Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КТМ, болки, мъки и има ли начин да ги преборим.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: КТМ, болки, мъки и има ли начин да ги преборим.

При всеки е индувидуално, на мен пък ми е згоден лоста за задната спирачка, даже задните накладки ми се харчат 2 към 1(предни) в тяхна полза. А и задната я ползвам много повече, най ме кефи на дълги стръмни спускания, може би щото ми са къси крачетата. Така тава настрана Ванката каза че е викнал ксеноните(некви баха ексрийм) вече мислим да го откараме досред нощите че мноо къс деня.
    Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

А накладки от къде? Марки, цени, срокове.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Днес пак скъсах верига. Даже на 2 места на един път. Късат се тези стоманени осички, зъбчатките са в добро състояние, недоумявам защо се случва това. Веригата е по скоро хлабава, отколкото стегната, с друго АТВ не съм имал такива проблеми.

Изкачвах прогонено място от дълбок бряг на дере. Спускам надолу до дъното и газ към отсрещния бряг. И понеже е оттренирано дадох пълна газ. На средата му има неравност, заради която машината скача, сина ми излиза нагоре много ефектно със скок. Опитах да направя същото, но с пълна газ. АТВ-то подскочи на неравността, и падна точно преди горния ръб на дерето. Зацепи здраво и ме изхвърли нагоре с много висок скок. Като се приземих първоначално помислих, че е изключило от скорост, но веригата беше скъсала 2 звена, не едно до друго, а на доста голямо разстояние. Сега мажа с Белрей бала смазка, явно от нея стават крехки осичките.

За жигльорите: върви много по-добре, докато карах все ми се струваше, че терена е гаден и задните гуми не държат, но на някои места, като зацепят и вдига предница. Въпреки това при ниски обороти, като дам рязко газ до края гасне от време на време. Но само като го правя нарочно. В гората нито веднъж не изгасна при нормално каране. Прави ми впечатление, че стана много рязко, буквално експлозивно пали сутрин изобщо без смукач, и държи обороти, но времето е топло, а като е загряло пали по-трудно.
        Като цяло проблема са гасненето е почти избегнат, но нещо много здраво започна да ми опъва ръцете. Малко покарах, заради веригата, но се чувствам изморен-пенсионерска ми работа.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Според мен използваш не кофти смазка,а кофти вериги,от опита ми с моторите мога да кажа,че най-издръжливите вериги са D.I.D,опитай с тях и ако пак ги късаш си направи двойни зъбчатки,като ангренажна верига на Москвич

Коментар

Първоначално публикуван от yamaha-racing Преглед на мнение
            Според мен използваш не кофти смазка,а кофти вериги,от опита ми с моторите мога да кажа,че най-издръжливите вериги са D.I.D,опитай с тях и ако пак ги късаш си направи двойни зъбчатки,като ангренажна верига на Москвич
            Предполагам е с оригиналната верига( на ДИД О-рингова) тъй като го взе преди 3-4 месеца, просто е случил на некаква дефектна верига защото и грам да не я е подържал пак нямаше да се случи това, а бе Генчев да не си взел некой КТМ предназначен за Китай на мен един път ми се случвало да ми падне ама беше лабава и влезна клон между веригата и задния зъбак ама те това си е от немарливост донякъде, другия момент е да имаш разбити втулки на зандия шарнир и пиньоните да не са ти в съосие и да ядът бързо веригата и оттам да се е скъсала така при по голямо напрежение.
            Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Веригата е мазана задължително след всяко измиване на машината и не-винаги след всяко каране. Само 1 път след много дълго каране 10-15 км. преди къщи проскърца. Но толкова ръждясали вериги съм виждал по състезания, че моята е "цвете". Напоследък ми препоръчаха Бел рей, но не ме кефи, веригата стои бяла от спрея, но суха, колкото и да пръскам.

Коментар

Мотора е станал толкова як, че къса веригата. Или е хлабава/натегната или е фалшива. Като смениш и ускорителната помпа, заглъхването ще е история. Свиркайте като дойде ксенона, да го видим, че и на мен ми се не прибира рано...
                [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Определено си е калпава веригата. Или както казва Миро, или е хлабава, или е влязло нещо между нея и зъбака! Regina също е хубава верига. Ползвай MOTUL за смазка, добър е.
                  Това със рязкото подаване на газ и гасенето си е нормално за карбуратор. И аз бях така и всички са така. При инжекциона пак има лаг , но неможе да огасне а само се бъква.

Коментар

За веригата ползвам това:
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HHS2000.jpg
Прегледи:1
Размер:123.6 КБ
ID:5146497
                    Специално за въртящи части, не се изхвърля от центробежната сила.
                    Като го напръскаш, след 5-10 мин си променя вискузитета и става мазно и лепкаво.
                    Не съм виждал подобна гад, чак веригата спира да се чува. Чиста вода не го мие.
                    Кой прежали 15лв да го проба ще ме запомни, има го по железариите.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                      Предполагам е с оригиналната верига( на ДИД О-рингова) тъй като го взе преди 3-4 месеца, просто е случил на некаква дефектна верига защото и грам да не я е подържал пак нямаше да се случи това, а бе Генчев да не си взел некой КТМ предназначен за Китай ...
                      Веригата е "Чез" ... знаете ли такава марка?
                      А за спрея за вериги-в нашия град само Мотул можеш да намериш. Но ще потърся Вюрт. А сега най-спешния ми въпрос е какво ще мажа.

Коментар

Оригинално ли е дошло с CZ верига АТВ-то ти или си я сменил?

Коментар

Първоначално публикуван от bobimx Преглед на мнение
                          Оригинално ли е дошло с CZ верига АТВ-то ти или си я сменил?
                          Не съм я сменял, от малко КТМ-че си е такава.

Коментар

И аз си мислех, че идват с ДИД вериги. Странно. В такъв случай трябва да пробваш с друга верига да видиш дали наистина е слаба. Ако не се лъжа преди години кросовите Ямахи чисто нови идваха с слабият ДИД и се разтягаха за отрицателно време. Новите модели обаче са с яките вериги. Така, че и това може да е.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                              Не съм я сменял, от малко КТМ-че си е такава.
                              Вземи си D.I.D. X2-ring atv gold тя е добра

Коментар

Генчев, ти да не си взел китайски морков??? Нормално излизат с ДИД, но тебе явно са те прецакали. Х-рингова на ДИД, Цубаки може и Реджина, все ще те изкарат, но я махни тази.
                                [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X