Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо съм скосен или Къде са кадърните хора?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо съм скосен или Къде са кадърните хора?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Аз пък недоумявам защо сте решили, че некадърността е български монопол и патент...
    Не знам дали това е към моя постинг, но за да не се получи недоразумение - ще се включа пак Не съм изразила становище относно некадърността като български монопол, но ако се е получило такова впечатление - съжалявам.
    Намерението ми беше да поставя въпроса за търпимостта към некадърника.
    Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Аз пък недоумявам защо сте решили, че некадърността е български монопол и патент...
      Никой не е казал това. Тук просто се толерира повече, всред ръководството е модел на поведение. Линковете, които цитирах са за Америка ... и става въпрос основно за компании, които са фалирали ако не са на държавна издръжка. И двете совалки на НАСА, които са изгорели са заради началнически бабаетлък... на оня линк има инфо от извора. Чернобил също. Не сме се замисляли, че основно мизериите, с които се сблъскваме ежедневно са заради простотията на някой дебелак. И тук в БГ скоро ще има сеири поради липса на свестни мениджъри, но конкретно инфо категорично няма да коментирам.
      Последно редактирано от Rabin; 29-09-09, 17:06.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabindranat Преглед на мнение
        Никой не е казал това. Тук просто се толерира повече, всред ръководството е модел на поведение. Линковете, които цитирах за за Америка ... и става въпрос за компании, които са фалирали ако не са на държавна издръжка.
        Ааа, където са на държавна издръжка е съвсем тема на друг разговор. Там често няма нищо логично в цялата организация на работа. Действат "на сигурно" както се казва - усвояват. При това не само тук, а по принцип. Понеже имах лек досег например със сверата на геопроучвателни и нефтодобивни истории, пък и някои колеги от университета работят това, та е ставало въпрос. Там понякога става въпрос за злупотреби за огромни пари, и голям мързел на някои "отговорни" служители. Могат да служат за пример, понякога.

Изобщо, често голяма фирма значи тромава организация, Може да не е цялата, може отвън всичко да е наред, но вътре почти винаги има гнили части и служители, живеещи си като бъбречета в лой.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
          Последно чух този въпрос преди много години Само дето интервюто беше на английски и прозвуча като: "Къде се виждате след 5 години?". Отговорът ми естествено беше "На Марс!", репликата - "Не, имах предвид на каква позиция се виждате след 5 години?", какво друго освен да отвърна "Президент на компания!", а на въпроса "Само след 5 години?!", напълно логично заявих "Да не мислите, че на Марс конкуренцията ще е голяма?" . Еми, взеха ме. И то със заплата по-голяма от максималната стартова, която беше залегнала в политиката на въпросната доста голяма компания... Друг е въпросът, че не издържах много . Но не подценявайте всеки HR, само защото не го разбирате .

Току-що обядвах бе човек, може ли да ме караш да се хиля толкова...

По Европа съм обикалял сравнително малко, но впечатленията ми (поне от техническия сектор) са, че в не чак толкова големите фирми са склонни да оценят и поощрят можещите повече, отколкото тук. Говоря за Холандия и Грмания, в Испания и Франция съм бил само на разходка. Със сигурност има издънки навсякъде, но мен си ме топли какво става тук най-вече. Поне докато пак не ме ухапе кучето и да драсна нанякъде, то това си ми е наследствено

@Джамбазов: говоря конкретно за себе си, а на мен работата ми винаги е била такава, че от 9 до 5 просто няма начин, а както отбеляза Спарки, извънредния труд далеч не винаги се заплаща както трябва. Отделно, че съм малко ръбат понякога и точно толкова ми трябва, някой да започне да ми държи тон що съм закъснял 2 минути. НО каквото трябва да бъде свършено, винаги е било свършено - когато и както трябва. Затова и никога не съм имал разправии с шефовете си, колкото и малко да са били. В крайна сметка - въпрос на личен избор, за който винаги съм си плащал - къде с бачкане по нощите, къде с нерви, къде с много ровене и четене, къде с най-обикновена мизерия.

@Danika: а дали не се дължи и на факта, че толкова много хора се изнесоха от странатапрез последните години? И не малка част от тях - кадърни и подготвени, а такива кадри не се подготвят за година-две.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            @Danika: а дали не се дължи и на факта, че толкова много хора се изнесоха от странатапрез последните години? И не малка част от тях - кадърни и подготвени, а такива кадри не се подготвят за година-две.
            Разбира се Това са различните аспекти на същия въпрос - ако на кадърните и подготвени кадри биха им се осигурила нормални условия за развитие, израстване и съществуване (за сметка на некадърните) - биха ли се изнесли в чужбина? Т
            Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
              ...биха ли се изнесли в чужбина? Т
              да. Тук народът толкова време живя с идеята, че в чужбина всичко е по-хубаво, че от нея се заразиха и иначе мислещи хора.

Коментар

да. Тук народът толкова време живя с идеята, че в чужбина всичко е по-хубаво, че от нея се заразиха и иначе мислещи хора.
                Не всичко е по-хубаво. Не можеш да отречеш, че хората в белите държави като цяло живеят по-спокойно и по-добре. Понеже тук е джипарски форум - погледни на какви коли се радваме - това дето мърлявите италианци го имат за брак. Както и да е, всеки си решава какво го кефи. Искат ми качество и стил на работа по всевъзможни световни стандарти, пък ми дават под минималната работна заплата в коментираните държави. Защо като отидем там ставаме от най-работливите?

