Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направа на атв - naskoradew

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Направа на атв

Здрасти колега,от София съм и имам Shineray-200,би ли ми дал съвет как да излезна от гадната ситуация;счупих задното окачване а при вносителя няма,има ли смисъл да се мъча да възтановявам старото или да направя като теб нов?Много гледах снимките на задния носач който си направил и съм по склонен да опитам по твойта схема.Предварително благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от георги дончев Преглед на мнение
      Здрасти колега,от София съм и имам Shineray-200,би ли ми дал съвет как да излезна от гадната ситуация;счупих задното окачване а при вносителя няма,има ли смисъл да се мъча да възтановявам старото или да направя като теб нов?Много гледах снимките на задния носач който си направил и съм по склонен да опитам по твойта схема.Предварително благодаря.
      А кой ти е вносителя? Аз като счупих на китайското задният шарнир направих следното...закупих нов, който удължих и подсилих...междуосието ми се промени и машината стана по-стабилна! Но отново се счупи...тогава преправяхме наново и захвата на шарнира към рамата...оригинално знаеш как е...хваща се направо метал с метал...там променихме краищата на шарнира и го направихме с лагери и разпорни фтулки...подсилихме го и то доста здраво този път, и от тогава съм нямал проблеми...недостатъка обаче е, че стана много тежка самата вилка...много метал има по нея вече...за сега съм с нея, но ако пак имам проблеми(което вече е почти невъзможно) смятам да започна да правя нова!
      Поздрави и успех в ремонта!

Коментар

от В.Търново съм го взел,досега само съм го карал и тук там потягал чак когато се счупи се загледах и не ми хареса много-много направата така че си мисля да постъпя като теб за да ми остане повече време за каране,сега ще огледам и предница,шарнири,накрайници само се моля рамата да не ми дава ядове,защото тогава освен да си ходя за бира и хляб като отида на вилата за друго няма да става.Ако може някоя и друга по детайлна снимка да ми стане по ясно

Коментар

А не е проблема с закупуването,просто го няма,Миро,вносителя ,казва за срок на доставка от 3-4месеца,не мога да чакам толкова много.Пък и с новия сигурно ще стане същото като при теб.Да го оправя и покарам още някой и друг месец защотото съм решил да го сменям поне новия собственик да не ме псува много.

Коментар

Колега много ама много добра машинка си направил.Мен много ме кефат самоделките само ми кажи колко пари ти излезна това чудо и откаде взе главините,маи само те ще са ми проблем може и лично съобщение ако е таина благодаря
            0885 297985,мтел-Радо
            0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Първоначално публикуван от godech Преглед на мнение
              Колега много ама много добра машинка си направил.Мен много ме кефат самоделките само ми кажи колко пари ти излезна това чудо и откаде взе главините,маи само те ще са ми проблем може и лично съобщение ако е таина благодаря

Радвам се, че харесваш машината. Главините заедно с шенкелите и спирачната система са от китайско атв...имам познат в Търново, от който миналата година купихме 1 атв и от него взех всичко за началото. До тук за цена...отначало водех сметка, но в последствие като видях, че става нещо...абе грубо около 2000 лева, като сметнеш, че само двигателят ми струваше 800.

Коментар

Благодаря много колега http://http://motobg.net/?gclid=CM7Z...FSSjXgod4Eyz7A колега виж линка и кажи може ли да използвам тези части
                0885 297985,мтел-Радо
                0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Такааа...малко да подновя темата , атв-то вече е разглобено на части и подредено в кашони следва да се подготви рамката и носачи и заден шарнир за боядисване ... През това време се доизпипват някои други нещица...вече има задна спирачка, ролбарите странични и преден също трябва да се направят сега. А ето и 1-2 снимки на машината в действие :

Коментар

Днес си взехме рамката от праховото боядисване, станала е много яка, много ми хареса цвета как стои...сив металик. Слагам няколко снимки да се види разликата с ръждясалата рамка преди и сега :

Вече започва сглобяването и след това да се надяваме ще се дава само газ

Коментар

ЕЕЕЕх бунак аз искрено се надявам да се дава само газ и много мръсна газ ии с много топли пожелания за каране само на задни гуми и безавариино пържене из горите. Дано се е получила наистина сполучлива машина. И дано "З.А.Р." наистина отвори врати . Това последното да остане за разискване на по кофа бира някоя вечер

Коментар

Машината вече не стои в сервиза...може да се каже, че приключихме с нея. Остана да направим седялката като хората и ролбар преден и странични. Всичко друго е ОК. Имах малки премеждия с оста която ми правиха...но изкарах късмет...стана много дълга за дебелината си и не издържа...изкриви се на асфалтова права без дупки...само от газ..направи и доста поразии, но само това да е! Сега си е с онази която беше само за тестове докато се измисли друга, но и това ще стане . Нови гуми и джанти...стана много добре... специални благодарности на Пацо Трипер който ми помогна с някои части, които ми свършиха чудесна работа...предни гуми, верига, кормилни щанги...имам да те черпяrinks: наистина много помогна! Слагам няколко снимки...правил съм ги по време на разходки из гората. Ще има и обстойна фотосесия, но малко по нататък, смятам първо да му измизлим ролбари и седялка, че да заприлича съвсем на заводско:d .

Коментар

Здравей колега.Хубаво е че си на трасето вече,сега е най-сладко.
                          Като гледам снимките ми прави впечатление,че заради алуминиевите джанти сте сложили фланци и като добавим,че и самите джанти са изместени малко,доста се е поразширила предницата.Лошо няма само че обръщай внимание на шенкелите,защото сега им действаш с по-голямо рамо и да не те изненадат.При мен китайските не издържаха много.На единият се скъса оста,а на другия се скъса ухото за кормилния накрайник.На снимката е решението на проблема.
                          Успех и безпроблемно каране.
                          Прикачени файлове

Коментар

С осите съм имал проблем още на първото атв. Решението беше като ми направиха 2 нови оси от по-здрав материал и вече няма грижи. А за това атв също мислим предни шенкели, в момента има един поларис предатор всичко си му е там само двигател липсва може да го взема, там вече има истинсти части, а и нищо не пречи да му напаснем едно двигателче и на него де. Предницата стана идеална, не е прекалено широка и си е стабилна машината, с дългата задна ос беше много добре...сега остана само да измислим и по-дебела ос за отзад и всичко ще се оправи

Коментар

Станало е Супер и Аз праа същото в момента само исках да те питам информативно колко ти излезе междуосието

Коментар

Първо за много години АТВ-то е Станало Супер Евала за мерака и така исках да попитам колко ти излезе междуосието ?!?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X