Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Алтернативна реалност" и има ли тя почва у нас...?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Алтернативна реалност" и има ли тя почва у нас...?!

По мое мнение , относно къде се помещава вселената, смятам че всичко е въпрос на размери. Нашата галактика , нашата вселена може да са само част от ядрото на някаква гигантска планета, която е част от други гигантска галактика. Както и в обратна посока погледнато , вътре в атома може да има цели светове.

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
      По мое мнение , относно къде се помещава вселената, смятам че всичко е въпрос на размери. Нашата галактика , нашата вселена може да са само част от ядрото на някаква гигантска планета, която е част от други гигантска галактика. Както и в обратна посока погледнато , вътре в атома може да има цели светове.
      Мен това ме побърква- кога и как е започнало всичко. Идва ми да си изям мозъка през ушите. Като почна да си представям и.... Все има нещо преди всичко. А и да няма, да е само едно черно пространство- от къде е дошло и кога?
      JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
        Мен това ме побърква- кога и как е започнало всичко. Идва ми да си изям мозъка през ушите. Като почна да си представям и.... Все има нещо преди всичко. А и да няма, да е само едно черно пространство- от къде е дошло и кога?
        Мисля , че това е едно от нещата , което е непосилно за човешкия мозък. Мен ме е мъчил същия въпрос. Повечето въпроси човек инстинктивно им долавя отговорите още докато ги задава. Този не, обаче. Колкото повече мисля имам чуството , че някой ще отвори вратата и ще каже край на епизода

Коментар

Аз смятам, че в природата си има ограничения. Включително за познанието - не ми се вярва да е "конструктивно" възможно да се познава всичко - даже и да бяхме невъобразимо много по-умни.
          Хубавото е, че до пълното познание има толкова много неща да се разберат, че скоро няма да останем без храна за любознателните си мозъчета.
          "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
          Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Marto-Novobranko:Най-важното в случая е, че започна истинска "ментална гимнастика"... Вариантите на абсолютната истина са плюс безкрайност, далеч извън общоприетите научни постулати...!!! И в случая "з" или "с" в началото на "сбъркал", нямат никакво съществено значение...!!! Ако ви харесва темата, мога да продължа да качвам материали..?!!

Продължавай да качваш.Темата е интересна.

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
              Аз смятам, че в природата си има ограничения. Включително за познанието - не ми се вярва да е "конструктивно" възможно да се познава всичко - даже и да бяхме невъобразимо много по-умни.
              Хубавото е, че до пълното познание има толкова много неща да се разберат, че скоро няма да останем без храна за любознателните си мозъчета.
              Точно въпроса , какво има отвъд края на вселената може да побърка човек. Галактики , вселени и така до безкрай е отговор. Но нещо куца в тоя отговор. А когато куца нещо в някакъв отговор, значи в основната постановка има нещо сбъркано/умишлено?/
              Често си мисля дали не е по-вероятно да сме част от холографски експеримент. Ако бяхме самороден живот на дадена планета - в случая -Земята- инстинктите, като памет на подсъзнанието, щяха да ни подскажат и най-трудните отговори.
              Спомнете си Котарака Бегемот от Майстора и Маргарита, как откъсна главата на един гражданин, а после му я нахлузи, след протеста на публиката ! Ами суфите, които си забиват железа в тялото? А левитиращите хора. Това не би било възможно , ако физичните закони нямаха бекдоор.

