Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Алтернативна реалност" и има ли тя почва у нас...?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Алтернативна реалност" и има ли тя почва у нас...?!

В интерес на истината, ако разберем всички случаи в които властите и науката се допитват до алтернативни источници на информация, ще си скъсаме дипломите и паспортите и ще хванем гората...!!! Примери колкото щеш - Джуна, Кашпировски, Балватска, Ванга, Кочовска и т.н. - стотици са

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
      В интерес на истината, ако разберем всички случаи в които властите и науката се допитват до алтернативни источници на информация, ще си скъсаме дипломите и паспортите и ще хванем гората...!!! Примери колкото щеш - Джуна, Кашпировски, Балватска, Ванга, Кочовска и т.н. - стотици са
      Като гледам кои власти са се допитвали до гореизброените - направо ми идва да си скъсам и двете дипломи ще знаеш
      Последно редактирано от Goblin; 01-06-10, 02:39.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Не каза що с такава междузвездна техника се оставиха на руснаците.
        Трети Райх в друга звездна система? Тука са симулирали загуба да не им хванем дирите и да им развалим харемите с 40 девственици на планетата Плюк?
        Последно редактирано от Rabin; 29-05-10, 16:51.

Коментар

Тука хубавото е, че мога отговоря с видео - http://www.youtube.com/watch?v=Ye2-WmLFybc

Кой е казал, че само немците разполагат с подобна технология..?!! Една от основните тези на Терзийски е, че т. нар. велики сили разполагат с еднакви или аналогични технлогии - с цел подържане на баланс в условията на технологична надпревара, чиято крайна цел е налагането на "Новия световен ред", защото най-доброто заробване е икономическото в крайна сметка...

Коментар

Видеото какво общо има с въпроса ми? Нещо няма звук, но вероятно проблемът е при мен. Като гледам размера на чинията е горе-долу колкото УАЗ-ката... май ги е домързяло да правят по-голям декор!
            Последно редактирано от Rabin; 29-05-10, 17:06.

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
              Покажи ми къде съм збъркал
              Сбъркал!!!!!!!!!!!!!!!
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Темата е доста интересна, жалко, че различната гледна точка е повод за нарушаване на добрия тон междяу съфорумци.
                За мен, обаче, тази тема е мястото, където да задам един прост въпрос:
                Колко от вас смятат, че законите на физиката и всъщност всичко, което човек е определил като правило, важи за цялата необятна Вселена. За мен това е нещо относително- твърде. Винаги съм се противил на учените и хората, които твърдят, че без вода и още няколко условия, важащи за нас- няма живот. Аз съм сигурен, че в безкрайността всичко може да е на базата на всичко. Може да има живот на базата на банички, например. Айде, не банички, но например на базата на камъни, сол, абе каквото си представите- просто не е задължително да са изпълнени условията, нужни за човека. Има ли някой на моето мнение?
                JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
                  ...
                  Колко от вас смятат, че законите на физиката и всъщност всичко, което човек е определил като правило, важи за цялата необятна Вселена. За мен това е нещо относително- твърде. Винаги съм се противил на учените и хората, които твърдят, че без вода и още няколко условия, важащи за нас- няма живот. Аз съм сигурен, че в безкрайността всичко може да е на базата на всичко. Може да има живот на базата на банички, например. Айде, не банички, но например на базата на камъни, сол, абе каквото си представите- просто не е задължително да са изпълнени условията, нужни за човека. Има ли някой на моето мнение?
                  Toва хубаво, ама темата е друга, прочете ли за Илюминатите, растения и сърф на Луната при -120 -:- +120 градуса, контактьорите и летящите чинии на нацистите? С 3 пъти светлинна скорост до друга звездна система ... пък един Т34 и катюши им се опънали? Дори да има малко истина в някои неща - статията предизвиква първосигнално дразнение у мислещите люде.
                  За цялата необятна вселена законите на физиката са еднакви, колко правилно ги разбираме е друга бира.
                  Последно редактирано от Rabin; 29-05-10, 22:30.

Коментар

Темата е доста интересна, жалко, че различната гледна точка е повод за нарушаване на добрия тон междяу съфорумци.
                    Колко от вас смятат, че законите на физиката и всъщност всичко, което човек е определил като правило, важи за цялата необятна Вселена.
                    Всъщност, никой. Сериозните книжки по физика винаги уточняват условията, в които е известно, че дадена зависимост е валидна и условията, в които не е проверено, но все пак се предполага, че е валидна. Някои неща важат за цялата Вселена, или поне така изглежда, за други - не сме убедени. Великите научни открития във физиката звучат така:

"Това, дето си го мислихме по-рано че е така, в еди-какви си случаи е малко по-иначе. Проверихме още по-екстремни случаи и стана нещо съвсем трето. За да си обясним защо така, намислихме модел. Частен случай на модела е това, дето си го мислихме по-рано, но от него следват още неочакваните по-рано следствия 1,2,3... които ги проверихме и наистина ги има, значи моделът ни е по-добър от предишния. Отиваме да го полеем."
                    ... а по вестниците гръмва: "ВЕЛИКО ОТКРИТИЕ, НАПРАВЕНО С КОЛАЙДЕРА" или "УЧЕНИ КЛОНИРАХА БУБОЛЕЧКА КОЯТО ЯДЕ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ"

За Живота и защо търсят течна вода - общо взето е известно, кои химични елементи могат да правят устойчиви дълги вериги от атоми. А тези дълги вериги са необходими, за да имаме каквато и да е форма на унаследяване. Без унаследяване няма живот. Елементите са въглерод и с много условности, силиций. Течна среда е необходима, за да осигури някаква относителна устойчивост на тези структури и възможност те да взаимодействат с градивните си елементи. Значи вода или амоняк, зер голямо количество от други течности в Космоса няма откъде да се вземат. Даже амонякът е с някои уговорки. Ей затова търсим вода.

