Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направа на атв - naskoradew

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Направа на атв

В момента не мога да ти кажа с точност. Просто ми излезе от главата. Ще го измеря и ще го напиша утре.

Коментар

колега сметнал ли си долу горе колко си дал за него и ако може да ми кажете двигателя колко струва иначе много ми харесва

Коментар

и да питам можеш ли да качиш повече снимки и ако имаш клипове
        Последно редактирано от peshety; 03-01-09, 19:57.

Коментар

Отдавна не съм писал нещо по-същество в темата, а направихме доста промени по машината и вече е доста по-различна като поведение и като цяло .

Като за начало махнахме всичко китайско и заменихме със части от марковите атв-та. Сложихме и мрежи, само трябва да се сложат пластмасите зад степенките. Сменихме предния спойлер с по-подходящ, Шенкели главини дискове отпред вече са от поларис 450-ка (или 500 това не знам). Отпред джантите също са от полариса както си му е реда. Най-съществената промяна е поставянето на амортисьори ELKA, предни и заден с компенсатори и всичките му там настройки . Атв-то стана много по-стабилно с новото окачване. Коренна разлика...просто стои залепнало по терена и се кара много по-добре...а и вече има възможност да се използва повече от потенциала на двигателя, докато със старие аморти и шенкели просто не беше толкова стабилно при по-високи скорости. Задната ос е от Раптор 660, но си замина, за това малко по-нататък . Сега ще слагаме поларисовата, но тя и без това си е по-дебела .

Слагам няколко снимки от преди седмица две.

Всичко до тук добре, но един ден от безделие решихме да правим простотии на улицата пред къщи, и изкривихме задната ос като атв-то се удари много стабилно със задницата в един тротоар .
          Ето и две мки на оста:

Най-вероятно след смяната на оста, ще го свалим от 10-ки на 9-ки отзад.
          Слагам и линкове към 2 клипа които правих преди и след удара.
          За колегата който ме попита за междуосието, 1400мм е.

Ето и линка, освен снимките, в папката са двете клипчета, които може да се изтеглят и гледат.

https://htftp.offroad-bulgaria.com/n...20sled%20tova/

Коментар

ее по красиво е станало атв-то .. както казваш напрайли сте това онува.. но забрави да кажеш че и гума си пукнал

Коментар

Първоначално публикуван от peshety Преглед на мнение
              ее по красиво е станало атв-то .. както казваш напрайли сте това онува.. но забрави да кажеш че и гума си пукнал
              Тя гумата е най-лесната работа спокойно...

Коментар

Наско тоя задния амортисьор що не пробвате да му обърнете захвата гледам че Елката има доста мегдан да се свие
                Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Пробвахме едно и също е. Разлика няма...а и да има минимална ще е.
                  Така се представя учудващо добре, а и вече си имам една истинска машина в двора (хондата), че може да се сравнява кой как минава на тестове. Ти още от едно време не го хареса този захват си спомням аз. Като пихме кафе на Русе още от там не одобряваше.

п.п. тези дни ако е по-добре времето (не спира да вали сняг тук) ще направя малко по-добри и подробни снимки и ще кача да се види по-добре всичко.

Коментар

ами за да сработи по добре все пак му трябва товар отгоре а така отзаде ми се вижда доста разтоварено
                    Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Мерси Също така забравих Да те питам колко ти станаха широки предницата и задницата и по колко mm ти излезнаха предните носачи и горен и долен аз мойто го прая с Двигател от ИЖ след основен ремонт и мисля че ще върви добре , но това по натам ама се чудя дали да сложа 10-ки или 8-ци

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                        ами за да сработи по добре все пак му трябва товар отгоре а така отзаде ми се вижда доста разтоварено

Прав си, спор няма. Така си е предвидено да работи попринцип.
                        Но при нас се получи така, че филтърната кутия пречи за монтажа. А има една подробност, че тази Елка е от 450ка, която е доста по-лека попринцип и това отчасти компенсира теглото. Инъче с този амортисьор, така монтиран не сме имали ядове, каквито и да са.

Коментар

Здрасти , Искам да попитам колко ти е дълга задната ос ,че изчетох всичко в публикацията (което не е малко) , но не намерих никъде да пише и затова питам защото размера много ми трябва Благодаря предварително
                          [SIGPIC][/SIGPIC]Не е Важно дали Ще паднеш, Важното е дАли ще Станеш :twisted:

Коментар

Сегашната е Рапторска, размера наизуст сега не го знам.
                            Но колкото е широк Рапрора отзад толкова.
                            Другата е от Поларис 450тка, и за нея трябва да има инфо в нет-а.

Коментар

Да те попитам ос може ли да се направи на струг всмисъл че незнам на струг дали се правят шлиц и как се правят
                              [SIGPIC][/SIGPIC]Не е Важно дали Ще паднеш, Важното е дАли ще Станеш :twisted:

Коментар

Ос е възможно да се прави, но не си струва.
                                Първо, че е голяма играчка, трябват си фрези стругове, пещ за закаляване и пак не става както трябва да бъде.
                                Казвам го от личен опит първо с такава ос бяхме, по-лесно е да се намери ос от атв някакво, и да се напасне както направихме ние.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X