Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спийд камери България (в разработка)

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Спийд камери България

Първоначално публикуван от gadev Преглед на мнение
    #333 промених според твоите координати. новата точка ме озадачава - наскоро премахнах една на това място по препоръка на друг колега, понеже нямало там вече засада. сигурен ли си в тази точка?
    Аз му отговорих тогава на колегата. По принцип патрулка има там постоянно за отклоняване на тирове, но на предното стъкло много пъти съм ги засичал че слагат радар, а не ми се вярва само за украса да го слагат. Ограничението е 60 и си мисля, че ако някой мине със 100 а го позволява пътя скоростен е биха си поговорили и смятам че трябва да я има точката.

Коментар

Ето и няколко точки от мен тествани:

<wpt lat="41.5976071" lon="24.6763015">
      <time>2009-09-28T18:10:26Z</time>
      <name>Razklon Pamporovo, Smolyan, Devin – Postoyanen post</name>
      <sym>Waypoint</sym>
      <extensions>
      <gpxx:WaypointExtension xmlns:gpxx="http://www.garmin.com/xmlschemas/GpxExtensions/v3">
      <gpxxisplayMode>SymbolAndName</gpxxisplayMode>
      </gpxx:WaypointExtension>
      </extensions>
      </wpt>

<wpt lat="41.5683783" lon="24.7359479">
      <time>2009-09-28T18:02:55Z</time>
      <name>Smolyan do benzinostanciya Lukoil– Patrulen avtomobil (predimno vecher)</name>
      <sym>Waypoint</sym>
      <extensions>
      <gpxx:WaypointExtension xmlns:gpxx="http://www.garmin.com/xmlschemas/GpxExtensions/v3">
      </extensions>
      </wpt>

<wpt lat="41.5701780" lon="24.7630230">
      <ele>825.0000000</ele>
      <time>2009-09-28T18:02:10Z</time>
      <name>Smolyan do benzinostanciya Petrol – Patrulen avtomobil (predimno vecher)</name>
      <sym>Waypoint</sym>
      <extensions>
      </extensions>
      </wpt>

<wpt lat="41.5379763" lon="24.9208760">
      <time>2009-09-28T17:59:23Z</time>
      <name>Razklon Cherna – Postoyanen policeiski post</name>
      <sym>Waypoint</sym>
      <extensions>
      </extensions>
      </wpt>
      Последни версии на SpeedCameras за Garmin Mobile XT
      http://rammsteingarminmobilext.hit.bg

Коментар

И пак въпрос.
        Интерусува ме цифрите след кординатите на точката какво означават. 422,23.096078,41.969452,1,60,0,0//Благоевград Център Монца

422-пореден номер на точката
        23.096078 и 41.969452-кординатите
        1 - ?
        60-ограничението
        0 - ?
        0 - ?
        Благоевград Център Монца - името на точката

Та цифрите който съм обозначил със знака ? ме интересуват дали някой знае какво означават. Повечето точки са с нули но има и такива с цифри различни от нула.

Коментар

Ето и от мен няколко точки тествани, всички са с ограничение 40км/ч

<wpt lat="41.5976071" lon="24.6763015">
          <time>2009-09-28T18:10:26Z</time>
          <name>Razklon Pamporovo, Smolyan, Devin – Postoyanen post</name>
          <sym>Waypoint</sym>
          <extensions>
          </extensions>
          </wpt>

<wpt lat="41.5683783" lon="24.7359479">
          <time>2009-09-28T18:02:55Z</time>
          <name>Smolyan do benzinostanciya Lukoil– Patrulen avtomobil (predimno vecher)</name>
          <sym>Waypoint</sym>
          <extensions>
          </extensions>
          </wpt>

<wpt lat="41.5701780" lon="24.7630230">
          <ele>825.0000000</ele>
          <time>2009-09-28T18:02:10Z</time>
          <name>Smolyan do benzinostanciya Petrol – Patrulen avtomobil (predimno vecher)</name>
          <sym>Waypoint</sym>
          <extensions>
          </extensions>
          </wpt>

<wpt lat="41.5379763" lon="24.9208760">
          <time>2009-09-28T17:59:23Z</time>
          <name>Razklon Cherna – Postoyanen policeiski post</name>
          <sym>Waypoint</sym>
          <extensions>
          </extensions>
          </wpt>
          Последни версии на SpeedCameras за Garmin Mobile XT
          http://rammsteingarminmobilext.hit.bg

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
            Версия 053 на латиница. Разбита по скорости и готов *.GPI файл.
            Само за безплатно разпространение! Забранява се всяко комерсиално използване!

П.П. А тук колегата Stephan ги е разделил и по категории , но не съм го пробвал (старата версия 052) :
            http://forum.pocketbulgaria.com/view...206180#p206180
            Аз съм ги пробвал (версия 052) и работят безгрешно. Успоредно с тези ги сравнявах същите (конвертирани пак от Stephan там) на ТомTом 7.9.x и на MN7.4.

@ milstan:
            БЛАГОДАРИМ за 053 !!!

