Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПОКУПКА НА ESAB CADDY MIG C200I

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПОКУПКА НА ESAB CADDY MIG C200I

Здравейте на всички наблюдавам форумът гледам за мнения и най накрая реших да пиша!!!Правя тема за покупката на esab caddy mig c200i инверторен заваръчен апарат.Да ли си струват парите и дали ще е качествено за тази сума.ще се заварява черни метали до 2.5мм най най много и евентуално неръждаема стомана до 1мм и алуминий до 1мм.става въпрос че много често ми се случва да работя на полеви условия како се казва и затова се навивам за този апарат.Ако може да ми дадете някакъв отговор как да постъпя ще съм ВИ благодарен!!!!!!

От: ПОКУПКА НА ESAB CADDY MIG C200I

Моето скромно мнение е че не си заслужава даването на много пари ако заваряването ти е спомагателна дейност . Много хора ще ми скочат но и фирмена машина не бих си купил имам горчив опит . Фрониуса на един колега изпуши няма и половин година след изтичане на гаранционния срок искат му 800 лева за ремонт. Проблема е софтуерен но сменят цяла платка . На друг приятел Джисми 165 изкара няма и година след гаранционния срок и днес ще го нося на Данчо да види какво му е но симптомите са за ремонт над 350 - 400 лева което означава че ще го удряме в земята а е купен за почти 900 лева . Айде фрониуса е поработил но джисмито няма изгорени и десетина кутии електроди . http://www.aigwelding.com/index.html Виж тука при Данчо получаваш машина с гаранция истински сервиз и много отстъпки като член на форума .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от welder2 Преглед на мнение
      Здравейте на всички наблюдавам форумът гледам за мнения и най накрая реших да пиша!!!Правя тема за покупката на esab caddy mig c200i инверторен заваръчен апарат.Да ли си струват парите и дали ще е качествено за тази сума.ще се заварява черни метали до 2.5мм най най много и евентуално неръждаема стомана до 1мм и алуминий до 1мм.става въпрос че много често ми се случва да работя на полеви условия како се казва и затова се навивам за този апарат.Ако може да ми дадете някакъв отговор как да постъпя ще съм ВИ благодарен!!!!!!
      Машината е добра ,и качеството ще е добро и навярно си заслужава парите ,НО в твоя случай не е подходяща !
      1.Заваряването на алуминий с подобен тип машина е некачествено !
      2.Заваряването на неръждаема стомана -задоволително ,особено пък за дебелини под милиметър!
      3.Работа на полеви условия изискват компактност на оборудването -а при МИГ-МАГ за всеки посочен вид метал се изисква и различен вид газ или газова смес -това означава мъкненене на две или три бутилки с газове и ред други неудобства свързани с оборудването на машината!
      Това е моето мнение !
      Решението за полеви условия, според моето виждане е аргонов апарат!Е вярно че по трудно се работи с него но щом си решил да работиш този занаят трябва да се съобразяваш с особеностите му !
      Последно редактирано от welderargon; 04-08-12, 20:54.
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Да изясня,че заваряването на неръждаема стомана ще бъде нещо дребно на някоя яхта като например кнехт или някое шкафче или по руля и т.н.за алуминии има по мачтата и там ще се слагат тънки ламаринки ако има някакъв проблем,а пък за черните метали ще се заваравят малко по сериозни неща като например малкии складове са сервизи, врати,тенти,решетки,покривни конструкции в които няма да има по дебели профили от 2.5 мм. и ламарина до 3-4 мм.

Коментар

Да изясня,че най-вече ще се заваряват черни метали,като кострукции за складчета,врати,огради,парапети и други такива леки производства.На мен питането ми е какви са мненията за тази машина:дали дава някакви дефекти и проблеми,мога ли да я използвам като статично CO в смисъл като тези големите??Дали няма да се натоварва много когато го ползвувам за малко по голямо производство и т.н.За цветни метали например неръждаема стомана ще се заварява до 1.5мм евентуално и после ще се търкат заварките и полира а за алуминии знам че по добро от аргонов апарат няма,но просто се надявам да покрива някакви минимални изисквания,дават на характеристика да заварява добре незнам до каква дебелина обаче!!!!Цената му в Каммартон бургас е 1932лв.ако някой може да ме насочи за нещо друго ще съм много благодарен!!!!!!

