Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на Нисан терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нов собственик на Нисан терано 2

Първоначално публикуван от Georgi72 Преглед на мнение
    Въпроса ми е конкретно към Sparkybg . Колега , някъде из форума четох че си си чипосал тераното ... може ли малко информация - къде правят интервенцията и колко струва ?
    Правят го на много места. На мен ми го прави приятел, тъй че мойто не е вариант, щото иначе взима скъпо. Питай колегата "rsv" къде му го правиха. По спомен му бяха взели 300лв, която за чипосване е добра цена. Лично карах неговото - беше направено добре, а и той беше доволен.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравей и честито, да те радва много години. На въпросати за ЛСД-то може да си караш и така тъй като при периодичен преглед му хвърлят едно око и ако е с добър вискозитет го оставят. Аз имах Терано 2 от 2000 г. НОВО и на пърия контролен преглед на 500 км. му смениха малото в дифа и го пломбираха ( даваха му пробег 250.000 - 300.000 км. ). Така и не можах да ги направя с него. Внимавай с високите скорости не се усеща кога стигаш 150 - 160 км./ч. а после два тона не се спират лесно.
      http://video.google.com/videoplay?docid=5460466258279536541&hl=en&emb=1

Върл маняк на NISSAN PATROL

Коментар

Те могат да го пломбират и да пишат по хартиите пак каквото щат. Само че, нито се знае с какво е в момента, нито какъв талибан е бил предния собственик, нито какви гъзоръки "майстори" са го пипали и наливали знайни и незнайни флуиди.

Аз като купя нещо, сменям всичко, дето се брои консуматив, включая антофриз и спирачна течност. До сега не е навредило.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте колеги ! Едни приятели имат автоморга и в момента разфасоват Терано 2 къса база ... ! Въпроса е какво мога да взема за моето ( дълга база) ? Скорости , дифове , и др . по окачването еднакви ли са с дългата база ? Какво мога да си взема ... ей така ,за резерва ... да си имам
          Горд собственик на Terano 2 , Исузо Трупър ,Jeep Grand 5.2 !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Georgi72 Преглед на мнение
            Здравейте колеги ! Едни приятели имат автоморга и в момента разфасоват Терано 2 къса база ... ! Въпроса е какво мога да взема за моето ( дълга база) ? Скорости , дифове , и др . по окачването еднакви ли са с дългата база ? Какво мога да си взема ... ей така ,за резерва ... да си имам
            Всичко им е еднакво, стига да са от една и съща модификация. Разбирай, и донора трябва да е 1996-2000г., тоест предницата му да изглежда еднакво (фарове, брони) с твоето.

А ще съм ти благодарен, ако късата база има щора (това, дето е като кора) на багажника, да стъкмим някак работата така, че да я получа, срещу съответното заплащане, разбира се.

Коментар

Здравейте,
              Извинявам се на колегата, че пиша в неговата тема, ама не искам да задръствам форума.
              Та въпроса ми е следния - има ли някакви съществени разлики между терано '99 и терано 2000г.
              Някъде четох, че има разлика в скоростната кутия, но дали има някакви други разлики, освен външния вид.
              Благодаря.
              Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
              Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
              Opel Campo 3,1 TD '99
              Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Първоначално публикуван от ogimaster Преглед на мнение
                Здравейте,
                Извинявам се на колегата, че пиша в неговата тема, ама не искам да задръствам форума.
                Та въпроса ми е следния - има ли някакви съществени разлики между терано '99 и терано 2000г.
                Някъде четох, че има разлика в скоростната кутия, но дали има някакви други разлики, освен външния вид.
                Благодаря.
                Разликите са във външния вид, в пластмасите на таблото, в километража (малко повече електроника), и в компютъра (малко по-нова модификация, дето се чипва външно, без смяна на чипове).

Точно в скоростите разлика няма. А и изобщо други разлики, освен изброените, няма. Всичко останало им е еднакво и взаимозаменяемо.

Конкретно, разликата в скоростната кутия е между тия преди 1996г. и тия след, както и между бензиновите и дизеловите между 1996-та и 2000-та. На дизела слагат нова кутия, а бензинката си остава със старата. Казват че новата кутия е по-здрава от старата, но нямам собствено опит по въпроса. Или накратко, всички дизели след 1996г. за с еднаква кутия (новата), а всички дизели преди 1996г, както и бензинките до 2000г. са със старата кутия.

Коментар

Благодаря за отговора.

Колега Sparky, разбрах че работиш на ъгъла на Хр.Ботев и Кирил и Методи.
                  Има възможност да погледна твоето терано и да ми кажеш две - три думи, че почти съм седнал в една дълга база модел 2000 г.?
                  Opel Campo 3,1 TD '99

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Всичко им е еднакво, стига да са от една и съща модификация. Разбирай, и донора трябва да е 1996-2000г., тоест предницата му да изглежда еднакво (фарове, брони) с твоето.

А ще съм ти благодарен, ако късата база има щора (това, дето е като кора) на багажника, да стъкмим някак работата така, че да я получа, срещу съответното заплащане, разбира се.
                    Колега ... щора няма ... но им поръчах ако изпадне такава, да ми се обадят веднага !

Коментар

Първоначално публикуван от ogimaster Преглед на мнение
                      Благодаря за отговора.

Колега Sparky, разбрах че работиш на ъгъла на Хр.Ботев и Кирил и Методи.
                      Има възможност да погледна твоето терано и да ми кажеш две - три думи, че почти съм седнал в една дълга база модел 2000 г.?
                      То за имане - има. ама съм в отпуск до края на август. Някакъв вариант е да дойдеш до Красна поляна, но след 2-3 дни и по-нататък, че днес се прибрах от море и няколко дни ще го раздавам на уволнение. нула-осем-8-9-0-седем-две-7-5-7 ми е телефона.

Коментар

Здравейте колеги ! Ще си сменям задните амортисьори ... моля за съвет какви , каква марка и откъде да си взема читави ?

Коментар

Здравей колега,

Не съм запознат с марките амортисьори, препоръчвани за джипове, но силно ти препоръчвам да си вземеш маслени MONROE.
                          От 14 г. ги използам за личните си коли и досега не се е налагала смяна.
                          Последно преди 6 г. ги смених на колата си (AUDI 80) и до момента се държат като нови ( минавам 15-20 000км годишно основно в София).
                          Не прави компромис с амортисьорите, защото от тях зависи поведението на колата в завой.
                          Успех в избора.
                          Opel Campo 3,1 TD '99

Коментар

Е има и тунинговани колкото щеш но кинтите---200-250!!бройката
                            driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Честито, Georgi72! Вярно, че вече не ти е прясна тръпката, ама аз сега чак отворих темата. Искам да ти кажа, че ако сложиш отпред едни ролбари (булбари, де), ще се различава от моето само по регистрационните номера. Петрич ми е малко далеч, но ако идваш на море, обади се да ги наредим един до друг и да направим "цък".
                              Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Зиппел, как варират цените на ролбар-а. Аз от скоро съм горд собственик на едно такова животно Терано 2 2,7 ТДИ СЕ+ (дълга база) и му се кефя доста все още имам някой друг проблем за доискусуряване, но скоро ще влезна в крак и реших да се похваля тук :П
                                ДА СПРЕМ ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА !!!
                                NISSAN Terrano II R20 2,7TDI SE+,2000

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X