Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо съм скосен или Къде са кадърните хора?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо съм скосен или Къде са кадърните хора?

Една класика който не я е чел- защо трябва да се назначават "алтернативно кадърни":
    http://yun.complife.ru/miscell/politcor_b.htm
    "Не ме гледай като алтернативно надарен."

Коментар

Първоначално публикуван от nick_todorov Преглед на мнение
      "Ако шофьорите ги взимаха на работа като програмисти, то ето как щеше да изглежда...
      А, това не е виц! Преди около 2 години ми се обаждат от една фирмичка в СЗ, така и не разбрах откъде ми бяха изкопали телефона, и ми намекват, че си търсят администратор. Признавам си, чак за сериозен админ не ми стигат знанията, а и не ми е достатъчно интересно, но от едното любопитство отидох да ги видя, пък и мрежата им беше достатъчно дребна, за да се справя при нужда, не съм и съвсем бос де.

И се започва: Linux? Чувал съм го; 2000 Сървър? Абе и него съм го виждал; Мрежи? Поназнайвам едно-друго... и така нататък, около 15 минути. То не беше C++, не беше CGI, верно само сертификат от Формула едно не ми поискаха
      Накрая ми казват, че отговарям на изискванията им и мога да започна от следващия понеделник (трябва да е било четвъртък или петък). А паричките, питам.
      150 на месец, след третия месец 300
      Смях се като луд поне 10 минути, накрая като успях да си поема дъх им благодарих за готиния майтап и си тръгнах, а хората се обидиха, че не ги приемам на сериозно... що ли?

Първоначално публикуван от Rabindranat Преглед на мнение
      Една класика който не я е чел- защо трябва да се назначават "алтернативно кадърни":
      http://yun.complife.ru/miscell/politcor_b.htm
      "Не ме гледай като алтернативно надарен."
      Като го чета това и се сещам за един стар лаф: Какво са триста адвоката на дъното на морето? Едно добро начало
      Между другото, дължа ти извинение, сега се усетих, че поне на 2-3 места съм ти написал ника грешно. Не знам какво ми беше влезнало в главата, че е Rabinhart....
      Последно редактирано от tef4o; 01-10-09, 03:00.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
        ...
        Между другото, дължа ти извинение, сега се усетих, че поне на 2-3 места съм ти написал ника грешно. Не знам какво ми беше влезнало в главата, че е Rabinhart....
        Няма лошо. Като се записвах не предполагах колко ще харесам този форум. Пробвах един ник - зает, втори-зает... Логнах се с каквото ми изтрещя на момента. Сега се ослушвам кого да занимавам да сменям ника. На офроуд-сбирката беше леко трудно и леко смешно да обясня кой съм .

Коментар

Сега се ослушвам кого да занимавам да сменям ника. На офроуд-сбирката беше леко трудно и леко смешно да обясня кой съм .
          Опитай с тези, ......и като някои от нас, може да си сложиш собственото име
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Опитай с тези, ......и като някои от нас, може да си сложиш собственото име
            Имам някои съображения в Глобалното Село никът и аватарът ми да няма общо с личния. С удоволствие се запознавам лично с колегите по разни мероприятия.

Коментар

Една класика който не я е чел- защо трябва да се назначават "алтернативно кадърни"
              Не бях го чела и благодаря за линка Толкова достоверно, та чак да ти се доплаче. Разликата е, че при нас повечето "алтернативни" са на работа не поради синдикални, расови и пр. причини. Налице е смесица от жалост ("ако го увОлним - гладен ще умре"), която обаче е оправдание за основното съображение ("ма щото знае, че го държа от жал - толкова му и плащам").
              Ако съм компетентен специалист - знам си цената, не очаквам да ме жалят, но очаквам адекватно отношение и възнаграждение. Точно системата за преценка на тази адекватност липсва при нас - строго регламентиран ред. В доста държави го има този ред и не се налага да откриваме топлата вода, но очевидно липсва воля за въвеждането му.
              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                ... Точно системата за преценка на тази адекватност липсва при нас - строго регламентиран ред. В доста държави го има този ред и не се налага да откриваме топлата вода, но очевидно липсва воля за въвеждането му.
                Големите фирми идват да аутсорсват тук. Идват и работят тук със същата система за оценка като в другите държави. Субективизмът е това, което обръща колата. А като се наложат съкращения - първо гонят кадърните, че по-лесно ще си намерят работа... не знам дали е виц.

