Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при избор на GPS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ при избор на GPS

Здравейте,искам предварително да се извиня за това че ви занимавам с моя проблеми,но съм на "Вие" с нещата които ме интересуват а нямам време тепърва да навлезна в материята.Въпроса ми е следния, какво устроиство ще ми свърши най-добре работа и дали изобщо има такова животно.Естеството на работата която започнах е свързано с ориентиране в непознати за мен градове (Русе,Плевен,Свищов,В.Търново,Габрово,Белене,Троян,Ловеч),става въпрос за разнос на стоки до обекти(магазини складове),поради големия брои обекти над 300 за гореспоменатите градове и малкото време с което разполагам за да ги запомня мисля че трябва да прибягна до някакво гпс устроиство(за мпс).От прочетеното в интернет рабрах че няма карти които да ме водят по адреси за тези градове и тук идва въпроса може ли ако закупя гпс (докато все още ме развеждат по обектите) и му кажа "сега сме на обект 1" после обект 2,3,4,5 гпс-а да ги запомни и после да ме прекара отново по маршрута(предполагам това може да се направи с POI),също така дали ще може (понеже не всеки път ходя на всички места) да ме закара от обект 1 до 3 без да ме прекарва през 2 ?Полезно за мен ще е ако има възможност да си прави маршрутите само(наи-прекия,най-бързия), преди да тръгна да му задам кои обекти в кои градове искам да отида и гпс-а да си направи маршрута,например Габрово обекти 1,4,7 Плевен 9,10,11 Русе 12,19.Ако това което искам е възможно моля предложете марка и модел,разбирасе търся евтиното понеже парите ще ги давам аз а не фирмата в която работя.
    Grand Cherokee(wj)2.7crd

До: даите съвет за гпс

Здравей!
    Понеже най-подробната карта за Бълария в момента е тази на Събин, а тя е само за Гармин, то ти препоръчвам най-евтиният автомобилен навигатор на гармин-NUVI 200.Той има функциите кито ти трябват с едно ограничение-може да се задава маршрут само с една междинна точка и крайна цел.Но пък нищо не ти пречи след изпълнение на маршрута да зададеш нов.

Коментар

Нищо не ти пречи, да запишеш местоположението на всеки обект, както впрочем си го намислил - примерно "склад 1 Русе". При следващото ходене натам, просто му задаваш обекта като крайна точка и си готов.

Коментар

Реших да се образовам малко докато чаках оторизация за форума и ми прави впечатление че някои модели GARMIN NUVI имат "памет за 500 ваши точки"(според инфото в саита на технопилис),а други не това значи ли че ми трябва модел с памет за точки?Желателно е да мога да ги правя тези пои на място,а не да записвам координати на листчета и после да се занимавам с пои лоадери.Другото което ми е важно да мога да задам всичките точки които искам да посетя и гпс-а да ми покаже маршрута,по този начин ще съм наясно по какъв ред трябва да се натовари стоката преди тръгване и ще ми спести доста ровене в последствие.Другото което разбрах е че гпс-а е добре да е с SIRF III,разбрах също че вносители на тези гпс-и са Геотрейд,случаино да имат офис в Пловдив понеже цените в техния саит и този на технополис се разминават доста.
        Grand Cherokee(wj)2.7crd

Коментар

Дори и най обикиновения Nuvi 200 може да съхранява 500 обекти (favorites). Едва ли ще имаш повече обекти за обслужване.
          Предварително или ги запомняш (ако намираш адреса на картата) или първия път когато намериш склада го съхраняваш като фаворит. Всеки си го кръщаваш както ти е удобно- например Русе, фирма Х.

По скъпите модели авто навигация имат повече екстри- по голям дисплей, блутут за връзка с телефон и др.

Нямам впечатления за други устройства освен Garmin и карти за България освен OFRM.

Успех.

Коментар

До: Какъв GPS да си купя!

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...753#post384753

В допълнение можеш да записваш и track
            LZ1JJJ

Коментар

Последно да попитам,спрях се на GARMIN NUVI 250W+ BG MAP от технополис и като вземем предвид ,че дилари на Геотрейд са и технополис това значи ли че тези + БГ карти ще са на Sabin или да го взимам гол и да направя контакта с Sabin в последствие?
              Grand Cherokee(wj)2.7crd

Коментар

Виж това (и двете теми):
                http://forum.offroad-bulgaria.com/fo...play.php?f=274
                Най-вероятно ще трябва да си доплатиш за версията "OFRM Geotrade"

Коментар

Колкото повече чета из форума толква повече въпроси изкачат,а и за капак не мoга да дръпна map source от garmin.com,някои така добър да ми го прати на skype-ioanbg1
                  И най-важното Искам да почерпя!!!!!,за целта е нужно да сте от Пловдив да имате добри познания на материята и да присъствате като консултант при покупката на гпс-а,за контакти горния скайп

пп. смятам утре 21-ви сряда да отскоча до техномаркет
                  Grand Cherokee(wj)2.7crd

Коментар

Първоначално публикуван от 318is Преглед на мнение
                    а и за капак не мoга да дръпна map source от garmin.com
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=7669

Коментар

Благодаря на всички за помоща!!! Купих си нуви 250w,справя се чудесно картата е достатачно добра за моите нужди.

пп. При включено отбягване на обратни завои,аз направих такъв и нувито се изключи,след стартиране на ново всичко пак си е ок това нормално ли е ( случи се само веднъж)
                      Grand Cherokee(wj)2.7crd

Коментар

Всички странни ситуации свързани с Garmin са възможни и "нормални". Добре е да дадеш още някой лев и да си вземеш другата версия на картата - "Geotreid OFRM". По-малко проблеми ще имаш с нея:
                        http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=30322
                        Естествено ако вече не си с нея.

Коментар

При включено отбягване на обратни завои,аз направих такъв и нувито се изключи,след стартиране на ново всичко пак си е ок това нормално ли е ( случи се само веднъж)
                          ...ъпдейтвай си софтуера с webupdater
                          https://buy.garmin.com/shop/store/do...D=134&pID=9121

Коментар

аз съм от асеновград ,моля те дай телефон да се чуем че и аз трябва да купувам нави и незнам как да постъпя-0878354531 пламен
                            Пламен

Коментар

Първоначално публикуван от taior Преглед на мнение
                              аз съм от асеновград ,моля те дай телефон да се чуем че и аз трябва да купувам нави и незнам как да постъпя-0878354531 пламен
                              Щом ще пътуваш с кола взимай си Нюви и въобще не му мисли ! Добри цени, лесен за употреба, и има карти.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X