Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направа на атв - naskoradew

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Направа на атв

Първоначално публикуван от АНТИМ Преглед на мнение
    Имай на предвид че ако го направиш по-широко отзад може да ти пречи в гората някъде от където ти мине предницата на косъм задницата ще заседне
    Да прав си, но ще гледам да си прая сметката преди да дам газ. Но наистина е така попринцип.

Първоначално публикуван от coclino Преглед на мнение
    Не забравяйте,че колкото по-широко става отзад ,толкова по-трудно завива.Говоря за т.н. спортни АТВ без диференциал.
    Широка задница се прави когато ще се кара на настилка която ще се пързаля и ше има яко дрифт/ например картинг на дъжд /.Иначе ако има сцепление с широката задница завиването става проблем..
    Колега и ти също си прав, но искам да пробвам да видя какво ще стане, защото сега при по остри и скоростни завои едното ми колело отзад се надига понякога(аз не усещам съответно не е фрапиращо надигане, но като карат зад мен и после са ми казвали). А ако не ме устройва си има вариант да върна сегашната ос и да си карам така.

Коментар

Колега, първо поздравления за ентусиазма и резултата ! Направо ти завиждам - винаги съм си мечтал да имам работилница и условия да се занимавам с подобни неща.
      Сега един въпрос : Амортесьорите с пружините от АТВ ли са ? Трябват ми такива малки.
      Може и да си споменал някъде по темата, но не можах да видя.

Коментар

Здравей колега! Предните амортисьори са за атв. Но са някаква куча марка. Попринцип не са много твърди...даже бих казал че са меки. Купувахме ги от едно място близо до търговище(има най-различни части за атв-та и мотори по-специално за китайските). Цената беше много ниска, с такива съм и на китайското атв, от лятото съм с тях и общо взето съм доволен. Ако те интересува нещо по-специално за части и цени мога да намеря телефона на човека и да го дам.
        Поздрави!

Коментар

Мерси за информацията. Ако не те затруднявам, би ли споделил горе-долу някакви размери. Дължина в разгънато положение и външен диаметър на пружината.
          А, казваш били евтини, но все пак за какви пари ги взе ?
          ПС.
          Някой ако знае в София магазинче за такива неща, нека свирка.

Коментар

В момента не мога да ти кажа никакви размери. При първа възможност ако не забравя ще измеря и ще пиша! За цената 25 лева бройката...но от сега ти казвам, че на по-тежка машина не са удачни. На това което го правя в момента не оставам доволен от действието им(това видях днес...тъй като вече имаше пробно кръгче)! И смятам да ги сменям с някакви по-добри. Ако някой знае подходящи амортисьори нека да казва, че се чудя от къде да търся!

Сега малко за бъдещото атв... имаме известен напредък вече запали, двигателя работи много добре! Имаше пробни тестове и останахме очаровани от резултатите...много хала има това нещо...много яко ускорение прави както е с тези зъбаци в момента и май ще си останат те(16/47 зъба)! Днес направихме ауспусите които станаха много добре...гласът му е направо уникален не очаквах подобни резултати, но съм повече доволен. Но за съжаление не можах да направя снимки. Вече си има и зареждане и охладителна система,перката с датчика всичко си е наредено. Следващата задача е да оправим предницата...има малко доработки по горният носач и след това по-твърди амортисьори! Трябва да донаправим и степенките и задната спирачка! След това вече се разглабя за дозаваряне на трудните места...цялото на части шкурка шприц и боя...после остават да фиксираме инсталацията за постоянно и спойлерите. Това нещо се получава доста добре и като се замисля, че го започнахме на майтап от половин рамка от мотор, която даже и преправихме доста...

Коментар

Някой ако знае в София магазинче за такива неща, нека свирка.[/quote]

колега ефтини китаиски има в магазин "ХУЛИГАН" - Торубляне

Коментар

Що не пробваш да сложиш по 2 амортисьора на носач? Може и да се получи.
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Абе може и да стане,ама много ще се натрупат нещата отпред, а и захвати и т.н..по-лесно ще е да намеря някакви подходящи амортисьори.

Коментар

Колеги може ли да ми кажете някъква дължина на долен и горен носач че о6те немга да го измисля колебая се между 400 , 390 ,410 мм. Благодаря ви .

Коментар

А колкото ти е широка рамата отпред? Има значение също и междуосието! Както и ширина на задна ос! Вземи тези неща под значение според мен те са най-важни...а вече за направата на носачите писахме доста още в първа страница има доста полезна информация! За размери сега точно не мога да ти кажа...нищо нямам записвано! Ще измеря и ще ти кажа моите как са за сега!

Коментар

Здравейте! Тази Събота не свършихме нищо техническо по атв-то, но за сметка на това му направихме един много стабилен тест! Оклоло 80км. оффроад от които горе долу 10 км. да са асфалт(нищо, че още нямаме седялка и спойлери...и един дебел дунапрен свърши перфектна работа). Имаше всякакви препятствия и много скоростни отсечки...а за капак на всичко накрая минахме и през едни ниви...20-30 мин пресечен терен направо без ръце останахме... атв-то се представи много добре...единствения недостатък е меката предница, но за нея съм писал и преди...за здравината също съм много доволен... след обстоен преглед на всички заварки и съединения, въобще на цялата конструкция видяхме, че не е мръднало от никъде! но като управление и стабилност по завоите е перфектно!

Слагам едно клипче което е от миналата седмица още от първите тестове пред бокса.

https://htftp.offroad-bulgaria.com/n...w/P1000702.MOV
                        Забележка: клипа е 90мб.

Коментар

Браво колега ! искам да те помоля за малко повече снимки около носачите предните защото на дирт девила ми скоро ще му преправям цялата предница шот тъпите американци не са съобразили някои неща. Също така от къде мога да си зема тия болтове шарнирни ли бяха ябълковидни ли как се казваха ето тия от снимката :
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/at...7&d=1202235083

ПП намирам такива само некви смотани китайски по 2,50 и по 4лв според мен няма да ми свършат работа.

Коментар

Шарнирите тези пасват от Мерцедес 124-ка. И са много здрави аз на другото атв от както съм сложил такива нямам никакви проблеми. Един колега беше писал тук във форума, че и от някакъв бус Мерцедес също стават. Снимки ще направя още, просто скоро време нищо не сме пипнали по машината не остава време, а трябва да се захващаме, че официалния старт на атв-то смятахме да е Април месец.
                            Поздрави!

Коментар

Да би трябвало да са достатъчно здрави мерси колега и успех с начинанието

Коментар

Тази събота отметнахме доста дребни задачки както и пооправихме предницата. Фиксирахме предният и задният спойлер, заваряха се доста планки за най-различни дреболии. Сменихме предните амортисьори и стана много добре...оправихме им малко наклона...резултата беше добър, атв-то вече е много по-стабилно! Ето няколко снимки от тази седмица...за съжаление нямах време да направя повечко снимки...по план ако успеем следващата седмица всичко се разглобява на части и се боядисва.

Има още куп дребни неща да се довършат, но основното вече е отметнато...като се замисля, че го започнахме от нулата останалото вече е кеф да го направиш .
                                А ето как се правят чертежите и изчисленията :

В папката си съм качил всички снимки които съм правил досега ако някой иска да ги погледне : https://htftp.offroad-bulgaria.com/naskoradew/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X