Коментар

Има модулни машини като моята ВИГ ; РЕДЗ и МИГ - МАГ . Носиш и работиш с това което ти е необходимо . Цялата с телоподаващия модул тежи към 18 килограма .

Коментар

А каква е твоята??Дай някой линк за да я видя!!

Коментар

Машината си заслужава парите. Тя е една от малкото ЕСАБ-ски неща, които все още се произвеждат в Швеция, в Лаксо.
                Ако си решил да я ползваш и да и изкарваш парите, то трябва да си я вземеш с по-скъпия преден панел (има повече гезотии по него). Ще имаш повече улеснения. Ако решиш да си спестиш нещо от машинката, то е все едно да си купиш мерцедес без климатик и фабрична музика. При желание от твоя страна мога да ти уредя прилична отстъпка независимо коя модификация си избереш.

Алтернативата вече я знаеш - DEL 200I Self Control при Данчо. MIG-MAG, MMA, 200A
                АИГ-Заваряване ООД
                Производител на заваръчни апарати "DEL"
                http://www.aigwelding.com
                0889 522 036

Коментар

Аз съм от Бургас и в Каммартон ми обявиха цена от 1930 с ддс , ако можеш още да я смъкнещ ще се възползвам!!!

Коментар

Някой да знае цената на тази машина при данчо става въпрос за dell 200 i self control

Коментар

А каква е твоята??Дай някой линк за да я видя!!
                      Моята е Сталверк от груповата поръчка но ъпдейтвана при Данчо с телоподаващ модул и Селф контрол . На практика е DEL 200I Self Control MIG-MAG, MMA, DC BIG 200A.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                        Машината е добра ,и качеството ще е добро и навярно си заслужава парите ,НО в твоя случай не е подходяща !
                        1.Заваряването на алуминий с подобен тип машина е некачествено !
                        2.Заваряването на неръждаема стомана -задоволително ,особено пък за дебелини под милиметър!
                        3.Работа на полеви условия изискват компактност на оборудването -а при МИГ-МАГ за всеки посочен вид метал се изисква и различен вид газ или газова смес -това означава мъкненене на две или три бутилки с газове и ред други неудобства свързани с оборудването на машината!
                        Това е моето мнение !
                        Решението за полеви условия, според моето виждане е аргонов апарат!Е вярно че по трудно се работи с него но щом си решил да работиш този занаят трябва да се съобразяваш с особеностите му !
                        Забравяш че има флюсов тел. Модеш да си мъкнеш бутилката за неръждавейка (което се получава със съвсем добро качество при добра машина) или алуминий, и да си купиш флюсов тел за черно. Ако пък заваряваш само черно, въобще няма да мъкнеш бутилка, а само машина + ролка, с общо тегло 15 кила.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Флюсови телове има, НО доколкото знам са около три пъти по скъпи !А относно качеството на заварките между ВИГ и МИГ -МАГ сме го обсъждали многократно.
                          Последно редактирано от welderargon; 05-08-12, 17:10.
                          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Флюсовата тел е много скъпа,мисля да я използвувам в много редки случай.А иначе мисля че няма да имам проблеми с бутилките защото има и малки за обекти,а ако ми се налага да заварявам цветни метали то ще си взема малка бутилка с нужния газ и мисля че няма да ми се наложи да заварявам черно и цветно на един обект.Та въпросът ми е до всички който имат опит:добър ли е апаратът или не???И става въпрос за сумата от 1930лв.И някой ако може да каже друг вариант като този на Данчо какви са им мненията и за него и ЦЕНАТА най вече!!!!!

Коментар

Мислители че няма да се получава алуминиевата заварка???При положение,че има опция за черно желязо,неръждаема стомана и алуминии.Три различни опции за видовете метал.Аз ходих до магазина и ми направиха демо но без заваряне.Не както при миг маг машините без настройки за видивете метал.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X