Коментар

Защо като отидем там ставаме най-работливите?
                  Защото ни липсва самодисциплина тук. И не се случва на всички - някои и там нямат самодисциплина, въпреки промяната на обстановката, езиковата и културна бариера и куп други неща.

Коментар

Защото ни липсва самодисциплина тук. И не се случва на всички - някои и там нямат самодисциплина, въпреки промяната на обстановката, езиковата и културна бариера и куп други неща.
                    Moят вариант е липса на мотивация.
                    1. Заради наказание за успешна инициатива - страхуват се от конкуренцията ти.
                    2. Заради мизерията като излезеш от офиса
                    3. Липса на каквато и да е сигурност
                    4. Неосигурени старини

Голямата част от хората около мен работят много под възможностите си. Заради коментираното по-горе в тая тема.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      ....
                      Колегата е прав - не всеки става за шеф. Аз например май не ставам. ...
                      Ето още една причина тъпанарите да пробиват. Кадърните смятат, че не стават за шефове.

Коментар

Ето още една причина тъпанарите да пробиват. Кадърните смятат, че не стават за шефове.
                        Ако трябва да го възприемам като комплимент - мерси!

Иначе, има и друг момент. Да си кадърен в една професия, почти винаги значи че трябва да я харесваш. Много хора, дето си харесват професията и си обичат работата, не искат да стават ръководни кадри, защото ще се занимават по-малко с професията си, и повече с други истории. А човек, започнал от нула, и минал през работата, бил вътре в реалните проблеми, би бил най-ценен, да речем като технически ръководител. Ама някои хора просто не искат. На някои не им стиска, заради отговорностите, на други не им се занимава с несвойствени за тях неща, трети може да са перфектни професионалисти, но просто не стават за ръководители.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

... Кадърните смятат, че не стават за шефове.
                          Не е това. Ако направиш кадърния шеф, кой ще ти свърши работата, бе колега?
                          Последно редактирано от drukman; 30-09-09, 13:17.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                            Не е това. Ако направиш кадърния шеф, кой ще ти свърши работата, бе колега?

Май има и още нещо. Голяма част от професионалистите-техничари нямат търговски нюх, тоест за големи шефове не стават. А за средно звено - пак проблем, щото съм забелязал, че знаещите хора малко трудно търпят някой да им пили на главата за глупости.
                            Пресен пример от вчера - главния инженер на едни клиенти, много грамотен в областа си пич, му писнало и напуснал, и то доколкото схващам след юнашки скандал.
                            И сега ми звънят на поразия, щото не могат да се оправят с апаратурата и ще трябва тия дни да ходя да обяснявам като какво е това чудо PDF-а, защо съм си правил труда да го пиша и защо е полезно да се чете, преди да вдигнеш телефона

И аз не ставам за началник, само дето го открих по трудния начин и ми костваше един фалит и връщане с амнайсе години назад. Сега поне си го знам
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

"Ако шофьорите ги взимаха на работа като програмисти, то ето как щеше да изглежда една обява:

Длъжност: шофьор

Изисквания: професионални навици на управление на леко- и
                              тежкотоварни автомобили, тролеи, трамваи, влакове на
                              метрото, трaктори, багери, БМП и съвременни леки/тежки
                              танкове, на въоръжение в страните НАТО.

Навици за ралийно и екстремално управление са задължителни.
                              Опит във Формула-1 - препоръчва се.

Знания и опит в ремонт на бутални и роторни двигатели,
                              автоматични и ръчни трансмисии, системи за запалване,
                              бордови компютри, ABS, GPS и автомобилини аудио системи на
                              водещи световни производители - задължително.

Опит в провеждане на тенекеджийски и бояджийски работи -
                              плюс.

Кандидатите трябва да притежават сертификати от BMW, General
                              Motors и Bosch, а също и дипломи за участие в големи
                              международни ралита, но не по-стари от 2 години.

Заплащанe: 300-500 лева, определя се в зависимост от
                              резултата на интервюто."

Та къде го тоя кадърния шофьор, да се хване на такава заплата?
                              Майтап, ама в моята област си е точно така...
                              Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение

...
                                И аз не ставам за началник, само дето го открих по трудния начин и ми костваше един фалит и връщане с амнайсе години назад. Сега поне си го знам
                                Благодарение на горните 3 поста започвам да разбирам защо сме стигнали до тая ситуация. Не смятам, че хора като вас нямат място в ръководството ... особено като гледам повсеместно кой го заема вместо вас.
                                "Глупавият проумява само онова, което вече е станало"- Омир. Та, вдявам станалото лека полека . Според мен не е добре да се издигат безхаберници. Но това e правило и резултатът е пред очите на всеки. Нагледал съм се на простотии от качеството на оня офазения щепсел при Тефчо, в мениджърския им вариант. Едно хубаво има от цялата работа, научих се да не се нервя. На другото интервю пре-умната буля кат ме пита кое животно съм ще кажа "тапир "

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X