Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо съм скосен или Къде са кадърните хора?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо съм скосен или Къде са кадърните хора?

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Къде били кадърните хора. Аз от скромност се въздържах да пиша в темата, ама още има кадърни...
    Разбира се че има, ама си имат цена, баш като при джипките , и си имат и изисквания и за масло и за гуми...абе "хеви дюти"
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Не му се смейте, напълно е прав!

В голяма австрийска компания на милионен проект имаше всичко на всичко 20 австрийци 2-ма строителни инженери 3-ма техници и 17 работници... всеки от тях беше на длъжност минимум ръководител на цех и колеха, и бесеха... за което си и плащаха.

Та тези суперхора се смееха на едного от тях, що си нямал българче, да му върши работата, а той да си я кара като на почивка.

Дотук с универсалната скала на оценяване.

При нас чернокожи и алтернативно надаарени няма, но свиркаджийки и подлоги дал Бог... траеш докато можеш!
      Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Първоначално публикуван от Rabindranat Преглед на мнение
        Ако не им е тънкажно няма да има смисъл да идват. И тук им е тънкажно, ама нещо работата не върви... И виждам, че вече са склонни да дават пари за да не се затлачи съвсем работата, ама на някои места вече е късно!
        п.с. факт е, че най-високоплатените работни места са в чуждестранни компании в БГ.
        Не се залъгвай, че само защото някой е на другия край на света, има повече акъл от хората тук и прави всичко със смисъл. Чул, че е по-евтино, че негрите работели и почти знаели неговия език, теглил заем от банкера, който е чувал същите неща и ей го тук - офис, кола, любовница, че и къща. Докато беше банковия бум беше лесно.

По същата схема се откриваха и клонове на големи фирми, защото там невършенето на работа проличава още по-трудно. Винаги има кой да излезе с "блестяща" идея пред ръководството и да се отърве за няколко години от нуждата да работи. После и да го уволнят, какво му пука - ще напише, че е бил натоварен с безнадежден проект в CV и айде пак някъде в middle management на голяма компания. На големите шефове по-читавите хора си им трябват под ръка и не ги пращат лесно в бантустана, та натам дълго време текат само пари, без контрол или поне ОЦУ.

Коментар

факт е, че най-високоплатените работни места са в чуждестранни компании в БГ.
          Най-високоплатените работни места са в собствена компания. И това навсякъде. Само дето и дертовете са други.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            ... На големите шефове по-читавите хора си им трябват под ръка и не ги пращат лесно в бантустана, та натам дълго време текат само пари, без контрол или поне ОЦУ.
            И аз туй викам, назначават си някой Бай Ганьовец тук за голям шеф номер 1. Идват от време на време и се чудят кво става. Ако работата върви - значи си изкарваме хляба. Ама тя мърлящината се вижда от хиляди километри. С очите си съм виждал надпис в тоалетна на водеща световна корпорация "натиснете бутона на сапуна само веднъж. Това е достатъчно". Явно на наще юнаци акъла им стига до икономията на сапуна в кенефа.

Коментар

И аз туй викам, назначават си някой Бай Ганьовец тук за голям шеф номер 1. Идват от време на време и се чудят кво става. Ако работата върви - значи си изкараме хляба. Ама тя мърлящината се вижда от хиляди километри. С очите си съм виждал надпис в тоалетна на водеща световна корпорация "натиснете бутона на сапуна само веднъж. Това е достатъчно". Явно на наще юнаци акъла им стига до икономията на сапуна в кенефа.
              Има и друго - работата върви, ама с мижави темпове - на ръба. А биг боса си взима заплатата и си живее живота - както каза колегата - кръчми, ресторанти, любовници, къщи, моренце, и т.н.

А реално работата може да върви с 10 пъти по-високи темпове, при съвсем същия персонал, при това без да се извиват ръце и да се седи извънредно. Хората в 80% от времето бъквално стоят без работа и се почесват някъде си. А има хора на които им се работи. Има хора дето не им е комфортно да се почесват. Искат да работят и да се развиват. И в един момент напускат.

А биг боса - чужденец и човек на централата - изпратен от тях.

