Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо съм скосен или Къде са кадърните хора?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защо съм скосен или Къде са кадърните хора?

Звъни миналата седмица по някое време телефона - "специалиста" от интернет доставчика ми и се разбираме днес да дойде по някое време да монтира 2 антени.
    Да уточня предварително - нямам оплаквания от интернета си, преди време съм работил в същата фирма, собственика е пич, приятели сме. Става дума за конкретния екземпляр, който днес дойде да "монтира".
    Пиша го в кавички, щото монтажите на практика си ги правих аз

Та значи идва въпросния субект и се започва.
    -Къде са антените?
    - Ами... то на ръка не става ... да отидем да ги вземем?
    А сега де? Със сигурност знам, че има служебна кола, специално за целта.
    - Бавареца да не е развален?
    - Не, ама ме е страх да го карам...
    Стискам зъби, отиваме с моята кола, взимаме антени, сървъри, радиа и обратно.
    - Къде са ти стойките? (за незапознатите - има си специално направени стойки, удобни и практически евтини, все пак голямата антена си е метър ламарина, а на високото духа як вятър...)
    - Ми... нямам, то тук... таковата... нямаш ли толкова някое желязо?

Избеснях! "Нямам!" викам, не, че толкова няма 2 тръби из гаража, но не е там работата. Поемам дълбоко въздух и решавам, че това е краят на филма, ама къде ти...

Карам го въпросния "майстор" до тях (защо не до офиса, където има готови стойки - така и не разбрах), измъква няколко винкела и ми се хили. Търпеливо му обяснявам, че за антената си трябва тръба. Щото с тоя винкел ще я завърти в нужната посока (в конкретния случай 2-3 градуса встрани е фатално) кога цъфнат налъмите. Пича изпросва от съседа си(!) метър тръба а аз набрулвам Кредъл на макс, щото вече леко ме хапят щъркелите и пак към къщи. Пътьом и през бензиностанцията - имам газова, но за идиоти съм на високата тарифа

Издържам точно 30 секунди да гледам приготовленията за монтажа, след което нахоквам идиота и спретвам набързо 2 стойки (яд ме е да ги гледам и сигурно другата седмица ще ги сменя, но засега съм твърде скосен, а и мръкна ), закачам ги на местата им, слагам антените и се оттеглям, с надеждата че поне с кабелите (общо 9 със все захранванията и пгтейлите!) ще се оправи и без мен. Блажени верующи...

Човека тръгнал на монтаж с ДВЕ букси RJ45, без грам FTP, без захранващ кабел, не си знае IP на радиата, не знае сервизните IP на мрежата,не... аааа, спирам до тук, че пак започнах да се вбесявам.

По едно време не издържах, звъня на шефа и го питам за чий чеп ми го е пратил тоя турист и толкова ли няма по-кадърни момчета в града. "Ами няма" - отговаря ми - "Който си знае работата си има работа, останалите са все такива въшльовци. Писнало ми е да ги сменям... Гони го, аз утре ще дойда да оправим нещата."
    Да, ама на мен "утре" не ми върши работа, затова си направих и монтажа и настройките, дори се бях поуспокоил, всичко готово, работи, добре, че погледнах захранвщия кабел! Господин "майстора" за да ми помогне, решил да оправи поне това, колко са 2 жици...

Хора, ако искате вярвайте, ако искате недейте, но КАБЕЛА С 220V БЕШЕ С ЩЕПСЕЛ, А КОНТАКТА - КЪМ ЗАХРАНВАЩИЯ БЛОК

Е тука вече откачих окончателно!
    Развиках се (а товая ми се случва веднъж на 10 години), как не го набих - и аз не разбрах. От ей такива "майстори" едва оживях преди година, белезите още са ми по ръката и вероятно там ще си останат, а тоя гледа тъпо и се чуди що се нервя...
    Сега съжалявам, че не снимах въпросното произведение на изкуството, но тогава бях толко превъртял, че все още се чудя как наистина успях да се въздържа от сериозно насилие. Баси яките нерви, дето ги имам...

В крайна сметка го накарах да си плати монтажа и го наритах по живо по здраво. Нямам нищо против да споделя знания, не ми пречи да помогна, но всичко си има граници. А тоя дебил успя да ги прескочи още на 30-тата секунда...

Последно един кретен от енергото беше успял да ме издразни чак толкова много преди 11-12 години, но той нема късмет - беше рано сутринта, прясно се бях скарал с тогавашната ми приятелка, която тъкмо ми се цупеше и директно го изпроводих с шутове, интересно, че никой не дойде да ме потърси после.

Напоследък почти бях успял да си повярвам, че неграмотниците са понамалели и все повече хора са склонни да си гледа работата сериозно, но като че ли съм в грешка.... ае стига съм ревал.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

До: Защо съм скосен или Къде са кадърните хора?

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    ...Хора, ако искате вярвайте, ако искате недейте, но КАБЕЛА С 220V БЕШЕ С ЩЕПСЕЛ, А КОНТАКТА - КЪМ ЗАХРАНВАЩИЯ БЛОК...
    Е, попаднал си на някакъв рядък талант, без грам технически усет и мисъл.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Е, попаднал си на някакъв рядък талант, без грам технически усет и мисъл.
      Ицо, хич не е рядък, за съжаление. Преди 3 години един колега летя 2 метра, миналото лято го изкарах на легло като мумия и имах късмет щото все пак съм жив и с две ръце и все от подобни гениални свързвания. А колко пъти се е разминавало само с изпарени клещи и отверки, не ми се говори. И това при условие, че все пак не съм аматьор и внимавам къде и как пипам ...

