ще върви доста тромаво (ако въобще тръгне). Нещата се развиват и хардуера се развива заедно със софтуера. Разбира се ще се стараем да поддържаме съвместимостта и щастието на старите уреди и клиенти до колкото е възможно, но рано или късно някакви уреди ще отпаднат - просто няма друг начин. Топо LT картата е орязано само от зеленини (растителната покривки) и 3Д-та - нищо друго.
          Преди да си избера каква навигация да взема - тествах почти всякакви GPS-и, до които успях да се докопам. Дори изрових външен USB Гармин за лаптоп (само приемник, над 100 лв. са и леко дефицитни). Доста време отделих, защото навигацията е важно нещо на пътя и извън. Да не изпадам в патетични простотии, но си е хилядолетна мечта и наука, която просто носим в джоба и дори не забелязваме. В Нуви 660 ми хареса чувствителният приемник. Не е туристически клас, но това е друга тема с други съображения и много ТНТМ. За мен е важно да хваща във всевъзможни превозни средства, и изборът ми работи на косъм. Всички останали PDA, външни bluetouth, GSM - и и т.н. остават без обхват, някои дори още само като наближим гъсто населената част от града. Защо пиша това - ами този остарелия модел ми върши работа, за разлика от новите лъскави машинки с мощни процесори и някакъв GPS. Разбира се, не говоря за последните модели на Гармин, но за мен поне е неоправдано да нося още една нова скъпа кутийка в раницата. Криза!
          За 3D - тази функция изглежда много бляскаво, не отричам. Обаче иска далеч по-голям хардуерен ресурс от простото въртене на карта. Тествахме на едно PDA на 400 MHz със софта на IGo 8. Всичко точно, ама като включим 3D и всичко умира. Подозирам, че тук се случва същото. Там поне имаше начин да се изключи само това, вече забравих как точно беше организирано.
          Вече почти всеки турист носи в раницата си някакъв евтин GPS от някоя заложна къща за 100-тина лв. Уникалното на Геотрейдската карта е, че е подробна. Всъщност е единствената, подходяща за туризъм, и с това печели клиентите си. Приятно впечатление правят чешмичките и заслончета, отбелязани из планините в средата на нищото. Такива неща могат да ти спасят живота. OFRM е незаменима за баир-будалите, каквито сме огромно мнозинство в този форум. Ако се наложи 80-90% да минем на Lite версия, само заради 3Д добавките - така да бъде.
          Просто споделям гледната си точка, дано не се възприема като каприз или критика. Хубаво е, че имаме обратна връзка от първоизточника на картата. Всъщност, това е втория плюс пред конкурентите. След всичко изписано от мен - ще обобщя с 2 думи - искрената ми мечта е да може да се изключва само 3D-то, и нещата да си останат както бяха досега. Зеленините понякога помагат при ориентирането, а не товарят осезаемо картата.
          Последно редактирано от Rabin; 16-12-10, 12:30.

Коментар

Разбирам.

На това Нюви предполагам ползвате LAT версия на картата нали? Смятам да ви компилирам една със зеленини и без 3D за да продължите да сте щастлив с вашият Гармин.

Коментар

Разбирам.

На това Нюви предполагам ползвате LAT версия на картата нали? Смятам да ви компилирам една със зеленини и без 3D за да продължите да сте щастлив с вашият Гармин.
              Благодаря за вниманието към мен, но не е нужно. Ако проблемът касае само мен. Просто споделих мнение. С LAT версията съм. Дори не мога да чета телефоните на POI, явно ще се налага да свиквам едно по едно с ограниченията на стария хардуер.
              Последно редактирано от Rabin; 16-12-10, 13:10.

Коментар

Ами аз вече ги пуснах да се смятат и CYR и LAT. Като са готови ще ги дам на поддръжката на клиенти от където ще може да ги получите.

Коментар

Благодаря!

Коментар

Ами аз вече ги пуснах да се смятат и CYR и LAT. Като са готови ще ги дам на поддръжката на клиенти от където ще може да ги получите.
                    Оо, мисля, че доста хора биха се зарадвали на Топо версия без 3D сградите. Не само тези с по-стари устройства. Ако затормозяването се дължи на сградите, то и много други потребители биха усетили разлика от по-голямо бързодействие на картата. Та, ако пуснете такава карта през поддръжката на сайта с удоволствие бих препоръчал на познатите ми с Гармин устройства да си я изтеглят и пробват.

Коментар

Здравейте и от мен, и в тая версия неса оправени еднопосочните улици в Габрово. Постоянно ме набива в насрешното, както всички по стари версии Мога да одаря едно рамо с еднопосочните да бъдат коригирани

Коментар

Ако ни изпратите информация за еднопосочните улици в Габрово, с радост ще направим необходимите корекции за следващата версия.
                        OFRM Team
                        Отдел за Борба с Организираните Клиенти

Коментар

защо хотел Катарино край Разлог е отбелязан като селище, а не като POI / хотел?

отне ми сума време докато го намеря...

Коментар

Първоначално публикуван от tarambuka3500 Преглед на мнение
                            защо хотел Катарино край Разлог е отбелязан като селище, а не като POI / хотел?

отне ми сума време докато го намеря...
                            Не знам коя карта гледате, но в нашата е като хотел/POI?!?

Коментар

Да с Nuvi 310 с удоволствие ще изчакам LIte topo без 3D.

Коментар

Впечатлен съм от обратната връзка клиент-производител!
                                Също с удоволствие ще провам Lite CYR/LAT без 3D.
                                Пътят е целта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X