Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спийд камери България (в разработка)

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Спийд камери България (в разработка)

1737 1738

Първоначално публикуван от Наско Преглед на мнение
    На мойто нуви 205 пак не работят RedLight.

Компелирах си ги наново и всичко се оправи.

Айде Наско, качи файла, че ние с Нуви-тата 205 нямаме търпение,
    пък ще почерпим
    ВЪРЛ ФЕН :cool: Nuvi 205

Коментар

На мойто нуви 205 пак не работят RedLight.

Компелирах си ги наново и всичко се оправи.
      ok. качи файла, за да го сложа при другите версии. Предполагам от POI Loader-a е цялата каша, за това давам и gpx файловете, за да може всеки с проблем да се опита да си компилира негова версия.
      последна версия на спийд камерите и засадите: http://paralax.org/garmin/

Коментар

Първоначално публикуван от gadev Преглед на мнение
        ok. качи файла, за да го сложа при другите версии. Предполагам от POI Loader-a е цялата каша, за това давам и gpx файловете, за да може всеки с проблем да се опита да си компилира негова версия.
        Здравей gadev Мисля че грешката идва от името red light. POI Loader-a не иска да го разпознае и не задава растояние за уведомение. На POI Loader-a преди компилация дай на Manual и ще забележиш че на скороста ще е 0 и растоянието също е 0.

Но ако смениш името с RedLight (слято) То тогава POI Loader-a веднага разпознава че е камери и автоматично задава 400 метра растояние за уведомение.

Поне моята версия на POI Loader-a е така.
        Прикачени файлове

Коментар

Аз умишлено работя само в режим manual на POI Loader-a като задавам на red light точките разстояние за предупреждение 150м. - това с цел да не "бръмчи" навигатора на голямо разстояние от тези точки , които са нагъсто в големите градове, така че не е от там проблема. На нуви 250W работи без проблем файла

Здравей gadev Мисля че грешката идва от името red light. POI Loader-a не иска да го разпознае и не задава растояние за уведомение. На POI Loader-a преди компилация дай на Manual и ще забележиш че на скороста ще е 0 и растоянието също е 0.

Но ако смениш името с RedLight (слято) То тогава POI Loader-a веднага разпознава че е камери и автоматично задава 400 метра растояние за уведомение.

Поне моята версия на POI Loader-a е така.

Коментар

Аз умишлено работя само в режим manual на POI Loader-a като задавам на red light точките разстояние за предупреждение 150м. - това с цел да не "бръмчи" навигатора на голямо разстояние от тези точки , които са нагъсто в големите градове, така че не е от там проблема. На нуви 250W работи без проблем файла
            А би ли написал на другите какви настройки правиш ?

На полиция 40,50,60,70,90,130 на колко километра на какво разстояние предупреждава?

Съответно и за камерите, за съответното ограничение на колко километра или метра предупреждава.

П.С. А и една поправка на Монца са вкарани две точки едната е камера другата е полиция и предупреждава само за полицията точно като се стигне до нея казва камера което е вече късно. Това става само в посока Благоевград - Симитли.

Някой би ли направил нови звукови файлове с ограниченията, малко да разнообразим? А и 1 звуков файл Спийд Камера няма да е излишен
            Последно редактирано от bebcho; 04-07-10, 16:19.

Коментар

Камери дебнат на 15 местаl
              На входно-изходните участъци на Варна са монтирани две машинки. Още толкова има и в началото и края на Кюстендил.
              Ако може някой от Кюстендил да каже къде са.....

Коментар

Първоначално публикуван от darkstar_ Преглед на мнение
                На линка не се отваря статия или е необходима регистрация.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Не знам дали му е тук мястото ..., но вижте какво намерих с Google.com :

http://gpsunderground.com/forum/show...luechart-Topo&
                  ВЪРЛ ФЕН :cool: Nuvi 205

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    На линка не се отваря статия или е необходима регистрация.
                    Петнадесет супермодерни камери ще дебнат за джигити с висока скорост през лятото. Два радара дебнат на пътя за Нова Загора при село Подслон и на пътя за Димитровград. Дру ги две устройства са монтирани по главния път София - Бургас при село Съдиево и в началото на Нова Загора. Близо до морето, на изходите на Бургас и по пътищата за Несебър и Созопол шофьорите също трябва да внимават със скоростта. На входно-изходните участъци на Варна са монтирани две машинки. Още толкова има и в началото и края на Кюстендил. Три камери дебнат и в София - на бул. „Цариградско шосе", близо до Окръжна болница, на Орлов мост и на бул. „Ботевградско шосе". От 18 януари досега 15-те радара са щракнали над 146 000 шофьори, преминали с повече от 34 км/ч над допустимата скорост. Всички те ще се простят с книжките си поне за месец и ще трябва да се бръкнат с глоба от 150 лева.

Коментар

Първоначално публикуван от emil5rov Преглед на мнение
                      Не знам дали му е тук мястото ..., но вижте какво намерих с Google.com :

http://gpsunderground.com/forum/show...luechart-Topo&
                      Определено не му е тук мястото.

Коментар

Това е май статия от в.Телеграф и според мен е пример за журналистическа некомпетентност, неграмотност, непрофесионализъм..... Разбрал(а)-неразбрал(а) - написал(а) нещо, щото трябва да се запълни колонката на вестника.

