Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В България НЯМА "гражданска отговорност"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• В България НЯМА "гражданска отговорност"

След оглед на колата и подаване на два чаршафа описания, получих от бул инс писмо в стил, който възприемам като "не ни дреме", в което заявяват, че няма да платят щетата.

Интересна работа - проверка за валидна застраховка на шоферите има при всяко спиране за проверка(за щяло и не щяло), а застрахователите кой ги контролира? Глобите за незастрахованите са сериозни, какви са глобите за застрахователите? Требе ДА СЕ ОТНЕМА ЛИЦЕНЗ + глоба като за шофера*1000 за всяко неплащане!!!

Всъщност "гражданска отговорност" НЯМА, защото не плащат щетите!!!

НЕкои Другари, явно мушкат парата в джоба!

От: В България НЯМА "гражданска отговорност"

Добре би било да обясните по-подробно, какво и как се е случило. Не е зле да публикувате двустранния протокол, ако има такъв, както и писмото, което сте получили.
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Гражданската отговорност не гарантира плащане на щетите по твоята кола при доказана твоя вина, само на щетите по чуждата. Каква беше ситуацията ? Как записаха произшествието, като твоя вина или чужда ?
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Мене лично са ми плащали, но в протокола от КАТ изрично беше упоменато че вина носи другият водач.На тебе ако са ти написали акт няма да ти платят. Това е много важно при гражданската.

Коментар

Странно мълчание след три резонно зададени въпроса и коментари !?

Струва ми се поредния недоразбрал, за какво иде реч, ама е чул, че по всичко свързано с България трябва да се плюе и той да не е по-назад се включва в "хора"

............... пък и гръмко заглавие сложил !!!
          TLC 90 1KZ-TE 2000г.
          "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Всъщност те и да платят, егати плащането. Преди някомко годни - около 5 трябва да са вече, но не повече - един боклук удари колата отзад и я засили в предната. Вярно, колицата беше Самара. Но частите са си части и работата си е работа, нали са длъжни да ме обезщетят така, че колата да бъде поправена! Счупени фарове, стопове, смазани планки на броните - това като части. Ами сгънат заден кош, нужда от пребоядисване на маска отпред, калник, отзад маска и целия десен заден панел.... Грубо сметнато, фарове общо 60, стопове общо 50, планки за броните 20. Или общо, 130 лева само за части. Остават 50, тъй като ми платиха всичко на всичко 180! Или с други думи, уравнението е следното: кой майстор е чак толкова кръгъл идиот, че да ми разпъне коша, да изчуква тук и там, да подготви и боядиса 2 панела /айде, да броим всичко като 2 панела/ и накрая да ми поиска 50 лева? А като гледам, даже съм смятал невярно, не съм включил кит и боя! Мнението ми е яно, застрахователите са си боклуци и толкова!
            Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Колега принципно, ако не си доволен от изплатеното можеш да заведеш граждански иск, но влизаме в друга спирала.
              А това че застрахователти са боклуци и гледат да те изклатят колкото може ,по това две мнения няма.Но не трябва да се оставяме.Мълчим ли си, ще ни влиза по четвъртито.

Коментар

Застрахователите по определение са боклуци, но това, което е важно, е да са боклуци по правилата.

Нали не искате да кажете, че има смисъл от застраховането, ако застраховката изплаща АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ разходи по щетите?

Коментар

Нервите и загубеното време няма кой да плати.

Коментар

Така е, но на много хора те не струват нищо, а застрахователите трябва и да имат устойчив бизнес-модел.

Коментар

Застраховането е един от най печелившите бизнени с световен мащаб и печалбата се далжи не неизплащане на застраховки , а на това че събития възникват на 10-15 % от застрахованите.
                      Аз затова предпочитам пълното каско на по скъпите коли и ги ремонтирам във фирмения сервиз.Поне знам че и щипките ще са каквито трябва и няма да са ми сложили ламарини втора употреба както направиха в сервиза на Булинс.
                      На по евтините излиза по евтино да не плащаш каско ида си ги ремонтираш с части втора употреба.

Коментар

Така и не разбрах какъв е коментарът на автора на темата по зададените въпроси...
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Гражданската отговорност е идеологически неправилно поставена застраховка. Трябва да бъде обратното - всеки гражданин ПО ЖЕЛАНИЕ да плаща своя лична застраховка в частни застрахователни компании + ЗАДЪЛЖИТЕЛНА минимална сума за държавен солидарен фонд (за изплащане на щети на деца и други засегнати, които нямат възможност да се застраховат). Да де, ама така няма да има как да се смъкват толкова много пари*

* в мутренските джобове имам в предвид...

Коментар

В тази връзка много е важно ,ако настъпи застрахователно събитие автомобилът да има валиден годишен преглед. Ако случайно нямате такъв автомобилът се води технически неизправен и може да ви откажат изрплащане на обезщетение.
                            Срокът на валиднос за леките автомобили ,над 5 години от датата на пускане в движение, е 1 година от датата на последния технически преглед.
                            За товарните автамабили, над 10 години от датата на пускане в движение , е 6 месеца. Не се заблуждавайте от дупките на картончето.
                            Последно редактирано от Георги Крумов; 16-07-10, 19:01.

Коментар

Няма да забравя - някога обсъждаха освобождаване на цената на ГО. Правителството открито заяви, че при това положение щели да фалират някои застрахователи. И остана задължителна минимална цена.
                              Без коментар.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X