по едно стечение на обстоятелствата аз имам керхер водоструйка за 150лв и керхер пароструйка за 7000лв, и с двете си измивам мотора и работата е свършена, като горедолу крайният ефект е еднакъв, само дето с едното става за 20мин с другото за 2мин
За да върши работа една водоструйка, изпълнявайки очакванията ни тя трябва да бъде с параметри близки до професионалните такива- 120- 150 бара и поне 500- 600 литра на час дебит.
Лично аз си взех от таз- годишния пловдивски панаир Керхер HD 5/15C (500л/ч; 150 bar; 60 градуса максимална температура на подаваната вода) за 850 лева.
Преди да се възмутите от цената, ще кажа че е професионална.
Предложението ми за водоструйка, отново "произведена в Германия" е на ELEKTROmaschinen HDEm 2250 PREMIUM LINE Работно налягане - 125 bar Дебит вода - 450-500 l/h Максимална температура на водата - 50 ºC 450лева беше на панаира или ако не ви се дават толкова пари HDEm 1901 HOBBY LINE- Работно налягане - 110 bar; Максимално налягане - 125 bar; Дебит на вода - 360-410 л/ч 209лева.
Като препоръка, задължително си вземете филтър за водата и то голям, аз си взех един със сменящи се цедки за около 20- 25 лева от Бриколаж. Целта е да не се запуши този, който си е на самата машина (аналогичен е с тези на пералните) това става бързо поради малката площ и тормози машината, освен това всички микро боклуци, песъчинки и т.н. минават през буталата. Също и опцията за нанасяне на разни препарати през водоструйката- скапват се уплътнения и разни такива... Попитайте и се уверете за главата- трябва да бъде метална, а не пластмасова и частите в нея дали не са пластмасови?
Бензин в кръвта!
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150681644348141.417840.569443140&type=1
Здравейте
Интересувам се от модела KAERCHER Водостуйка K 2.38 M, виждам, че е намален в "Практикер", мисля да я взема, но е от по-ниските класове на марката и няой казват, че те не били добри. Другите впечътления са ми от един "Блек ен Декер" пак този клас, който не ми хареса ососбено как мие, пак е в тези пари, но си мисля в Бриколаж има "Райдър" пак със сходни параметр, но вече явно китайска за 89.00лв. http://www.mr-bricolage.bg/promo/541 , има ли някой наблюдения и върху този последния модел. Примерно бих ли спестил ако взема явно китайската, а не ушким марковата?
Признавам, че не съм изчел цялата тема, но понеже видях, че е започната още преди 5 години ми се стори, че няма нужда.
Гледам, че става въпрос за някакви супер водоструйки по 500-1000, че и нагоре лева и ми се струва, че май като за миене на един мотор и кола нещата стават прекалено професионални...
Купих моята водоструйка преди почти 4 години от Практикер (или Бриколаж - не помня). Black & Decker - беше в промоция от 190 (да кажем) на 136 (или нещо такова). налягането, което прави беше 130 (май) бара, а разхода на вода - 5-6 литра в минута или 300-350 на час (само дето не знам какво може да се мие един час...)
За 4 години с нея съм си мил колата... да кажем 50 пъти, аз и колегите от моя блок (още 4 мотора) през сезона да кажем по 2 пъти месечно, изпрал съм безчет пътеки и мокети, комарниците на прозорците, лодката, мил съм гаража, както и цялото гаражно хале в подземието на блока и ... мога да изреждам още много.
Водоструйката продължава да работи така добре както в деня, в който я пуснах за първи път.
Миналата година си купих от Сенакс препарат за безконтактно. Разреждам си от него в една от най-простите градински пръскачки. С водоструйката нагласям струята да е по-разпръсната (не много концентрирана, че прави бели) и "изплаквам" мотора или колата първо от грубите калищаци. После пръскам с препарата и, ако има омаслени или "загорели" места изчаквам няколко минути и старателно измивам пак с водоструйката. Ако е през зимата (понеже вземам вода от чешмата в гаража) пускам малко топла вода и мия така.
Според мен за колата или мотора не е голяма разликата дали си карал 2 часа кален офроуд или си се прибрал от язовира малко след си се отказал да чакаш летния дъжд да спре... И в 2-та случая калта си е кал и я има навсякъде. С моята водоструйка, обаче никога не съм срещал проблеми.
Скоро един колега си взе от най-евтините KAERCHER и мисля, че също е доволен. С 2 думи - за домашна употреба по мое мнение няма никаква причина да се дават повече от 200 лева за водоструйка.
Успех при избора!
Имам по долу показаната водоструйка от 6 години. Действа безотказно но до сега така и не разбрах след като има опция да се ползва с препарат защо никога не успях да я подкарам? Някой да се е сблъсквал с този проблем? На снимката е показан щуцера на който съм сложил маркуч за препарата но като го потопя в него нищо не се случва.
Не е важно налягането, а дебита на дюзата, която ползвате.
Малко са ми странни тези твърдения за отлепяне на лепенки с водоструйка или пароструйка, освен ако не миеш от дистанция сантиметър и по-малко, а за половин метър както се споменава в някои постове аз съм готов да застана с лице на половин метър от всяка водоструйка спомената тук
За информация : работил съм в корабостроене и кораборемонт антикорозионна защита където минималното налягане е 350 бара, нормално се мие на 800 бара а при водно бластиране се стига и до 2000 бара.
Максималния дебит на дюза с която съм работил е 76L/min. Точкова, не метла има голяма разлика и в начина на разпръскване на дюзата.
Уточнявам, захранващия шланг на подобна установка е от порядъка на диаметъра на пожарен шланг. С нормален градински маркуч просто няма да тръгне, и като говорим за марки, става въпрос за "Hamelmann" , "Woma" и разни други на които не им помня името.
Като казвам ще застана срещу всяка от споменатите тук имам предвид, че след края на всяко измиване си миехме костюмите, а от рзстояние 50 см. си е направо нежно женско докосване.
Последно редактирано от rosen700; 14-04-12, 22:44.
Колега това маркуче не е само за фасон , а си има предназначение.
Имам подобна водоструйка на карсер, и тава маркуче е за препарат. Пускаш го в кофата или шише с препарат и пръскаш.
Недей да я разглобяваш за нищо.
Коментар