Коментар

А като се наложат съкращения - първо гонят кадърните, че по-лесно ще си намерят работа... не знам дали е виц.
                  ...или просто кадърните са им по-скъпи.

Колкото до правилата - еми често уж налагат същите, а всъщност - не. На втория ден шефът чужденец си купува марково возило, и уж работи, а е като на почивка. Това съм го виждал барем 10 пъти, и то не само в софтуерни компании, а и в машиностроителни.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    ...или просто кадърните са им по-скъпи.

Колкото до правилата - еми често уж налагат същите, а всъщност - не. На втория ден шефът чужденец си купува марково возило, и уж работи, а е като на почивка. Това съм го виждал барем 10 пъти, и то не само в софтуерни компании, а и в машиностроителни.
                    Напоследък навлиза система заплатите на близки позиции да са близки. С други думи, кадърните не са по-скъпи. Освен това какво значи "скъп" в развойна фирма - всеки би трябвало да си изкарва заплатата - все едно да заколиш кокошката дето носи знатните яйца. Ако закрият фирмата - разходите, но и приходите ще са нула. Това за скъпите коли и шефовете - бълха я ухапала фирмата за марковата кола. Това, което аз наблюдавам е, че инвеститорите недоумяват какво се получава. Просто не са наясно за манталитета на бай ви Ганя. И почва да им писва.
                    п.с. В началото на работата ми се изумих какви колосални суми се дават за някаква машина. Посочих на шефа (англичанин беше командирован тук) много по-евтина алтернатива. Тогава ми каза нещо, което години наред се убеждавам колко е прав. Не е важно колко струва машината, а колко пари ще изкара.

Коментар

Напоследък навлиза система заплатите на близки позиции да са близки.
                      Ooo, ще въвеждаме комунизЪма и социализЪма отново?

Успех им желая.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Къде били кадърните хора. Аз от скромност се въздържах да пиша в темата, ама още има кадърни...
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Ooo, ще въвеждаме комунизЪма и социализЪма отново?

Успех им желая.
                          По това което виждам, и по писанията на Георги Ушев (линковете дето пратих за Хамериката) - нещо натам отиват нещата. Идеята е, че ако заслужаваш повече пари трябва да си по-нагоре в йерархията. Което пък се решава от субективизма и точковите системи на вездесъщите HR-и .

Коментар

Аз работя в държавна структура, та гледната ми точка е обусловена предимно от правилата в нея. За правилата в частните фирми имам само външни наблюдения

Големите фирми идват да аутсорсват тук. Идват и работят тук със същата система за оценка като в другите държави.
                            Първоначално публикуван от sparkybg
                            Сигурно и двамата сте прави. Няма как да няма побългаряване на модела .
                            Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Колонийки им се приискали, негрите да им работят. Има и тук такива, светът не е от вчера. Хубавото е, че не стигат далече, имам някои наблюдения. Обективно не сме колония, колкото и да се стараят някои. Даже и по турско не сме били.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Колонийки им се приискали, негрите да им работят. Има и тук такива, светът не е от вчера. Хубавото е, че не стигат далече, имам някои наблюдения. Обективно не сме колония, колкото и да се стараят някои. Даже и по турско не сме били.
                                Ако не им е тънкажно няма да има смисъл да идват. И тук им е тънкажно, ама нещо работата не върви... И виждам, че вече са склонни да дават пари за да не се затлачи съвсем работата, ама на някои места вече е късно!
                                п.с. факт е, че най-високоплатените работни места са в чуждестранни компании в БГ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X