Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За досадата, колегьосването, и неграмотността.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За досадата, колегьосването, и неграмотността.

Имаше една приказка ... Майсторее , викам ти майсторе защото не ти знам името ... ама като ти гледам майсторлъка....
    Че и с колегите така .. не се знае колко му е майсторлъка на колегата... докато не си го покаже сам ... майсторлъка ...
    Може да е мръсна дума, може и да изразява уважение.
    Неграмотността изразява само едно - неуважение, към другите и към себе си.
    Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Уважаеми клавиатурощракачи и мишкокликатели...

Така по-добре ли е, а?
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Добре де то стана ясно кое как е !? Аз имам чувство , че 98% от пишештите в темата тръгват срещу създателя и ?
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        08седем9010З60
        MAKE RALLY NOT WAR
        Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от peichev68 Преглед на мнение
          Добре де то стана ясно кое как е !? Аз имам чувство , че 98% от пишештите в темата тръгват срещу създателя и ?
          И какво странно намираш в това?
          Виж в коя доба е стартирана.

Коментар

Първоначално публикуван от Kent Преглед на мнение
            Гражданино, би звучало много напредничево. Или назадничаво, не знам... В Русия, че и в някой от страните от бившата Совдепия и досега се обръщат един към друг с гражданин и гражданка.... /на улицата естествено/ е обръщат се и просто с мужчина, женщина, девушка, / също в реала/ ама за България би звучало доста екзотично във форум това. Ей Мъж я си кажи мнението.... А може, като в същата Русия ама в нета - Уважаеми и после ника. Това ми се струва най-разумно, а Русия, както се знае е изтъкана от мъдрост и страдания ..... Без да ме обвиняват в русофилия /в доста от Ру. свестните форуми това е обичайното обръщение/, но много са по напред у Матушката от към форумно общуване според мен, лично мнение естествено
            У нас по би подхождало, "Драги ми драгинко"

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
            Всички си имате рангове от утре почвате Старши участнико, Администраторе...и така.
            Кък мен - госпожице Супер Модератор.
            Съкрарено "ГСМ" - по опита на руснаците, те много обичат съкращенията.

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
            Хей, МЕ-Е-ЕНС, как сте тази вечер. Така добре ли е..
            Или, ако ще бъдем истински аристократи: предлагам обръщението :"СЪР", а за дамите съотв.: "Сърка".
            А, може би: "Хей, сладур"..
            У нас по би вървяло; "Бай" и "МърИ"

А за "наборе" (съответно наборке) какво ще кажете ?

П.п донякъде Стефан е прав , че колега се употребява много , обаче каква да е по-точната дума ?
            Излиза, че все пак, че трябва да е нещо /дума, израз, друго обръщение и т.н./ което да изразява, че всички ние тук сме докоснати или се докосваме до нещо общо, като членове на някаква общност.
            Иначе за "Наборе", навремето в СО-МАТ обръщението към всички служители беше, колега. Само между шофьорите обаче вървеше "Наборе". Ще рече, че и стари и млади шофьори правят оная работа по веднъж на месец. Сиреч по равно. Та от там са и Набори.

Ей, модераторите.... да не ме резнете ей. Не сме в девически пансион.

Аз пък предлагам всеки да си сложи в подписа как иска да го наричат

п.п малко тръгваме срещу Стефан . Не усещате ли ? Прав е - навсякъде всеки по всяко време казва "колега"
            А не бива! Той си каза, за стилистиката иде реч. Не за фактическият смисъл на дума. То ако към жена си всеки път започваш с "Скъпа моя"... Айде малко по- вече обикновенност в общуването.
            Последно редактирано от Тихомир; 11-10-09, 18:05.
            E = mc2 / Прави си сметката! И умната!

Коментар

Мда. Стартирането - където и финализирането, и безсмислените обръщения.
              Колега, не си ли чувал, че понякога хората работят и нощем? Или ти мислиш от 9 до 5, и всичко през останалото време е нещо друго?
              Силно впечатляващ аргумент.

Коментар

Според мен Стефан се е издразнил от обръщението "колега" направено от явно млад и зелен, пък и напорист съфорумник-към някой много по-възрастен и опитен участник.
                И това в подсъзнателния стремеж да се приравни със знаещите и можещите.
                Или пък с леко ироничният тон вложен в обръщението?
                Но пращането на майната си на стила на писане е наистина лошо.
                Това издава немарливост, а почти всички се дразним от нея...
                Правилното изразяване, макар и не в жив разговор, а в интернет е израз на самоуважение, а оттам и на уважение на събеседниците, но малко са младежите които го правят...
                Не е хубаво, но не го правят нарочно, просто карат по инерция. Стефане, не им сърди, те са толкова нахъсани...Макар и малко неграмотни.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Пази Боже. Не се и замислям по въпроса за равенството. Каквото и да знам и да мога, има още повече неща, които други знаят и могат, а аз няма и да стигна до тях никога. Като теглиш чертата - всъщност сме равни, даже някой да има друго мнение. Това му е хубавото на офроуда, че не можеш да излъжеш.
                  Дразнят ме именно паразитните думи, които правят изреченията спънати и неразбираеми. Все едно всеки път, за да стигнеш до ключа, да трябва да пускаш флекса, за да изгребваш ръждата.

Коментар

А понякога има само ръжда...
                    И лошото е, че явлението "Имунизиран срещу срам" се среща все по-често.

Започвам да разбирам за какво става въпрос в темата.
                    И то май не е за това как да се обръщаме един към друг...
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

• До: За досадата, колегьосването, и неграмотността.

Не е, разбира се.

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                        ....
                        Кък мен - госпожице Супер Модератор.

А закована тема с правило за това дали ще има, госпожице Супер Модератор???
                        Последно редактирано от Vili4ka; 11-10-09, 21:27.
                        Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Истинските мъже, госпожицата супер модератор я наричат Треволяк. А Стефан примерно го наричат Магаре. И двамата не се сърдят на Истинските мъже.

Коментар

В пост №96, многоуважаваният Стефан е употребил възможно най -логичното , нормално и удобно обръщение: к о л е г а
                            Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            Мда. Стартирането - където и финализирането, и безсмислените обръщения.
                            Колега, не си ли чувал, че понякога хората работят и нощем? Или ти мислиш от 9 до 5, и всичко през останалото време е нещо друго?
                            Силно впечатляващ аргумент.
                            От това си правя извода , че е абсолютно нормално да си продължаваме да си употребявами това обръщение.
                            Ако някой предложи по-удобна алтернатива, която да се хареса на всички , с радост ще започна да я ползвам.
                            ________________________________________________________________________________________
                            Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                            HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                              В пост №96, многоуважаваният Стефан е употребил възможно най -логичното , нормално и удобно обръщение: к о л е г а

От това си правя извода , че е абсолютно нормално да си продължаваме да си употребявами това обръщение.
                              Ако някой предложи по-удобна алтернатива, която да се хареса на всички , с радост ще започна да я ползвам.
                              Амин!
                              E = mc2 / Прави си сметката! И умната!

Коментар

Аз не посещавам форума с цел да бъда обучаван на стилистика и граматика. Посещавам този форум и един ловен - това са ми интересите и това са ми колегите по интереси. Ако се наложи да пиша в Бг-мама - обещавам, да не ползувам тази дума. Тук обаче, подобно съобразяване с чужди схващания за граматика, стилистика и правопис ми се вижда не на място.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X