Коментар

Първоначално публикуван от latzi Преглед на мнение
              И пак въпрос.
              Интерусува ме цифрите след кординатите на точката какво означават.
              Код:
              Структура записи радара в файле *.txt для iGO всех версий: IDX,X,Y,TYPE,SPEED,DIRTYPE,DIRECTION
              например: 98,34.9141231,32.4648952,1,90,1,180
              Разшифровка:
              IDX - номер радара в базе (не имеет принципиального значения).
              X,Y - координаты (долгота, широта).
              TYPE - тип камеры
              - 5 - мобильная
              - 1 - стационарная
              - 3 - светофор
              - 2 - встроенная в светофор
              - 4 - измеряющая скорость на участке
              SPEED - ограничение скорости (в км/ч)
              DIRTYPE - в скольких направлениях работает камера: Во всех=0; В одном=1; В обе стороны: 2
              DIRECTION - направление движения автомобиля: Север=0; Восток=90; Юг=180; Запад=270. (Это НЕ куда смотрит камера, а с какого направления она ловит)
              П.П. И един чисто български тип камери: -6- табела радар.
              Последно редактирано от milstan; 29-09-09, 20:36.

Коментар

Първоначално публикуван от gadev Преглед на мнение
                първата точка я вкарах. втората е на 160м от съществуваща точка #276 , до бенз. Лукойл. много е близо. за сега няма да я заменям докато не потвърдиш със сигурност , че #276 може да се изтрие и да се замести с твоите координати. за 2 точки са твърде близо.
                Абсолютно си прав, така е. И двете места са на разширение на пътя, което позволява разполагане на патрулка и полицаите могат да се местят. И в двата случая обаче ограничението е 60 а не 40. Предлагам да не променяме мястото а само ограничението.

Поздрави,

Коментар

Първоначално публикуван от bebcho Преглед на мнение
                  Аз му отговорих тогава на колегата. По принцип патрулка има там постоянно за отклоняване на тирове, но на предното стъкло много пъти съм ги засичал че слагат радар, а не ми се вярва само за украса да го слагат. Ограничението е 60 и си мисля, че ако някой мине със 100 а го позволява пътя скоростен е биха си поговорили и смятам че трябва да я има точката.
                  В посока за София там масово се минава с около 80 км/ч и аз с колоната - та с толкова... Както и да е. Онзи ден обаче ме спряха в посока за Перник тук:
                  N42.60216 E23.14318
                  На бензиностанцията, за неправилно престрояване на светофара. Бяха си оборудвани с радар.

Коментар

Това е полицейска засада сменят се от двете страни на булеварда.
                    N 41 55.867
                    E025 35.837
                    ограничение - 50км/ч
                    Всеки ден са там преди обяд до към 10-00ч. и след обяд след 14-00ч. до 18-00ч.

Коментар

Предложението да се отбелязват и местата, където спират патрулки и гледат за настъпване на линията или за левия завой, праща концепцията в тръстиката. Аз веднага мога да предложа няколко стотин места само в София, където накога са спирали полицейски коли или мотоциклети да проверяват и глобяват, особено нощем. Така ще имаме точки на всеки 100 метра по всички по-важни улици. Питам се, дали тогава няма да е по-лесно просто да си караме по правилата.

Другото, което ме учудва (освен, ако нещо не съм разбрал правилно) е появата на версия 53 от http://forum.pocketbulgaria.com/view...206180#p206180 . Нещо не мога да схвана какво правихме всъщност с колегите през последните 2 месеца.
                      Garmin nuvi 765

Коментар

Явно се работи на два фронта - лошо няма стига информацията, която се намира в този сайт да бъде актуализирана своевременно. Новия номер би могло да означава тотална промяна или поредната актуализация. Аз отварям специално този пост всеки ден , за да не изпусна всяка нова версия.
                        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от darkstar_ Преглед на мнение
                          В посока за София там масово се минава с около 80 км/ч и аз с колоната - та с толкова... Както и да е. Онзи ден обаче ме спряха в посока за Перник тук:
                          N42.60216 E23.14318
                          На бензиностанцията, за неправилно престрояване на светофара. Бяха си оборудвани с радар.
                          Може да се сложи точка горе преди Шела още в посока Перник, защото и на шела ограничението е 40 км/ч а от горе със сигурност само по инерция се развива от 80 на горе. През деня не но вечер петък и събота 90% има засада.

И как се престрои неправилно от дясна лента за Драгичево в лява или от крайна лява за Рударци направо.

Коментар

Първоначално публикуван от vtolev Преглед на мнение
                            Предложението да се отбелязват и местата, където спират патрулки и гледат за настъпване на линията или за левия завой...
                            Е аз затова питах как сам да си направя ПОИ точки. Малко егоистично но като вляза в София примерно няма да ми свири джи пи еса постояно и да ми отвлича само вниманието от пътя. Че доста от тези които се качват в нета са от този род. За мен най важните са камерите и ще си ги отсея само тях.

Коментар

Първоначално публикуван от bebcho Преглед на мнение
                              И как се престрои неправилно от дясна лента за Драгичево в лява или от крайна лява за Рударци направо.
                              лява за Рударци и направо

Коментар

Днес си поиграх да коригирам някои точки други да премахна и т.н. но като генерирам вече точките с програмата и се появява проблем. А имено някои от точките ми ги качва с други кординати и ме праща по Саудитска Арабия примерно. Нещо някъде се бърка работата.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X