Друг живот, базиран на химически взаимодействия, не ни хрумва. Възможно е да има нещо интересно в кварк-глуонните взаимодействия, хем удобни "течности" (неутронните звезди, първичните неутронни кондензати) все пак съществуват. Лошото е, че засега не знаем много по въпроса. Не знаем много и как да контактуваме с материя в това състояние.

Та така. Не е да не им хрумват идеи на хората, просто не всички от идеите оцеляват след първия размисъл на по-умни хора.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                      Видеото какво общо има с въпроса ми? Нещо няма звук, но вероятно проблемът е при мен. Като гледам размера на чинията е горе-долу колкото УАЗ-ката... май ги е домързяло да правят по-голям декор!

http://www.monitor.bg/article?id=23383

Коментар

Най-важното в случая е, че започна истинска "ментална гимнастика"... Вариантите на абсолютната истина са плюс безкрайност, далеч извън общоприетите научни постулати...!!! И в случая "з" или "с" в началото на "сбъркал", нямат никакво съществено значение...!!! Ако ви харесва темата, мога да продължа да качвам матеряли..?!!

Коментар

Идеята на тази тема не е, да ви убеждавам в това или онова... Всеки е свободен да вярва в каквото си иска! Просто това е една различна гледна точка към нещата за които сме свикнали да мислим като даденост...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Всъщност, никой. Сериозните книжки по физика винаги уточняват условията, в които е известно, че дадена зависимост е валидна и условията, в които не е проверено, но все пак се предполага, че е валидна. Някои неща важат за цялата Вселена, или поне така изглежда, за други - не сме убедени. Великите научни открития във физиката звучат така:

"Това, дето си го мислихме по-рано че е така, в еди-какви си случаи е малко по-иначе. Проверихме още по-екстремни случаи и стана нещо съвсем трето. За да си обясним защо така, намислихме модел. Частен случай на модела е това, дето си го мислихме по-рано, но от него следват още неочакваните по-рано следствия 1,2,3... които ги проверихме и наистина ги има, значи моделът ни е по-добър от предишния. Отиваме да го полеем."
                            ... а по вестниците гръмва: "ВЕЛИКО ОТКРИТИЕ, НАПРАВЕНО С КОЛАЙДЕРА" или "УЧЕНИ КЛОНИРАХА БУБОЛЕЧКА КОЯТО ЯДЕ АВТОМОБИЛНИ ГУМИ"

За Живота и защо търсят течна вода - общо взето е известно, кои химични елементи могат да правят устойчиви дълги вериги от атоми. А тези дълги вериги са необходими, за да имаме каквато и да е форма на унаследяване. Без унаследяване няма живот. Елементите са въглерод и с много условности, силиций. Течна среда е необходима, за да осигури някаква относителна устойчивост на тези структури и възможност те да взаимодействат с градивните си елементи. Значи вода или амоняк, зер голямо количество от други течности в Космоса няма откъде да се вземат. Даже амонякът е с някои уговорки. Ей затова търсим вода.

Друг живот, базиран на химически взаимодействия, не ни хрумва. Възможно е да има нещо интересно в кварк-глуонните взаимодействия, хем удобни "течности" (неутронните звезди, първичните неутронни кондензати) все пак съществуват. Лошото е, че засега не знаем много по въпроса. Не знаем много и как да контактуваме с материя в това състояние.

Та така. Не е да не им хрумват идеи на хората, просто не всички от идеите оцеляват след първия размисъл на по-умни хора.
                            Уважавам мнението ти и има много логика, но продължавам да съм убеден, че живот може да съществува и той да няма нищо, ама нищо общо с нашите представи за тъкани, материя, условия на съществуване. Не мога да го приема. И още нещо- какво е имало преди сегашната Вселена? А преди това? А преди това? Искам да попитам нещо, което не мога да опиша с думи. Най- просто- къде се помещава Вселената? И къде се помещава пространството, в което се помещава Вселената и така до безкрайност.
                            JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Уважавам мнението ти и има много логика, но продължавам да съм убеден, че живот може да съществува и той да няма нищо, ама нищо общо с нашите представи за тъкани, материя, условия на съществуване. Не мога да го приема. И още нещо- какво е имало преди сегашната Вселена? А преди това? А преди това? Искам да попитам нещо, което не мога да опиша с думи. Най- просто- къде се помещава Вселената? И къде се помещава пространството, в което се помещава Вселената и така до безкрайност.
                              А какво е било, преди да за почнем да си мислим какво е, и какво ще е, когато разберем какво не е...?!!!

Коментар

Аз съм съгласен с тебе. Никой от изтъкнатите физици не казва какво е имало преди големия взрив, само те гледат злобно
                                Също и за формите на живот. Естествено , че има най-различни и къде ли не. То нашето е все едно като червейче в ябълка да твърдим, че сме единствената населена ябълка..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X