Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при избор на GPS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв GPS да си купя!

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
    Предимно за България ми трябва, но може да се наложи и при някое пътуване в Европа, макар че в последно време са рядкост и ако ги има ги правя със самолет. Може ли да се слагат офроуд карти и маршрути на евтините модели?
    Могат да се слагат OFRM България струва 99 лв и като сметнеш разликата в цената на GPS-a + картата не знам дали ще ти излезе сметката . Освен това не всички GPSи купени извън българия поддържат кирилица . Поне гледай да е модел, който се продава и тук .
    Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Според ме има само една марка за навигация и тя е GARMIN, ще поясня защо мисля така.

Ползвах най-новия модел Том том или том и джери не знам точно как му беше името не ме накефи ползвах и един китайски и той не ме накефи никак
      преди имах гармин 760 ползвах го година някъде, докато някъкъв наркоман ми разби колата и ми го сви.
      сега пак съм с гармин 885т и друга марка няма да си купя.
      моя позната продава некви навигации португалски май беха и некви бг, но моето мнение е само едно земай един гармин според джоба си и нема да имаш грижи .

КАКТО КАЗВА ДЯДОТО "АБЕ НЕКА ДА СИ ВЗЕМА АЗ КАРТАТА ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ АЗ ПЪК ТИ СИ НОСИ ТВА УСТРТОЙСТВО"
      Християн Русев
      0897 066999

Коментар

Първоначално публикуван от bega4a Преглед на мнение
        Според ме има само една марка за навигация и тя е GARMIN, ще поясня защо мисля така.

Ползвах най-новия модел Том том или том и джери не знам точно как му беше името не ме накефи ползвах и един китайски и той не ме накефи никак
        преди имах гармин 760 ползвах го година някъде, докато някъкъв наркоман ми разби колата и ми го сви.
        сега пак съм с гармин 885т и друга марка няма да си купя.
        моя позната продава некви навигации португалски май беха и некви бг, но моето мнение е само едно земай един гармин според джоба си и нема да имаш грижи .

КАКТО КАЗВА ДЯДОТО "АБЕ НЕКА ДА СИ ВЗЕМА АЗ КАРТАТА ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ АЗ ПЪК ТИ СИ НОСИ ТВА УСТРТОЙСТВО"
        Изобщо не си прав колега, на Garmin единственото му предимство е че има карта за България и офроуд маршрути . За европа обаче нещата не стоят точно така . Там IGO и TomTom имат перфектни карти и другите им предимства надделяват ... IGO има страхотно меню, много по удобно е за работа от гарминското, много повече екстри по екрана като скорост, разстояние, следващ завой, време на пристигане .
        Абе общо взето и тук е като при джиповете, пълно щастие НЯМА
        Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
          Изобщо не си прав колега, на Garmin единственото му предимство е че има карта за България и офроуд маршрути . За европа обаче нещата не стоят точно така . Там IGO и TomTom имат перфектни карти и другите им предимства надделяват ...
          Garmin е лидерът в Европа и в света, останалите са китайците и Tom Tom
          http://www.finanznachrichten.de/nach...-share-004.htm
          http://www.garmin.com/garmin/cms/sit...sroom/20090318
          http://gpsobsessed.com/garmin-retain...-a-tough-2009/
          http://www.twice.com/article/236864-...Nav_Market.php

Поздрави,

Коментар

Аз също съм с Garmin (Nuvi 205) и въпреки че не са бъкани с екстри като при конкуренцията много хора вкл. и аз го предпочитаме. И ако изборът е тази марка ето ти и една графика на която попаднах преди време в един чужд форум със същия въпрос - Which GPS to buy?

Ако на някой модер му хареса картинката може да я сложи в първия пост и да направи темата важен FAQ.
            Прикачени файлове

Коментар

навигацията която трябва да си купиш в никъкъв случай не се казва ГАРМИН ме се подвежда по нас изгорелите,бъди разумен !!!
              Пламен

