Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За досадата, колегьосването, и неграмотността.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За досадата, колегьосването, и неграмотността.

Ох, значи не само аз стоя в недоумение!

Коментар

..........Викам ти майсторе, щото не ти знам името .............

Тука сме колеги съфорумници, обединени около хоби, бизнес или просто хора с общи стремежи.
      Т5
      Crossrunner

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
        ... Разглеждам стилистичния проблем ...
        И ти ли бе, бацеее?!?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Не, не става дума за обръщение към мене, и изобщо не става дума за израз на отношение. Това би било съвсем друг въпрос. Става дума за глупава граматическа конструкция, която се използва ни в клин, ни в ръкав, накъсва разговора, и го прави да изглежда като между гарови хамали, които говорят за постмодернизъм. Глупаво. А според социолингвистите и логопедите, изобщо е еквивалент на модното нарочно заекване. Още по-глупаво.
          Дразни с неадекватната патетика, даже в теми които не следя, и в които не участвам.
          Подчертавам - не разглеждам социологическата страна на въпроса, толкова повече че нея и я няма. Когато се прави нарочно, всичко си е на мястото, и е наред. Разглеждам стилистичния проблем. Като път към масовизацията на дебилния бейзик бългериън. Не мисля че е уместно да се дава такъв езиков пример, в сайт с такъв рейтинг в Гугъла. Тука в крайна сметка четат и деца, и чужденци.
          Е вярно, че форума е много четен, но как да обясня на сина ми, че "колега" е ъъъ... "кофти" дума. И на мен не ми се връзва, дай конкретни примери с линкове от нашия форум, за да си направя съответните изводи за... колегите, пишещи тук.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Когато започваш реч, е прието да отправиш обръщение. Когато започваш всяко изречение със смислово ненужно обръщение, това е или израз на отношение, или заекване. Писменото заекване е глупаво, освен досадно.

Коментар

Стефане бре, когато умен и уважаван от теб човек те нарече педерас', сърдиш ли му се?

А другите интересуват ли те? Айде остави стилистиката на хора, които повече я разбират. Думите значат това, за което им плащам - казал го е един голям математик, за домашно - кой е той.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Стефане бре, когато умен и уважаван от теб човек те нарече педерас', сърдиш ли му се?

А другите интересуват ли те? Айде остави стилистиката на хора, които повече я разбират. Думите значат това, за което им плащам - казал го е един голям математик, за домашно - кой е той.
                Офф нещо днес май нищо не разбирам. Стефан не го разбрах, сега и теб не разбрах, сутринта не разбрах и жена ми що е кисела.
                Хайде пък довечера на по бира ше се разберем.
                О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                  Офф нещо днес май нищо не разбирам. Стефан не го разбрах, сега и теб не разбрах, сутринта не разбрах и жена ми що е кисела.

А си мислех, че само аз съм така! Включително и за жената!
                  יעבור
                  «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                    Идвай нищо че не пия ...
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Правилно ли разбирам смисъла на ония сложните думички горе като "к'ъв си ми ти да ми фамилиарничиш?" Или още по-просто как беше преди малко ... "к'ъв другар си ми ти, бре маймуно"?

Коментар

Когато започваш всяко изречение със смислово ненужно обръщение, това е или израз на отношение, или заекване.
                        С това съм съгласна 100%, но то е валидно за всяко обръщение. Нали не твърдите, че ако всяко изречение започва с "колега" е заекване, а ако започва с "Ваше Величество" - отношение ?

P.S. Темата е разтоварваща, за което - Благодаря!
                        Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Май трябва ПАК да купуваме подаръци за уважение!

Коментар

първом реших, че коле.... опс..... другаря Стефан го е ухапала мухата в ранни зори и после ще му мине, ама нъц...... държи го още

аз, лично, използвам колега на пътя/улицата, когато се обръщам към някой шофьор..... във форума, ако се обръщам към някой, чиито ник е непроизносим и не му знам истинското име

за Стефан, предлагам обръщението "другарю", някак си му е залепено.....може и ст.н.с.д.р.est. в допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                              аз, лично, използвам колега на пътя/улицата, когато се обръщам към някой шофьор..... във форума, ако се обръщам към някой, чиито ник е непроизносим и не му знам истинското име
                              ...
                              Еле я ! Старият ми ник е в подписа.

Коментар

Последно какъв е проблема? В думата "колега" (между другото много удобна, когато не знаеш пола на събеседника , тъй като няма женски род, т.е. няма дума "колежка", обръщението към жена също е "колега") или в използването на обръщение във всеки пост? Да, второто определено е стилистично неправилно... ама да беше само то
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X