Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Алтернативна реалност" и има ли тя почва у нас...?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: "Алтернативна реалност" и има ли тя почва у нас...?!

Към 1. - скорост във вакуум се има в предвид, в прозрачни среди принципът на пренос на фотони е друг, и може от 300 000 км/с да падне до 25 км/ч. Последното е сериозно.

към 2. ако визираш гравитацията за малки разстояния (съразмерни с атома) - да, хвърляне на боб е.

към 3. За големи размери смятат по ТО, за малки - с квантова физика. Вече не мога да разбера дали нямаш нещо друго в предвид, и да говорим за различни неща. Ще погледнеш ли онова филмче "The elegant universe" и после пак да питаш за обединението?

Великото обединение, Теорията на всичко и т.н. е хилядолетна мечта и за момента е непостижима. Струнната теория е най-добрият опит засега. Ако някой измисли по-добро или я докаже ще стане най-великият учен на всички времена.
    Последно редактирано от Rabin; 01-06-10, 10:34.

Коментар

1. ТО не определя скороста на светлината като константа, тя е такава само във вакуум.

2 и 3. Уви, все още имаме различни закони за микро и макро света, което наистина показва, че са несавършенни, но пък в техния случай за сега не са оборени. И ТО и СТО имат "дупки", неща които знаем от наблюдения, а те пропускат. За сега обаче нямаме по-добри, ако някоя от писаниците, които публикуваш беше вярна, бъди сигурен, че щеше да има тълпа учени, които я изследват и ползват. Науката работи по този начин - един прави изследвания и ги публикува, десетки тръгват да ги проверяват, ако голяма част успеят да ги потвърдят, то те са верни, ако никой не успее... си остават просто грешна публикация, случва се и на най-добрите.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
        Към 1. - скорост във вакуум се има в предвид, в прозрачни среди принципът на пренос на фотони е друг, и може от 300 000 км/с да падне до 25 км/ч. Последното е сериозно.

към 2. ако визираш гравитацията за малки разстояния (съразмерни с атома) - да, хвърляне на боб е.

към 3. За големи размери смятат по ТО, за малки - с квантова физика. Вече не мога да разбера дали нямаш нещо друго в предвид, и да говорим за различни неща. Ще погледнеш ли онова филмче "The elegant universe" и после пак да питаш за обединението?

Великото обединение, Теорията на всичко и т.н. е хилядолетна мечта и за момента е непостижима. Струнната теория е най-добрият опит засега. Ако някой измисли по-добро или я докаже ще стане най-великият учен на всички времена.
        По т. 1 - До колкото ми е известно абсолютен вакуум (да няма пукнат атом) се постига (почти) само в лабораторни условия...?!! Космоса е наситен с елементарни частици, прах и т.н... Тази среда все пак има някаква плътност, която на всичкото отгоре не е и равномерна - т.е. нямаме идеални условия! Това не е ли от значение.?!!!

По т. 2 - Имам предвид и това и, че съотношението обем/маса/ускорение/пределна скорост - в момента си е малко като приказката за бебетата и щъркела - т.е. имаме просто някакво обяснение на което дори и учените, които спят с трудовете на Анщайн под възглавницата не вярват... В лабораторни ословия е доказано, че обема има отнощение към силата на притегляне при еднакви плътност и маса! Нещо повече..!!! Гледал съм един епизод на "Ударная сила", където показаха документални кадри от един институт, в който през 60-те години са правели експеримрнти с гравитацията... Показаха как слагат хора върху един стол, който от своя страна е поставен върху везна... Хипнотизираха хората и те губеха до 70 процента от теглото си (филма го има в Замунда-та)..?!! Присъствал съм лично на подобен експеримент, по време на който три финни девойки (по 40-50 кг), повдигнаха седнал 120 килограмов мъж над главите си, като единствения им контакт с него бе с върховете на показалците и средните им пръсти (мисля, че мога да го намеря заснет)...?!!!!

По т.3 Според ТО скороста на светлината е предел (абсолют), а според горецитирания парадокс е възможен мигновен пренос (квантов скок), което противоречи на основните постулати на теорията...!! Според абсолютно всички учени, една теория за да се приеме за вярна, тя трябва да е симетрична - т.е. от където и да бъде разгледана тя трябва да работи, а в този случай не е така...!!! Задвам си въпроса, възможно ли е обединението на квантовата физика чиито приципи се доказват лабораторно (практически) вече всеки ден, да бъде обединена с теорията на Анщайн, която от своя страна си е чисто теоритична - един гениален опит да се обясни вселената (настръхвам като си помисля само какъв мозък е имал този човек), която може да се докаже единствено по математически път и то при положение, че говорим за абсолютни стойности, които могат да съществуват само на теория, но не и в матерялната вселена (до колкото съм запознат има и три различни решения, до този момент - даващи различни резултати)...!!!