Коментар

Искам да ви предложа една интересна и нестандартна мисъл, моято според мен обясбява много неща: - Хората не се учат! Те си спомнят...! Според мен, цялото познанеие за вселената, пълния абсолют е в самите нас...! Великият дизайнер на живота ни е дал всичко, като вибрациите на това познание, трябва да се достигнат, за да бъде то отключено в нас... Няма как да е иначе, защото нищо не може да надскочи предварително зададените му параметри... "И Бог създате човека по свой образ и подобие..." - тоест ни сме реплика на този, който създава абсолютния ред! Това, че за момента ние не виждаме ред, а хаос е съвсем закономерно! Докато съзнанието ни е заето с борбата за физическото ни оцеляване, докато продължаваме да сме роби на притежанието на ненужни вещи, докато не си спомним кои сме всъщност, докато се страхуваме, ние ще продължим да бъдем човеци...!!! За да стане вселената нашия "заден двор", трябва да се превърнем в Хор-а...!!! Кой ни пречи..?!! Кой ни натиска надолу, при положение, че отдавна имаме знанието и технологиите да живеем безметежно (проекта "Венера") за да можем да насочим цялата си съзидателна сила отвъд ганиците на собственото ни въображение - единствената поставена ни бариера..?!!! Ето затова кръсих тази тема "Алтернативна реалност и има ли тя почва у нас". Защото имам чуството, че живеем в изкривена или дори подменена реалност, защото имам чувството, че ни лъжат още от утробата на майките ни и така цял живот - докато не склопим очи и напуснем физическата си обвивка...!!! Сега ми се ще да поговорим малко за Българската история! Познаваме ли я всъщност...?!! Кой има интерес от систематичната и подмяна и защо битието и съзнанието на Българина са сведени до тези на скот в кланица..?!! Ако не знаем кои сме били, как можем да сме сигурни кои сме и какви трябва да бъдем...?!!
                Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 30-05-10, 10:57.

Коментар

Според това което сме учили и продължават да учат децата ни, България е основана 681 г. от Кан Аспарух, който пресякъл дунава на чело на 20 - 30 000 Български войни и семействата им, после си забил меча в Дулово (според паметника там) и казал - Тук ще бъде България!!! Установил стана си на територията на днешна Варна (под Аспаруховия мост се намира Аспаруховия вал - до изкопаването на каналите, варненското езеро е било сладководно, а между Варна и Аспарухово е имало непрекъсната суша, която хората са обработвали- градини, лозя и т.н.). Разбил византийската армия Кан Аспарух с помоща на славянските си съюзници и това което останало от Траките, наложил им данък (на византийците) и си подредил държавата от северната страна на Стара Планина, която използвал за естествена крепостна стена срещу ромеите...!!! ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА!!!

1. 681 г. е годината в която България и Византия подписват мирния договор в който Византия признава Държавата на Кан Аспарух върху завладените от него до този момент територии на империята! Ние сме дошли тук доста по-рано, а както се окава през 2000 г. - въобще и не сме си тръгвали та да се връщаме (за това малко по-късно)

2. Численоста на предвожданите от Хан Аспарух Българи е десетократно (минимум) по-голяма по ред причини:
                  -Кубрат е имал пет синове, като Аспарух е бил най-малкия от тях. Ако приемем, че всеки от синовете е повел приблизително еднакво количество Българи, то според "нашите историци" излиза, че в Стара Велика България на Кубрат са живели 100 - 150 000 души (общо мъже, жени и деца)..?!! За сведение през 541 г. от н. е. Кан Атила навлиза в Римската Империя със триста хилядна армия (според римските хроникьори)...!!! Как Аспарух би могъл да разбие армията на най-голямата сила по това време с една шепа хора..?!! Ако тук Българите са заварили "славянско море", защо държавата се казва България, защо езика е Български..?!! Защо чертите на Българите, нямат нищо общо със тези на истинските славяни (които всъщност са живели доста по на северозапад)...?!!

3. От какъв зор, славяните (ако приемем, че са били тук по това време) ще ни помагат, при положение, че са били част от най-добре развитата и уредена държава (според пишман историците ни) в света...?!!

