Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при избор на GPS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Избор на GPS приемник

Привет колега.

Тъй като не казваш за какво ще го използваш - може да започнеш от тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...19#post1052819

ползвай и търсачката - има писано доста по въпроса.

Успех в избора - после може да се похвалиш.

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
      Привет колега.

Тъй като не казваш за какво ще го използваш - може да започнеш от тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...19#post1052819

ползвай и търсачката - има писано доста по въпроса.

Успех в избора - после може да се похвалиш.
      GPS-а ще се ползва в кола и на мотор по шосета и гори

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_tinkov Преглед на мнение
        GPS-а ще се ползва в кола и на мотор по шосета и гори
        За кола Nuvi, за мотор по шосета и гори 60csx.
        LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

• Някой знае ли дали на Nuvi 200 W може да се сложи някакъв landscape pattern? Т.е. да се виждат планините, низините и равнините. Мисля, че той трябва да е в gmapprom, а не в gmapsupp, но не съм сигурен. Един приятел има Nuvi 205/215 2 години "по нов" от моето 200 и при него картата на Европа излиза в 3D модел, a при мен излиза на бежав 2D фон въпреки, че съм избрал да е 3D режим.

Коментар

• До: Какъв GPS да си купя!

При него се вижда така http://www.howardmodels.com/0-topogr...p-Model-Lg.jpg а при мен е бежово без никакъв landscape.

Коментар

Тъй като гледам те интересува дали се вижда релефна базовата карта за нуви. Това не е точно същинско 3D а самия ти 3D режим се води когато навигацията те навигира и виждаш курсора и улиците в 3D перспектива. Иначе истинско изобразяване на 3D информация за релефа имат само серията Орегон и Колорадо. Мисля че твоя модел не поддържа изобразяването на релефна базова карта. Както сам си констатирал е вече стар модел

Коментар

Ами не знам едно време и nuvi 250 нямаха топографски изглед. Като си го купувах. Моделът му не е нов 205 ili 215 e, но пък е купен на скоро от Метро и предполагам, че Software е по-нов и от там идва различието междунеговото и моето nuvi.

Коментар

Проучих нещата. Мисля, че всичко се заключва в Basemap-a, който трябва да е Worldwide Autoroute DEM (Digital Elevation Model) Basemap (v.3.0), а моят е AMR Basemap (v.2.0) и е едва 6MB и доста по опростен. Сега да видим къде ще го намеря, че торента който съм дръпнал не тръгва.

Коментар

• От: Какъв GPS да си купя!

Здравейте!

В момента се опитвам да си избера модел Nuvi. Спрял съм се на Nuvi 1490T и на Nuvi 255W. Но се интересувам от записването на тракове. Прочетох в друга тема, че някои модели записват RAW тракове, чрез скрити менюта. Но не успях да намеря конкретна информация за 1490Т. Някои знае ли дали този модел има възможност за запис на такъв тип тракове?

Коментар

Здравейте,

Скоро реших да напиша нещо на тема как да изберем подходящ GPS. Общо взето това са първите стъпки и не е ориентирано към избора на конкретен модел, а по-скоро какъв тип да е GPS-а. Ето и линк - http://blqqq.wordpress.com/2010/09/14/podhodqsht-gps/.

Надявам се да е полезно за хората, които тепърва навлизат в материята.

Коментар

Първоначално публикуван от wscientist Преглед на мнение
                        Здравейте!

В момента се опитвам да си избера модел Nuvi. Спрял съм се на Nuvi 1490T и на Nuvi 255W. Но се интересувам от записването на тракове. Прочетох в друга тема, че някои модели записват RAW тракове, чрез скрити менюта. Но не успях да намеря конкретна информация за 1490Т. Някои знае ли дали този модел има възможност за запис на такъв тип тракове?
                        255W в момента го има на amazon.co.uk за 70 паунда refurbished (демек такъв, който е имал дефект, подменен е дефектният компонент , но вече нямат право да го продават като нов, иначе е с нормална гаранция и т.н.)

за 160 лева подобна навигация трудно ще намериш

Коментар

• Помощ за избор на Garmin?

Здравейте, насочил съм се към ниския ценови клас, четох във форумите, но ми е трудно да се ориентирам.
                          Колебая се между:

4.3'
                          nuvi 205w - 249лв
                          nuvi 1300 - 269лв

3,5'
                          nuvi 205 - 199лв
                          nuvi 1200 - 249лв
                          nuvi 1250 - 200лв (втора употреба с гаранция)

За сега клоня към 1200 или 1250, ако пропоускам някой, който си заслужава повече от този клас, предлагайте. Ще бъда благодарен на всякакви мнения и съвети.

Коментар

• От: Помощ за избор на Garmin?

зависи за кьде ти трябва ? за Бг. или чужбина ?
                            [SIZE=3][/SIZE]

Коментар

• От: Помощ за избор на Garmin?

Не, че ще ти отговоря компетентно, но понеже и аз съм пред дилемата - избор на ГПС, просто ще споделя какви мисли ми се въртят в главата...

Основният въпрос е, за какво ще се използва - пешеходен туризъм, на две или на четири колелесно ППС?

Аз лично ще го използвам в автомобил, за пеши разходки, евентуално в лодка...
                              Задължително е рутирането!
                              Задължително е записването на тракове!
                              Моят избор клони към Виста НСХ или Нуви 205, 215.
                              Вистата няма гласова навигация, но за сметка на това е дуракоустойчива и се захранва с АА батерии.
                              Нувито е с по-голям екран, има гласова навигация, но батерията не издържа май много време и няма как да я смениш с резервна. От към дуракоустойчивост също губи...Някъде в раздела имаше тема за захранване на Нуви с други батерии, но не си спомням какъв беше окончателния резултат.
                              Не на последно място е и цената, защото по-съвременните устройства не издържат дълго в ръцете ми...

Коментар

Nuvi 205, евентуално 205W, но той е по-неудобен за ръчно използване.
                                Избятвай 4-цифрените модели, поне засега...
                                Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
                                GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X