При казаното до тук, можем ли да обобщим, че теорията не е на 100%, вярна (умишлено не използвам "грешна"), но просто с по-добра не разполагаме в момента...?!!

Поздрави!

Коментар

Гледал съм един епизод на "Ударная сила", където показаха документални кадри от един институт, в който през 60-те години са правели експеримрнти с гравитацията... Показаха как слагат хора върху един стол, който от своя страна е поставен върху везна... Хипнотизираха хората и те губеха до 70 процента от теглото си (филма го има в Замунда-та)..?!! Присъствал съм лично на подобен експеримент, по време на който три финни девойки (по 40-50 кг), повдигнаха седнал 120 килограмов мъж над главите си, като единствения им контакт с него бе с върховете на показалците и средните им пръсти (мисля, че мога да го намеря заснет)
          Със същия успех може да намериш филм за лечебната сила на мантрата... Последното даже звучи по-реалистично. Претентираш темата ти да е сериозна, поне с това впечатление останах.
          п.с. хората харчат милиарди и правят колайдери... вместо да прочетем защо го правят - гледаме филми за магически столове...
          Последно редактирано от Rabin; 01-06-10, 11:47.

Коментар

Със същия успех може да намериш филм за лечебната сила на мантрата... Последното даже звучи по-реалистично. Претентираш темата ти да е сериозна, поне с това впечатление останах.
            п.с. хората харчат милиарди и правят колайдери... вместо да прочетем защо го правят - гледаме филми за магически столове...
            Пак скачаш, като ужилен..!! Стола си беше най-обикновен - дървен...!!! Добре..!! Говорим за фундаментални неща в които има пропуски! Като вземем предвид колко огромни са мащабите на всичко това (пореден поклон пред Анщайн), трябва да приемем, че и дупките не са никак малки... И сега един хипотетичен въпрос: - Не е ли възможно в тези големи дупки да се намират физиката на торсионните полета, антигравитацията, неизчерпаемите безплатни енергийни източници, телепортацията и т.н...?!!! Въпросът ми е съвсем серьозен, непровокативен и приятелски..!!!

Поздрави!

Коментар

Възможно е да се крият нови знания, които след като бъдат придобити, да се ползват за много неща. Не е възможно да се крият неща, които противоречат на закони, за които сме сигурни. За това и има различни понятия, като закони и принципи. В зависимост от това колко сме сигурни в тях. В частност някои от споменатите, като антигравитацията, е възможно да открием, но други, като торсионните полета, абсурд...
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                Възможно е да се крият нови знания, които след като бъдат придобити, да се ползват за много неща. Не е възможно да се крият неща, които противоречат на закони, за които сме сигурни. За това и има различни понятия, като закони и принципи. В зависимост от това колко сме сигурни в тях. В частност някои от споменатите, като антигравитацията, е възможно да открием, но други, като торсионните полета, абсурд...
                Може да е имало други теми във форума, където са коментирани торсионните полета, но не съм попадал на тях...!! Кое е нещото в тази концепция (идея), което ти предизвиква чак толкова силни киселини...?!! Серьозно питам..?!!

Коментар

Има една тема "торсионни полета" в този форум. Гледах един филм "Акимов" и аз като тебе се зарибих. При грешни входни данни се вадят грешни изводи. Не се сърдя, че ми изтриха мненията в нея тема. А за нечетене се сърдят всички.

Коментар

Има една тема "торсионни полета" в този форум. Гледах един филм "Акимов" и аз като тебе се зарибих. При грешни входни данни се вадят грешни изводи. Не се сърдя, че ми изтриха мненията в нея тема. А за нечетене се сърдят всички.
                    Както си се убедил предполагам, аз не пиша да подържам спора - обичам да съм подготвен...!!! За последните 2-3 дена изчетох толкова много серьозна и несерозна физика, че съм на ръба да конструирам сам летяща чиния и после да заснема скеч по случая (режисьор съм всъщност)...! Просто ми се струва, че това, което знаем е само върха на иглата - забита на върха на огромен айзберг...!!! Благодаря на колегите за конструктивния спор...!! Може би трябва да сме по-толернатни с инакомислищите..!! Не знам..?!! Убеден съм в едно със сигурност..!!! Лудите движат света - и към добро, и към лошо..!!! После минава време и се оказва, че някой луди са били гении - изпреварили времето си...!!! Това поне го е доказала кратката ни човешка история и не вярвам някой да тръгне да го оборва..!!! Поздрави на всички и благодаря още веднъж...!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X