Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОФРМ Геотрейд 5.40 - впечатления и коментари

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ОФРМ Геотрейд 5.40 - впечатления и коментари

Първоначално публикуван от george21
    Аз закупих нуви 205W вчера веднага продавача ми показа една грешка в картата една от централните улици в Плевен съществува само като улица без номерация а е една от най дългите
    Това не е грешка в картата..Просто създателите на картата не са имали данни за съответната улица за да ги въведат..А има и друг вариант..Продавача да не познава добре апаратчето..Ако имаш и Европейска карта, може би сте търсили номерацията на тази улица от нейните данни..

Коментар

Здравейте! Случайно установих, че улица Васил Калчев в кв. Дианабад, София, не е поддържана в картата с номерата на адресите. Предлага 3 локации по дължина на улицата, и трите без номера.

Коментар

Помощ сгради на пътя:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1197318.png
Прегледи:1
Размер:277.0 КБ
ID:5253748

това е на ул. Скопие в София след Кауфланд и преди Надлез Надежда.

тук ще е добре да се съединят улицата и паркинга а не всеки път да ме кара да заобикалям блока (бл. 144 в Надежда 1):

Име:1242123.png
Размер:282.3 КБ
ID:5253750

не знам дали представени по този начин са ясни забележките - ако е така ще пускам и други където ги намеря.

Коментар

Първоначално публикуван от rexxxxx Преглед на мнение
          Помощ сгради на пътя:

[ATTACH=CONFIG]301751[/ATTACH]

това е на ул. Скопие в София след Кауфланд и преди Надлез Надежда.

тук ще е добре да се съединят улицата и паркинга а не всеки път да ме кара да заобикалям блока (бл. 144 в Надежда 1):

[ATTACH=CONFIG]301753[/ATTACH]

не знам дали представени по този начин са ясни забележките - ако е така ще пускам и други където ги намеря.
          И аз ги виждам понякога, но това не е от картата а е от firmware на nuvi-то..Прикачм снимки, които за момента чрез симулация изкарвам и не са много точни, но веднага щом имам възможниост ще покажз за какво говоря..

Име:50708.png
Размер:268.4 КБ
ID:5253798Натиснете снимката за да я уголемите

Име:untitled1.jpg
Размер:105.4 КБ
ID:5253799

Коментар

Сградите са си точно от картата - предполагам, че от сателитни снимки са взимани и може да е стара била снимката, но тези сгради там ги няма просто.

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
              Тъй като при мен търсенето работи , ако искаш пробвай с моя файл (твоя си го запази на компютъра) след разархивиране в папка keyboards.
              П.П. Или пробвай с QWERTY клавиатура , ако си го мъчил с АБВ , и обратно.
              Milstan, имаш една бира от мен
              Файлът се слага в Keyboards и няма грижи. Проблемната буква се оказа "А" между другото
              Ако има как от OFRM да пратите на Garmin правилната БГ клавиатура, ще спестите много проблеми на много хора.
              Петър Събев

Коментар

От 13-та и 14-та серия насам всеки уред който излиза от Гармин е с тази грешка! Писали сме им много пъти и не знам кои са оправили и кои не, защото на всеки уред с предварително инсталирана OFRM подменяме клавиатурния файл с правилния.

Коментар

Здравейте, Картата е много добра и подробна, много села който преди нямаха улици вече имат, но имам съмнение, че на места е объркан приоритета на пътищата, кой е главен и кой не е. Пример: пътувам по пътя през Ришкия проход за Сунгурларе, с 5.30 нямаше никъкав проблем Веселиново , Прилеп, Лозарево и е ОК. С 5.40 се опита да ме отбие през Ивански, Риш, от там да ме върне през един черен път на главния и с тези отбивки ми смяташе пътя с 1 час повече. Притесних се , че нещо съм разбутал настройките. Направо го разцеих Нувито от промени е не. То си знае неговото. Слава богу лаптопа и старата карта бяха в мен. Сложих 5.30 и всичко отново е ОК. Така, имайте едно на ум. Надявам се този проблем да го отстранят, тъй като им писах за него.
                  KIA Sorento 2.5 CRDi 2003г.