Първоначално публикуван от darkstar_ Преглед на мнение
                        Петнадесет супермодерни камери ще дебнат за джигити с висока скорост през лятото. Два радара дебнат на пътя за Нова Загора при село Подслон и на пътя за Димитровград. Дру ги две устройства са монтирани по главния път София - Бургас при село Съдиево и в началото на Нова Загора. Близо до морето, на изходите на Бургас и по пътищата за Несебър и Созопол шофьорите също трябва да внимават със скоростта. На входно-изходните участъци на Варна са монтирани две машинки. Още толкова има и в началото и края на Кюстендил. Три камери дебнат и в София - на бул. „Цариградско шосе", близо до Окръжна болница, на Орлов мост и на бул. „Ботевградско шосе". От 18 януари досега 15-те радара са щракнали над 146 000 шофьори, преминали с повече от 34 км/ч над допустимата скорост. Всички те ще се простят с книжките си поне за месец и ще трябва да се бръкнат с глоба от 150 лева.

Коментар

Моля за v.0.58Lat. Pleez.
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Това е май статия от в.Телеграф и според мен е пример за журналистическа некомпетентност, неграмотност, непрофесионализъм..... Разбрал(а)-неразбрал(а) - написал(а) нещо, щото трябва да се запълни колонката на вестника.
                            проверявам го

Коментар

Първоначално публикуван от bebcho Преглед на мнение
                              А би ли написал на другите какви настройки правиш ?

На полиция 40,50,60,70,90,130 на колко километра на какво разстояние предупреждава?

Съответно и за камерите, за съответното ограничение на колко километра или метра предупреждава.

П.С. А и една поправка на Монца са вкарани две точки едната е камера другата е полиция и предупреждава само за полицията точно като се стигне до нея казва камера което е вече късно. Това става само в посока Благоевград - Симитли.

Някой би ли направил нови звукови файлове с ограниченията, малко да разнообразим? А и 1 звуков файл Спийд Камера няма да е излишен
                              Здравейте, приятели !
                              С колегата gadev лично не се познаваме, но с радост бих се запознал с такъв човек като него.
                              Сега с този пост се объръщам директно към всички Вас, които взимате дейно участие тук в този форум и по специално към въпросният колега като за целта ще пиша в леко шеговит тон - дано това не подразни някого ...

Става въпрос за следното:

Преди време видях линка http://paralax.org/garmin/ и свалих създаденият от него (bg speedcams v.056.gpi) POI-файл за спиид камерите в нашата Родина.
                              Скоро след това ми се наложи да пътувам от Кюстендил за София и реших да го пробвам. Удоволствието ми беше кратко... и сега, въпреки че уважавам труда на всички вас, ще се осмеля да кажа, че направеното гласово предупреждение е дразнещо и изнервящо, а като съм зад волана предпочитам да ми е спокойно..

Какво можех да направя ... ...

Нищо, само се наложи да отбия в дясно и да покажа на досадната лелка с отвратително дразнещия акцент как светят стоп светлините на колата ми . С други думи я изритах - изключих предупреждението за POI от менюто на апарата и продължих да пътувам...

По-късно обаче пак пътувах и налетях на патрулка с радар... Добре, че карах бавно, защото бях натоварен...Е размина ми се...! От този момент от вътре нещо все ме ръчкаше. В главата ми ... само едно... как да стане всичко това без този дразнещ глас... Четох във форума и забелязах, че има и други като мен..., които са давали цял куп предложения..., но всеки има право на мнение...и реших да оставя всичко така.
                              Сега исках да ъпдейтна с новата версия и съвсем случайно отворих линка с .gpx формата на тази екстра (files 058.rar). След разархивиране на файла видях подпапките и всичко ми се изясни. Реших да се пробвам като експериментирах многократно с няколко звукови файла и в крайна сметка получих задоволителен резултат, с който не е толкова досадно, за което предлагам на колегата gadev да добави още една поддиректория, в която да има всичкото това нещо, но със звукова сигнализация. За целта прилагам звуковите файлове, с които заместих гласовите съобщения. Те са напълно различни и са достатъчни, за да накарат потребителя да хвърли едно око към дисплея на уреда и да види за какво ограничение става въпрос.

Тук е момента да обърна внимание на следната точка във файла police 50.gpx . Става дума за следното място (преди време - почти всеки ден имаше кола с радар, а сега може да е навсякъде в един по-голям участък) от пътя Кюстендил - София:

542- Е871 , Извор
                              N42 26.229 E22 53.220

Според мен информацията вече не е актуална, защото скоро са изместили табелата за начало/край на населеното място. Така се получава един доста продължителен участък в който трябва да се кара с 50 км/h, а по нищо не личи че има населено място, защото участъка е в планината. В същото време има доста прави отсечки,в които всеки настъпва газта, а в този участък има и доста отбивки в които може да се паркира патрулката с радара. Това го казвам, защото онзи ден на това място един профуча край мен сигурно с над 110 км/h без да се усети, че кара с над 60-70 км/h над ограничението. Давам Ви координатите за начало и край на участъка в който трябва да има предупреждение за ограничение на скоростта.

N42 24.735 E22 52.260
                              N42 26.635 E22 53.536

Ще се радвам ако го видя корегирано в новата версия на файла...
                              Благодаря на колегата gadev за направеното и още веднъж се извинявам ако съм засегнал някого по някакъв начин.

Поздрави!
                              Прикачени файлове

Коментар

Преди да качиш gpx файловете с POILoader изтриваш звуковите файлове и машинката ще те предупреждава с нейния си вграден тон. Не ти трябва нищо да добавяш.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 6 потребители онлайн. 0 потребители и 6 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X