Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телоподаващо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Телоподаващо

Днес гледах две телоподаващи едното беше на марката ейнхел 190d син на цвят и също тефи извор 150 ампера което е по скъпо, но ми казаха, че ейнхела е китайски а тефито си е българско, като то е с шланг Binzel Германия. И двете са трансформаторни и сега въпроса е кое според вас да избера защото разликата в цените не е малка. Интерсувам се също дали някой е работил с телоподаващите и да е запознат с възможностите на работа, също така дали са им реални амперажите. Благодаря предварително на колегите който ще ми дадат съвет.

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
      Подобно на темата за маските тук също ще посъветвам да изчакате малко с пазаруването на "бюджетно" телоподаващо. На старозагорския панаир в началото на септември, живот и здраве, ще покажем нов модел телоподаващо + електрожен, истински 160А, 60% ПВ, 2г. гаранция и т.н. Цената за форума ще бъде 630 лв. Цената е постигната с разумни компромиси и оптимизации на себестойността. Налични бройки ще имаме за пловдивския панаир в края на септември.
      Приблизителни размери и кг?
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Малко извън темата-кога е Старозагорския панаир,и къде в Стара Загора ще се проведе?
        Yamaha Yz450F
        Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

От 8-ми до 11-ти септември, на летище Стара Загора...
          Към колегата Недодялко-моят съвет е да се възползваш от офертата на АИГ.Енхела-само подарък.Пари за такъв апарат-никога.А Тефи-то, не съм го ползвал, но техните апарати бяха скъпи, поне преди години като ги гледах.

Коментар

Трансформатор срещу инвертор ........????Няма място за коментар
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Място има много.Особено при варианта Ейнехел-Тефи земи ти инвертора.....
              "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
              Mark Twain
              СтоЕнчA

Коментар

Че къде във варианта Ейнхел-Тефи има инвертор?И двете са трансформаторни, просто Тефито е на цената на инвертор...

Коментар

За кое Тефи става въпрос ? Щото голямото като моето 220 ампера по магазините е около 1500 лева . В Т.Г. е 1430 лева .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
                    Че къде във варианта Ейнхел-Тефи има инвертор?И двете са трансформаторни, просто Тефито е на цената на инвертор...
                    Бе то и нашата нафта даже е по-скъпа от австрийската ама...

П.П. Малко по-сериозно - кой от вас попита колегата за какво му трябва телоподаващо? Щото ми писнА да чета постоянно изказвания на колеги, които се едно цел живот са работили по обектите на БАМ или газопровода "Мир и дружба". Там мое и да требват 500А 24/24 и седем дни в седмицата, но за изкърпването на който и да е съвременен автомобил определено не са необходими.
                    Последно редактирано от коко келеша; 20-08-15, 19:22.
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Колеги благодаря много за отговорите, значи сега ще се събират пари за тефито... .Много добра тема се е получила , изчетох я цялата

Коментар

Не разбирам къде намери дори намек за такова изказване в моите постове.Ще си напиша мнението за машините отново, малко по конкретно:
                        Апарат Einhell BT-GW 190D, на две парчета милиметър и половина ламарина, в долно положение ъглова заварка, машината я настройвах на няколко степени, започва шева и не може да го продължи, защото излиза от режим.Просто започва да плюе, усеща се че движението на телта се влияе от дъгата на заварката.Същите капризи ги проявяваше и модела SGA-150, но бях чувал че са го отстранили, уви-не е вярно.Машината беше нова, целта беше проба за покупка.
                        За Тефи МЗТ Извор, не съм пробвал никоя конкретна машина, но имаха фирмен магазин наблизо до дома ми преди време, и като съм разглеждал, цените на машините ми се сториха много високи.Тогава инверторна машина нямаха в асортимента си.Но дали са добри или не-чувал съм само положителни отзиви, но лично не съм заварявал с такава.

Коментар

Доста пъти съм пускал снимки на устройството на моето Тефи . Както виждате компромиси в изпълнението и икономия на мед няма . Двуядрен трансформатор и дросел 12 степени на регулиране . По книжка тежи без ролката тел и бутилката 75 килограма . При цена на медната ПСТ-Ф шина над 18 лева без ДДС няма как да изстискаш ниска цена . Единственото което издаде багажа още в началото беше клапана и сложих един Данфус с което реших проблема за винаги . Перфектна машина за стационарна работа . Как ли не съм го напъвал на максималните ампери до сега термо защита не съм успял да задействам . Това срещу няма и 15 килограма инверторен ДЕЛ 200 ампера все едно сравняваме Юри Гагарин и Междузвездни войни Какво приключение е това да го качиш в багажника Обесвах го на крана с дълъг колан и понеже две ръце не стигат с крак го намесвах . В гаража пък на две дъски и напъваш докато ти излязат хемороиди колкото телоподаващото Познавам се със собственика на Тефи и доста сме говорили за развитието на заваръчната техника . Ако някой има интерес мога да говоря с него какви най ниски цени може да даде . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6446.jpg
Прегледи:1
Размер:178.2 КБ
ID:5677048
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Виноват! И аз ще се конкретизирам - ако става дума за изхранване на семейството, изискванията към техниката са едни. При ползване веднъж годишно за смяна на смачкан калник или направата на три кръпки по рамата на изгнило Мицубиши, всеки китаец ще свърши работа. Е, ако се "тунингова" малко може да свърши и повече работа. На моя Айнхел е отделено захранването на телоподаващия механизъм от работния токоизправител и може да се каже, че няма проблеми с поддържането на дъгата.

П.П. Щях да забравя, че само от ампеража на бушона, който се препоръчва да е поставен на захранването, може да ти светне предупредителната лампичка за "истинноста" на ТТ данните.
                            Последно редактирано от коко келеша; 21-08-15, 11:23.
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Повечето хора си купуват телоподаващо точно с тази идея "ще го ползвам да заварявам само ламаринки, кръпчици по коли и това е".И после почва едно, ама искаше ми се това винкелче за онова винкелче, ама асмалъка се почупил, ама пантата на вратата е хубаво да преместя... пък армията от комшии и приятели?И като искаш да им помогнеш, а апарата само се излага?Знам че Ейнхела ще свърши работа за автомобилни тенекета, но вариант да се ползва само за това е да имаш и поне един свестен електрожен и да може да боравиш с него.А дори и тогава, доста хора предпочитат да заваряват с телоподаващото, за сметка на електрожена.
                              Затова аз винаги давам съвет "вземи си по силна машина, за малко повече пари", ако човека се кани да го ползва вкъщи...

Коментар

Първоначално публикуван от nedodialko Преглед на мнение
                                Колеги благодаря много за отговорите, значи сега ще се събират пари за тефито... .Много добра тема се е получила , изчетох я цялата
                                Колега,чел си между редовете,търси инвертор,тефи сигурно правят отлични машини,но доколкото знам,не правят инвертори.Няма причина да вземеш трансформаторна машина ,освен ако ти я дават на символична цена или подарък.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X