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
                    Един литературен герой на Робърт Пърсиг го терзаят подобни мисли, и предполагам знаеш до къде стига- пази Боже...Гледай си живота и не се впрягай. Не допускаш ли Дядо Боже да е сътворил всичко, даже и злобно гледащите физици? Сега се сещам, че тук няма тема за Бог и религия...значи ли това, че всички регистрирани са атеисти?
                    Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
                      ...Сега се сещам, че тук няма тема за Бог и религия...значи ли това, че всички регистрирани са атеисти?
                      Значи, че е дошъл момента да прочетеш правилата на форума...
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Хвана ме, алилуя!!!
                        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                          Взех, че го прочетох накрая, че пак вали навън и не става за Витоша. Звучи напълно реалистично - дисковидни прототипи на нацистки хвърчила с реактивни двигатели. За други звездни системи и илюминати не видях. Освен, ако вярваш, че с реактивен двигател може да постигнеш описаните от илюминатите извънземни постижения. Останалото писание е "една жена каза на друга жена на женския пазар".

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
                            Точно въпроса , какво има отвъд края на вселената може да побърка човек. Галактики , вселени и така до безкрай е отговор. Но нещо куца в тоя отговор. А когато куца нещо в някакъв отговор, значи в основната постановка има нещо сбъркано/умишлено?/
                            Често си мисля дали не е по-вероятно да сме част от холографски експеримент. Ако бяхме самороден живот на дадена планета - в случая -Земята- инстинктите, като памет на подсъзнанието, щяха да ни подскажат и най-трудните отговори.
                            Спомнете си Котарака Бегемот от Майстора и Маргарита, как откъсна главата на един гражданин, а после му я нахлузи, след протеста на публиката ! Ами суфите, които си забиват железа в тялото? А левитиращите хора. Това не би било възможно , ако физичните закони нямаха бекдоор.
                            А този холографски експеримент, къде стои? В нещо в нещо в нещо в нещо.... Ужас.
                            От 1 месец чета "Апокрифната история на света" (е малко занемарих четенето и покрай класните) и мога да кажа, че също е доста интересно четиво, макар и да е комерсиално.
                            JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Кои всъщност сме ние - Българите, къде са корените на народа ни и каква е ролята, която сме изиграли при формирането на след потопната цивилизация...?!!
                              Името ни е съставено от две думи: Болг - мълния, божествен огън (искра) и Арий - носител, или ние сме носителите на божествения огън (искра)... Съществуват няколко теории за произхода ни, като най-разпространените са, че сме дошли от района на Хиндокуш и Памир, че сме произлезли от замите на днешен Иран и третата, че имаме тюркско-сарматски произход. Нека сега да ги оборим една по една..

http://sparotok.blog.bg/politika/201...aziatci.523707
                              http://de-zorata.de/forum/index.php?topic=1088.0

Безброй доказателства сочат, че ние винаги сме живяли тук, но за това в учебниците отново няма нито дума...!!! Убеждават ни, че сме наследници на номади, чергари и какви ли не, а в същото време по земите където са живели дедите ни археологическите разкопки разкриват прекрасни каменни градове с канализация, дворци с бани и подово отопление...!!! По същото време "цивилизованите" западноевропейци са живели в горите, увити в необработени кожи, но за тях сега ние сме диваците... Когато един мой познат преди години попита Далай Лама, какво знае за България и Българите, той отговори - Българите са тези, които дадоха държавност на Тибет... Те ни искараха от пещерите!!! Докога Българската история ще се пише от небългари и родоотстъпници.,..?!!!

Коментар

Защо е важно да знаем кои сме наистина..?!! Защото все още ни има на пук на всички и всичко... През последните 800 години се опитаха се да ни изтребят, заличат и претопят физически - не успяха (Според архивите на османската империя, които в момента са част от държавния ни архив, по време на турското робство, всяка година от земите са отвеждани на сила, като еничари, роби и т.н. между 100 000 и 150 000 Българи! Пресметнете сами за колко народ става дума за 500 години...) Сега се опитват да ни отнемат културата, езика и националното самочуствие и индентичност...!!! Огледайте се около себе си и вижте в какво се превръща нацията ни със всяко следващо поколение и си задайте въпроса: Дали ще ни има след 50 години...?!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X