Коментар

Първоначално публикуван от k-7 Преглед на мнение
                    Здравейте, Картата е много добра и подробна, много села който преди нямаха улици вече имат, но имам съмнение, че на места е объркан приоритета на пътищата, кой е главен и кой не е. Пример: пътувам по пътя през Ришкия проход за Сунгурларе, с 5.30 нямаше никъкав проблем Веселиново , Прилеп, Лозарево и е ОК. С 5.40 се опита да ме отбие през Ивански, Риш, от там да ме върне през един черен път на главния и с тези отбивки ми смяташе пътя с 1 час повече. Притесних се , че нещо съм разбутал настройките. Направо го разцеих Нувито от промени е не. То си знае неговото. Слава богу лаптопа и старата карта бяха в мен. Сложих 5.30 и всичко отново е ОК. Така, имайте едно на ум. Надявам се този проблем да го отстранят, тъй като им писах за него.
                    Ришки проход сме го настроихме да се избягва тъй като получихме информация че е в окаяно състояние. Бихте ли споделили какво е състоянието му в момента?

Коментар

• От: ОФРМ Геотрейд 5.40 - впечатления и коментари

Пак си е така.

Коментар

Преди известно време забелязах появата на един "проблем" в София. Той май започна от 5.30. В 5.40 също го има. Става дума за разрешената скорост по софийските улици, която се показва на уреда. Има несъотвествия.

Пример: ул. Найден Геров преминава в ул.Георги Софийски на Военна болница и после в бул.Прага на баня Мадара. "Найден Геров" е квартална улица и е с ограничение 40км/ч. Проблемът е, че това ограничение се запазва до 5-те кьошета (бул.Скобелев). Забелязал съм същия проблем и на други места, но не мога да си ги спомня.

Хубаво би било, ако информацията е точна. Ако трябва да помагаме с нещо?

И още нещо:
                        Преди време повдигнах въпроса, че по бул.Евлоги Георгиев в София между Орлов мост и Графа уреда показва движение по "велопътека". Тогава стигнахме до извода, че заради сградите и дърветата има лошо приемане на сателитния сигнал. Пак имам сериазни съмнения към това обяснение. Между Орлов мост и стадиона няма сгради. Сега е зима и няма шума. Скокът към велоалеята се получава с влизането на Е.Георгиев и след Графа се връщаме веднага на улицата. Да не говорим, че режимът на уреда е "автомобил", а не "велосипед". Според мене има нещо гнило в описанието на улицата и велоалеята. В другата посока не го прави.
                        Последно редактирано от vtolev; 26-02-11, 12:06.
                        Garmin nuvi 765

Коментар

Първоначално публикуван от vtolev Преглед на мнение
                          Пример: ул. Найден Геров преминава в ул.Георги Софийски на Военна болница и после в бул.Прага на баня Мадара. "Найден Геров" е квартална улица и е с ограничение 40км/ч. Проблемът е, че това ограничение се запазва до 5-те кьошета (бул.Скобелев). Забелязал съм същия проблем и на други места, но не мога да си ги спомня.
                          И ул. Георги Софийски е квартална, и бул. Прага е квартален, но на друг квартал. Означението (в картата) на всичките тези улици трябва да е 50км/ч., не 40км/ч. Ако беше 40км/ч., трябваше да има знак на улицата.
                          LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Съгласен.

Коментар

43.822043,27.139669
                              има знак СТОП на път 23 по посока от с.Черник към гр.Дулово

Коментар

Като казвам за "Найден Геров", че е квартална, то е защото на кръстовището с "Иван Гешов" има знак 40км/ч и табелка "важи за целия квартал".
                                Това, че от Военна болница до "Скобелев" трябва да е 50км/ч е ясно. Въпросът ми е: Защо уредът показва 40км/ч и по трите улици.

Виждам, че не съм се изразил съвсем правилно, за което се извинявам. Все пак проблемът си е проблем.
                                Garmin nuvi 765

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X