Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Алтернативна реалност" и има ли тя почва у нас...?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Алтернативна реалност" и има ли тя почва у нас...?!

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Ами необходим въпрос е. Патентите нямат общо с науката или инженерството, те са правен инструмент. Можеш да патентоваш всичко, без да е задължително да работи. Само плати на касата.

Атмосферни явления се наблюдават (с повече старание) около всички небесни тела наоколо, най-малкото слънчевият вятър се завихря около тях. Въпрос на спектър на снимката и последваща обработка е да ти се привидят и тропически циклони. Водни точно пари около Луната не знам някой да е видял в спектрите.
    На ясно ли си какво представлява слънчевия вятър и може ли той да дублира ефекта на дефракция на светлината през водни капки или кристали, и правиш ли разлика между анализ на светлинния спектър и спектъра на радиационния фон около даден обект...?!

Коментар

Добре де, като ще пишеш учени думички, поне ги научи как се пишат и коя с коя вървят.

Коментар

Първоначално публикуван от BAlexandrov Преглед на мнение
        Ето един патент за телепортация на хора Интересна е постановката как всъщност го е открил, осъзнал и патентовал човека. Дава отговор и за нагласата на тези хора ;-)
        http://appft1.uspto.gov/netacgi/nph-...DN/20060071122
        http://zonabg.info/Technology.60_64/...teleportirane/

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
          ..., меко казано те излага... Какво искаш да ми кажеш, че на Луната важат други физични закони и водата там има само едно агрегатно състояние, въпреки промените в околната среда ли...?!
          Ясен се изложи , то е ясно , ама аз да питам как на 120 градуса по Целзий оцеляват тия растения на Луната? Че после на -120 студ, пък те си правят плаж без дрехи (последното беше цитат).
          Или е по-добре да четем само което ни изнася?
          п.с. вече не мога да спра да чета, както предупреди...
          Последно редактирано от Rabin; 29-05-10, 15:15.

Коментар

Добре де, като ще пишеш учени думички, поне ги научи как се пишат и коя с коя вървят.
            Покажи ми къде съм збъркал..?!! Дайте малко фактология за да обосновете позициите си..!! Така се прави равностоен дебат....

Коментар

Покажи ми къде съм збъркал..?!!
              Грешна препоръка съм дал, определено. Почни от нормалните български думички. Останалото (физика примерно) - като си наредиш изначалния хаос в главата.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                Ясен се изложи , то е ясно , ама аз да питам как на 120 градуса по Целзий оцеляват тия растения на Луната? Че после на -120 студ, пък те си правят плаж без дрехи (последното беше цитат).
                Или е по-добре да четем само което ни изнася?
                Четете всичко, после ще коментираме... Пак повтарям, че нямаше да е честно ако бях поорязал текста в началото въпреки, че с този "Лунен спа център" доста поолеква...!!!

Коментар

Грешна препоръка съм дал, определено. Почни от нормалните български думички. Останалото (физика примерно) - като си наредиш изначалния хаос в главата.
                  Айде сега, започнахме с паравописа... Винаги така става! Но това не отменя поставените ми въпроси (съвсем добронамерено) към теб...!!! Погледни си ти поста с който се изложи... В началото съдържа словосъчетанието "Атмосферни явления"... А сега ми кажи Ясене, атмосферни явления без атмосфера има ли, и ако има къде...?!!!

Коментар

...Пак повтарям, че нямаше да е честно ако бях поорязал текста в началото въпреки, че с този "Лунен спа център" доста поолеква...!!!
                    Като гледам контактьори са писали...
                    На кое по-напред да вярвам?
                    Нацистите на други звездни системи ходили, пък един руски Т34 им се опъна...

Коментар

Къде ги четете тия работи.