А сега де? Със сигурност не всички са такива, обаче явно и в чудбина не са цвете.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Къде били кадърните хора. Аз от скромност се въздържах да пиша в темата, ама още има кадърни...
                То ако бяха съвсем привършили, тук щяха да останат само няколко села "тютюнопроизводители" и неколцина ентусиасти, дето поначало не им пука кой, къде и какво. Сиган и политици първи ще са се изнесли година по-рано, щото няма да е останал кой да ги храни.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                  Сиган и политици първи ще са се изнесли година по-рано, щото няма да е останал кой да ги храни.
                  +100! Ама то на друго място трудно ще ги хранят тия паразити! От европата индианците вече ни ги изпращат обратно! Ние бунаците да си ги храним тук!
                  יעבור
                  «И това ще мине»

Коментар

За каква мотивация и кадърни кадри говорим! Аз /естествено се имам за кадърен / ръководя един доста голям екип от над 60 човека. Поемам тази позиция от човек, който не е бил много наясно с нещта. В момента върша и отговарям за двойно повече неща от него, вземам на половина от заплатата му и около 30 до 50 % от заплатата на подчинените ми. Е вие кажете за какво си говорим тука?
                    Танки грязи не боятся!

Коментар

Не знам дали има допирни точки с темата. Ама преди много години кандидатсвах за работа като гумаджия. Смея да твърдя, че в тази професия съм перфектен /дано и в диджейството да съм такъв/.
                      Та, шефа каза следното на човека, който ме изпитваше, дали мога да лепя подложки, демонтирам и монтирам гуми, лепенки, цени на гуми и т.н.:
                      -ТОА е много на вътре в нещата, по-добре да земеме некое пишлеме..
                      Та въпроса ми е: Защо рабптодателите не искат добри работници.
                      Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                      -----------------------------------------------
                      Питието определя съзнанието....
                      -----------------------------------------------
                      0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
                        Щото обикновено добрите работници си знаят цената. А тоя е искал да назначи някое пишлеме, дето да му върши черната работа, да му плаща малко и да го хока по цял ден.

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
                          -ТОА е много на вътре в нещата, по-добре да земеме некое пишлеме..
                          Защото:
                          Хората от първо качество се обграждат с хора от първо качество,
                          хората от второ качество се обграждат с хора от трето качество.

Ако си първо качество, се налага или да търсиш шеф от първо качество, или съдружници от първо качество, или подчинени от първо качество.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Защото:
                            Хората от първо качество се обграждат с хора от първо качество,
                            хората от второ качество се обграждат с хора от трето качество.

Ако си първо качество, се налага или да търсиш шеф от първо качество, или съдружници от първо качество, или подчинени от първо качество.
                            Ъхъ, баш така! Даже си има и ингилизки израз "оувъркуолифайд" те това те обрича на безработица
                            Пък ако някой ми каже и как гадните селски тарикатчета (те и текущи турбо гъзари и бизнесмени) те надушват, че си тръгнал от там от където им свършват мечтите и те порязват още преди да е започнало интервюто шЪ черпя първа брутна заплата
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                              ...Пък ако някой ми каже и как гадните селски тарикатчета (те и текущи турбо гъзари и бизнесмени) те надушват, че си тръгнал от там от където им свършват мечтите и те порязват още преди да е започнало интервюто шЪ черпя първа брутна заплата
                              Дали те надушват, или просто си мислят че им говориш глупости, понеже никак не могат да вразумят (не става само с ядене) нещата за които им говориш, е друг въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                                Ъхъ, баш така! Даже си има и ингилизки израз "оувъркуолифайд" те това те обрича на безработица
                                Пък ако някой ми каже и как гадните селски тарикатчета (те и текущи турбо гъзари и бизнесмени) те надушват, че си тръгнал от там от където им свършват мечтите и те порязват още преди да е започнало интервюто шЪ черпя първа брутна заплата
                                По очите, Владо. Длъжността "фейсконтрол" не е случайна някъде. А интелектът в погледа си личи и плаши скромните душици. Измисли си тъмни очила.

П.П. Номера на сметката ми - на ЛС.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X