Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОФРМ Геотрейд 5.40 - впечатления и коментари

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ОФРМ Геотрейд 5.40 - впечатления и коментари

Може би не е точно тук мястото. Всички черни пътища се визуализират с доста по-тънки линии в сравнение с асфалтовите на Garmin Mobail а на 60CSx са с еднаква дебелина. Така ли е или аз нещо не съм настроил както трябва?

Коментар

Не е до настройки. Уредите и софтуера си решават кое как да визуализират.

Коментар

Забелязах и още нещо- изолиниите на моя 1490т излизат с бял цвят. Не може ли да са кафеви (както си е по топографските карти) и по-възможност по-тънки ( при мен излизат по-дебели и от пътеките) дебелината може да бъде примерно като на водните течения...

Коментар

За съжаление единственото решение е да пишете на Гармин да го променят.
          GPS фърмуера решава какви да са и на всеки уред ги чертае различно според това какви цветове използва за останалите детайли. Ние не сме
          фиксирали цвят, защото фиксирайки го за един уред, влошаваме визуализацията при останалите.

Коментар

Виждам , че вече и моят град Ивайловград е с улици , а даже и някои села си имат.ПОЗДРАВЛЕНИЯ! Искам да помогна за по голяма точност на улиците, и Ви изпращам файл, който съм правил за себе си.
            Прикачени файлове

Коментар

При задаване за крайна цел ул.Незабравка,при преминаване по Драган Цанков, се опитва да ме прекара по незнаен път някъде вляво в Борисовата градина.
              Нуви 205w,последна фърмуер версия, настроен "Най бързо" - Автомобил, изключено преминаване по непавирани пътища.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:nezabravka.jpg
Прегледи:1
Размер:79.7 КБ
ID:5242847
              Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
                При задаване за крайна цел ул.Незабравка,при преминаване по Драган Цанков, се опитва да ме прекара по незнаен път някъде вляво в Борисовата градина...
                При мен, дори и да изключа отбягването на непавирани пътища, на най-кратък маршрут пак не иска да ме прекара през гората. Само, ако включа на пешеходен режим минава от там /на втората снимка/:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1513.jpg
Размер:76.6 КБ
ID:5242928

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1441.jpg
Размер:71.2 КБ
ID:5242927

Това е със Zumo 660

ПП. Пътят не е незнаен, а си е хубава пътека и аз съм я траквал

Коментар

Незнаен път за колатаПробвай да влезнеш с джип през пътеката от Драган Цанков.
                  Пътят е целта.

Коментар

Пробвах маршрута на орегона. Като му дам да отбягва непавиран път, минава през Др. Цанков, като махна отбягването, минава през гората. Т.е. всичко си е както трябва.

При зумото, в автомобилен режим, нито при включено, нито при изключено отбягване, не иска да ме прекара през гората. Наблизо, между Яворов и Духовната семинария, има един класически "непавиран път" и там опцията за отбягване вече работи. Защо не го пробваш и при теб как е.

Изглежда, че всяко устройство си има собствена дефиниция за това, кои пътища влизат в категорията "непавиран път" и при нувито Гармин може да са си го спестили да добавят велопътеките ..

Коментар

Здравейте, защо в последната версия на европейската карта на Гармин селата в България са с по-подробна карта? Имам предвид малките села, на повечето от тях има повечето улици, за разлика от ОФРМ 5.40, където има само главната и още две, три. пример: с. Малко Градище в южна България.
                      Т.е., въпроса ми е по-скоро, смятате ли да покриете малките села по-добре от европейската карта на Гармин?

Поздрави
                      Последно редактирано от Pacific; 19-01-11, 21:10.

Коментар

Само за експеримента пробвах маршрута на симулация така както е зададен като начална и крайна точка(със и без непавирани).И в 2та варианта си ме прекарваше през парка(mobile xt 5.00.50)

Коментар

И при симулация и в реално каране по пътя,все през парка ме прекарва,с внезапен завой наляво от Драган Цанков....
                          Пътят е целта.

Коментар

Ако устройството е в режим пешеходец ще прекарва от всякъде. Вижте си настройките за навигация в какъв режим са!
                            При настройка Car/Motorcycle, няма как да прекарва през пешеходни алеи. Без значение е отметката за непавирани пътища, просто пешеходните алей са различно нещо от непавираните пътища. Грешката е някъде в телевизора.
                            motobattalion

Коментар

Със и без отбягвания, все ме прекарва през булеварда и улиците. Апарата е Нуви 265. Както обичат да се изразяват колегите тук - проблема вероятно е в софтуера на конкретната марка и модел. Също както са не са еднакви и цветовете на различните линии при отделните марки.

Коментар

Чукча - писател

Първоначално публикуван от vaskosi Преглед на мнение
                                Ако устройството е в режим пешеходец .......Грешката е някъде в телевизора.

Ето какво съм написал няколко поста по нагоре:
                                Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
                                Нуви 205w,последна фърмуер версия, настроен "Най бързо" - Автомобил , изключено преминаване по непавирани пътища.
                                Пътят е целта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X