Коментар

Аз не виждам разлика с един хубав научно-фантастичен роман в обосновката на фактите, но сюжета куца
                        Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

За да не ме обвини Ясен, че не знам за какво говря:

Вода на луната - http://science.actualno.com/news_170413.html

Светлината е електромагнитен поток от елементарни частици кванти (фотони). Всеки светлинен квант има своя енергия и се характеризира с дължината на вълната си l - разстоянието, на което тя се разпространява за едно нейно колебание (за един период) T. Дължината на светлинната вълна се измерва в нанометри: 1nm = 10-9 m. Използва се и единицата микрометър: 1mm = 10-6 m и извънсистемната единица ангстрьом: 1A = 10-1 nm = 10-10 m.
                          Зависимостта между дължината на вълната l и нейният период T е l = c*T, където c е скоростта на светлината в космическия вакум, равна на 2.997925*108 m/s.
                          В различни случаи светлината проявява вълновите си свойства - при дифракция и интерференция, поляризация,отражение или пречупване или се държи като корпускулярен поток - при различните фотоелектрични ефекти
                          При разпространението си в дадена оптична среда, светлинните вълни взаимодействат с нея съгласно принципа на Хюйгенс-Френел.
                          Според него всички точки от средата (частици - атоми, молекули или др.), до които в даден момент t1 достига фронтът на вълна, било то механична, електромагнитна или в частност - светлинна, стават източници на елементарни сферични кохерентни вълни. Те интерферират помежду си и в някакъв следващ момент t2 формират фронт на резултантна вълна, представляващ повърхност, "допираща се" до фронтовете на елементарните сферични вълни.

За да излъчва или поглъща едно вещество, трябва в неговите атоми или молекули да възникват преходи между различни стационарни състояния (между енергетичните нива на електроните), което става при възбуждане поради нагряване или при облъчване с друго лъчение.
                          Честотата на излъчване или поглъщане f на едно вещество се дава със зависимостта: f = (Е1 - Е2)/h
                          където Е1 и Е2 са енергиите съответно на първото и второто състояние, между които се е осъществил прехода, а h е константата на Планк = 6.626196*10-34 J s. Когато Е1 > Е2 имаме излъчване на електромагнитна въла (емисия), а обратно - при Е1 < Е2 е налице поглъщане (абсорбция).
                          Всеки химичен елемент си има свой спектър - линии на излъчване (респ. на поглъщане) на различни дължини, които са своеобразен негов "подпис" и позволяват той да бъде идентифициран на произволни места с помощта на спектограф, стига да е наличе излъчване или поглъщане с негово участие. Така чрез спектрален анализ се установява химичния състав на далечните звезди, а чрез ефекта на Доплер, наблюдаван също в техните спектри, се съди за собственото им движение в пространството, околоосното им вртене и за още много други техни свойства.

Слънчевият вятър се състои от високоенергитични електрони и протони

Тоест разликата Ясене е, че в единия случай говорим за фотони (при светлината), а в другия за електрони и протони (при слъчевия вятър), което не едно и също и няма нищо общо в случая...!!! Поздрави

П.П. Техниката в това отношение напредна доста и няма как да си поиграеш малко и да си съчиниш атмосферно явление, наличието на химичен елемент и т.н. особенно за толкова близък нам обект (в астрономически смисъл) като Луната, от който разполагаме и с проби на всичкото отгоре...
                          Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 29-05-10, 15:59.

Коментар

Ето ви още малко вода на Луната: http://www.cross-bg.net/nauka-i-kult...led-na-lunata-

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                              Като гледам контактьори са писали...
                              На кое по-напред да вярвам?
                              Нацистите на други звездни системи ходили, пък един руски Т34 им се опъна...
                              Не съм контактьор, колега! Матеряла си има автор, при това доста титулован научно, а на края си е дал и координатите човека...!!!

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                                Къде ги четете тия работи.
                                Виж линка на пост #1
                                Не съм контактьор, колега! Матеряла си има автор, при това доста титулован научно, а на края си е дал и координатите човека...!!!
                                Да де, този дето го е писал, титулования... говори за контактьори в силата на доказателство за твърденията си.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X