Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За досадата, колегьосването, и неграмотността.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За досадата, колегьосването, и неграмотността.

Аз, като модератор, си поставям изпълними задачи - да няма много правописни грешки. Това пунктуация, стил и т.н. оставям за поколенията, че и сега е страшно.

Коментар

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
      ... предлагам в подписа или аватара си всеки да напише по какъв начин не/иска да се обръщат към него.
      дали ще е нахално, ако ми се прииска всички прекрасни същества от нежния пол да се обръщат към мен с " миличко " ..
      ( и да си го мислят същевременно )

еххеее...

Коментар

Може, но само на лични, за да не се дразним останалите.
        ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
        LZ1YBB

Коментар

Добре де, съгласен съм, че "колега" не много подходящо. Предложете ми по-добра дума за хора, които по заложение уважавам и искам да се обърна към тях. "Съфорумници" май не става, а?
          А колкото до правописните грешки, понякога стават в бързината. Но само при съседни клавиши. В никакъв друг случай! (Първо го написах "В никой друг случай"), но после се замислих и го поправих. Все пак "никой" би трабвало да се отнася за одушевен предмет, нали?
          Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Чета и се сещам за следното- котката те гледа с презрение, кучето с покорство а свинятата като равен с равен. Та по темата Господине звучи леко с покорсво, приятел с презрение а колега като на равен с теб. Аз лично съм свикнал с обръшението колега и предпочитам колега пред което и да е друго.
            Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
            Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от zippel Преглед на мнение
              Добре де, съгласен съм, че "колега" не много подходящо. Предложете ми по-добра дума за хора, които по заложение уважавам и искам да се обърна към тях. "Съфорумници" май не става, а?
              А колкото до правописните грешки, понякога стават в бързината. Но само при съседни клавиши. В никакъв друг случай! (Първо го написах "В никой друг случай"), но после се замислих и го поправих. Все пак "никой" би трабвало да се отнася за одушевен предмет, нали?
              Гражданино, би звучало много напредничево. Или назадничаво, не знам... В Русия, че и в някой от страните от бившата Совдепия и досега се обръщат един към друг с гражданин и гражданка.... /на улицата естествено/ е обръщат се и просто с мужчина, женщина, девушка, / също в реала/ ама за България би звучало доста екзотично във форум това. Ей Мъж я си кажи мнението.... А може, като в същата Русия ама в нета - Уважаеми и после ника. Това ми се струва най-разумно, а Русия, както се знае е изтъкана от мъдрост и страдания ..... Без да ме обвиняват в русофилия /в доста от Ру. свестните форуми това е обичайното обръщение/, но много са по напред у Матушката от към форумно общуване според мен, лично мнение естествено
              Последно редактирано от Kent; 09-10-09, 19:18.

Коментар

Първоначално публикуван от Kent Преглед на мнение
                ... Уважаеми и после ника...
                Това ми напомня един виц, който завършва с реплика от съдията, към обвиняемия: "Моля, без "уважаеми!"
                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanjorov Преглед на мнение
                  Чета и се сещам за следното-

котката те гледа с презрение,
                  кучето с покорство
                  а свинята като равен с равен. Та по темата

Господине звучи леко с покорсво,
                  приятел с презрение а
                  колега като на равен с теб.

Аз лично съм свикнал с обръшението колега и предпочитам колега пред което и да е друго.
                  Логиката:
                  Господине = кучето
                  приятел = котката
                  колега =

като от тестовете за интелигентност. Разбрах накрая защо колега било обидно . Майтапя се, да не се върже някой, ей!

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                    Логиката:
                    Господине = кучето
                    приятел = котката
                    колега =

като от тестовете за интелигентност. Разбрах накрая защо колега било обидно . Майтапя се, да не се върже някой, ей!
                    "Колега" за мен не е обидно защото показва равнопоставеност между учасниците в дискусията. А ако някой се обижда когато го наричат "колега" явно се мисли за нещо повече и показва неуважение.
                    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                    Телефон - в профила!

Коментар

Хе, а на мене (и останалите жени) да почнете да викате "жено" , а нееее!
                      За протокола - и аз предпочитам и подкрепям обръщението "колега"
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
                        Хе, а на мене (и останалите жени) да почнете да викате "жено"

хааа

ти ми пиши " миличко ", а после Танасе ще вика " женоооо !!!!! "

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                          хааа

ти ми пиши " миличко ", а после Танасе ще вика " женоооо !!!!! "

Танасе е, хммм, едричък.

П.с.
                          С това мое изказване темата поема по правилния път към правилния раздел. Ще прощаваш, Стефане, ама намери най-малкия проблем на форумното общуване.

Коментар

Стефан започна демонстративно да ни онагледи паразитността на обръщението.
                            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...32&postcount=4
                            О899 2б2 1З2

Коментар

Винаги ми е било смешно това "колега" особено в университета , все едно сме в някое текезесе
                              Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Всички си имате рангове от утре почвате Старши участнико, Администраторе...и така.
                                Кък мен - госпожице Супер Модератор.
                                Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                                A2 (+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X