Коментар

Здравейте, понеже ми откраднаха GPS-а дълго време бях без, но сега ми се налага да имам и почнах да търся... Имах Nuvi 310 което ми вършеше прекрасна работа (имах си OFRM и качени камери и ограничения, както и ми говорише на български и всичко беше прекрасно). Мп3 плеъра и блутут слушалка и другите глупости не съм ги ползвал никога и не ми трябват. Искам нещо подобно, но нямам много излишни пари за даване, понеже ще купувам и ръчен (за оффроуду ). Та си мисля нещо до 200лв в ибей, тъй като имам познат в щатите и ще си идва насам до месец и така...
                Та понеже има страшно много модели (като почнем от 200, 205, 215, 250, 255 и там с W .....) кое бихте препоръчали Вие ?? Не мога да разбера с какво толкова се различават всички модели, но важното ми е да се вместя в 200-те лв от ebay, да може да се купи тука OFRM и да се качи, да може да се сложат спиид камерите и ограниченията и да ми говори на български. Като гледам така ориентировъчно нови 205-ци са по 100 долара което е супер цена мисля ? Със стойка и зарядно за кола... Вие какво ще кажите ??? Или някой 255W за 150$ ?? Май повече си заслужава ?
                Сега предполагам българско меню и ако може да се качва карта на кирилица са голям + де, но не са болка за умиране... Та кажете вие какво ще кажите
                Мерси много, Поздрави!

Коментар

Моделите 2ХХ всички подържат кирилица. Ако искаш широк екран търсиш с буквата W накрая. Ако искаш да има и блутут търсиш 215 , 265 , 215W , 265W. А разликата на 200 , 205 , 215 , 205W , 255W срещу 250, 255 , 265 , 255W , 265W е , че втората група имат по-голяма вътрешна памет.
                  А с цифрата 5 накрая е с новия софтуер , който има някои допълнителни екстрички.

Коментар

Не съм специалист и затова ще споделя само личен опит.
                    За офроуд стават само Гармин и Ози.
                    За шосейно навигиране всички без Ози.
                    При каране по терен който не е трасиран Ози-то според мен е по-добро макар и със страшно остаряли карти.
                    По готови тракове Гармина е най-добре.
                    За шосе и търсене на адреси в България и бившия соц лагер, iGo e доста по удобен и по пълен от Гармин.

Така се ориентирах към покет. Там може да си качиш всичко и с един добър ресивер нещата се доближават до добро Нуви.
                    Същата работа върши и малък нотбук с флаш диск за 530лв. Няма да споменавам, че има и всичко друго като комп за комуникация.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от milstan Преглед на мнение
                      Моделите 2ХХ всички подържат кирилица. Ако искаш широк екран търсиш с буквата W накрая. Ако искаш да има и блутут търсиш 215 , 265 , 215W , 265W. А разликата на 200 , 205 , 215 , 205W , 255W срещу 250, 255 , 265 , 255W , 265W е , че втората група имат по-голяма вътрешна памет.
                      А с цифрата 5 накрая е с новия софтуер , който има някои допълнителни екстрички.
                      Значи общо взето всички са много подобни... Което ще рече че отстраняваме тези с блутута, оставяме тези с новия софтуер и само широкоекранни... Което ще рече 205W vs 255W...
                      Сега видях в сайта на гармин има да можеш да ги сравниш (малко забутано, но все пак добре направено) и ги сравних двата... Разликите за полза на 255-цата са че има в повече:

Навигиране с имена на улиците
                      ecoRoute
                      По-тежка е
                      и както казахте повече памет.

Ами като гледам и двете биха ми вършили супер работа за тази цена, така че мисля да не спестявам 10$ и да взема 255W, тъй като на 205-цата ще трябва да се купува вътрешна памет и пак ще стане 1:1, само дето ще имам по-слабия модел (ако мога така да се изкажа...).
                      Еми оставям на Вас да кажете ако има нещо, но аз мисля че ми помогна с това постче доста Мерси много!

Коментар

Разликата е само в паметта (205 vs 255). Не знам какво са писали на сайта , но всички функционали си ги има. Но за 10$ не си струва да се замисляш. (един ден няма да ядеш и си готов)

Коментар

Не знам къде точно гледаш, но и двете имат EcoRoute.
                          За теглото е сигурно, че са еднакви - 172.93 g.
                          Остават само другите две разлики, като не вярвам едната да приказва имената на улиците, а другата - не.
                          Животът се мери не с броя вдишвания, а с моментите които спират дъха
                          GARMIN nuviCam LMT, GARMIN nuvi 200

Коментар

Ами влезте в garmin.bg, от там на Автомобилни навигатори, дайте отметки на 205W и 255W и отгоре пише "Изберете продукти, които искате да сравните и кликнете ТУК"... Ако сега грешката е тяхна няма проблем, но това ми изкочи, това ви написах тук.

Пп. Имам едно въпросче, нали няма да има никакъв проблем тука да се купи и качи OFRM и GPS-a ще работи коректно ???
                            И какво ще рече "Vehicle suction cup mount" ?? Стойка за автомобил може би ?

Коментар

Проблемът ти е само гаранцията.
                              Да, стойка с вакуумче за стъклото.

Коментар

Да се надяваме че няма да се разваля Мерси много!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X