Коментар

и аз имам почти същите преживявания....смених и всички кабели (техните беха оголени!!! става дума за захранващите) след тях.не говорим за методите със хващане на рутери със изолирбанд, стойки (мои) от водопроводни тръби хванати със скоби за маркучи (пак мои)...... камерата ми за сигурност също я монтираха ''про''- със две дъски и свински опашки(материали пак мои)..... просто сме си държавата на всичкознаещите и всичкоможещите явно...... имаха една отвертка и едни клещи като инстументи........ направо ми се дорева.... ама какво да се прави като беше за вилата и само 2 фирми доставчици (ползвам ги и двете). а какво да говорим като и във двата ми блока където имам апартаменти в София коридорите са като швейцарско сирене със израстъци от кабели, кутии и т.н.... и то от фирми със претенции ама мотото им е май ''след нас (да си земем таксата) и потоп........"
        висете отпуснато

Коментар

Незная откъде се извъдиха тия "неможльовци", ама са много.
          Отворковци още от 7 ми клас, апострофират даскалите, не влизат в час, толкоз са разтропани, че чак разхлопани.
          Гледах 3 ма в ДЗИ, напоследък, не могат да попълнят едно уведомление .
          Абсолютно неграмотни. Пулят се като мандрили - Брато !

Камо ли да прочетат ел. схема и да вържат печка.
          Какви неща съм виждал, в РАП Електротехниката - не е за вярване.
          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Момчета, тия ваште работи са сложни. 9 жици е много нещо, ама еФтино. 0.5квадрата. Какво да кажа за спИСиалиста от енергото дето идва да захранва машина 250КВт. Обяснявам като на идиот-"3 фази и ЗЕМНО не ползва нула. Тази машина няма клема за нула." И така три пъти. Кога се връщам 3 фази и ДВЕ нули. За какво са ми тия две нули бе? А той-"Едното е земно." Е как е земно като в таблото е вързано за нулата? "Тя нулата е заземена."
            Два кабела по 50м по 120квадрата. И носи сметка и фактура. Е това е гений.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Аре бе, кво се косиш - и ние сме били такива Вярно, че сме били по на три годишна възраст, ама те сега някой по-бавно се развиват.
              Сериозно, работя непрекъснато с хора и трябва да ти кажа, че нито е от възрастта, нито от алкохола .... просто си е генетично. Има си такива, които не могат нищо и за съжаление не са никак малко. Ако се нервирах на всеки срещнат такъв, до сега да съм изпокъсал всички осмирителни ризи в лудницата . Моето решение е да си правя всичко сам - така пестя и време и нерви и пари и поне знам, че нещата са направени както трябва.
              Та така - карай го спокойно и не се ядосвай. Имаше един лаф, че да се ядосваш значи да наказваш себеси за грешките на другите.
              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
              0888 315 794
              LZ1UPI
              A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                Момчета, тия ваште работи са сложни. 9 жици е много нещо, ама еФтино. 0.5квадрата. Какво да кажа за спИСиалиста от енергото дето идва да захранва машина 250КВт. Обяснявам като на идиот-"3 фази и ЗЕМНО не ползва нула. Тази машина няма клема за нула." И така три пъти. Кога се връщам 3 фази и ДВЕ нули. За какво са ми тия две нули бе? А той-"Едното е земно." Е как е земно като в таблото е вързано за нулата? "Тя нулата е заземена."
                Два кабела по 50м по 120квадрата. И носи сметка и фактура. Е това е гений.

Колче заземка не ти ли забоде и да го полее сьс солена вода,че да хваща земята
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                  Аре бе, кво се косиш - и ние сме били такива Вярно, че сме били по на три годишна възраст, ама те сега някой по-бавно се развиват.
                  Сериозно, работя непрекъснато с хора и трябва да ти кажа, че нито е от възрастта, нито от алкохола .... просто си е генетично. Има си такива, които не могат нищо и за съжаление не са никак малко.
                  A такъв да ти го насадят шеф? Мога да напиша няколко страници по въпроса кво е чудо...

Коментар

Куде ли са - ми малко са, и като попаднат на място, където ги ценят, вършат работата, дето няма кой друг да свърши, и евентуално взимат едни пари за това.

А сега на мода са евтините келеменца, дето са присъствали на 10% от часовете в училище, и дето след "завършване" предпочитат да работят на някоя автомивка, вместо да работят това, за което уж са учили.

Работата днес не е на мода. На мода е тарикатлъка и печелбарството. А по някое време почват да "ривът" че не могли да си намерят работа, а за малко пари не им се работело. Че какво можеш бре, шмугльо, че някой да ти даде четирицифрена заплата???

Дано не ти се налага да ходиш на автожичкаджия, там нещата са трагични!!!
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      ...Дано не ти се налага да ходиш на автожичкаджия, там нещата са трагични!!!
                      Веднъж ходих. Служебна кола, фирмата така или иначе си плаща, а на мен не ми беше кеф да се плескам и хайде на сервиз. След като предварително съм питал при това къде да ида, щото по понятни причини не съм в час със сервизите. Не ми се разправя с подробноси, ще кажа само крайния резултат.
                      Отидох за смяна на свещи и центровка. Тръгнах си доста наежен, колата угасна на първия светофар, едва се добрах до вкъщи - скъсан кабел за високото на 2ри цилиндър.
                      Имах уговорка с друг сервиз за смяна на спирачки на следващия ден, познай дали посмях да отида.
                      Я да ви питам, като сте такива разбирачи, някой знае ли какво е "комутатор на вредния ток"?

Първоначално публикуван от Rabindranat Преглед на мнение
                      A такъв да ти го насадят шеф? Мога да напиша няколко страници по въпроса кво е чудо...
                      Пиши, може пък да ти олекне. Снощи се оплаках, поолекна ми, после жената се прибра, мина ми съвсем
                      Последно редактирано от tef4o; 28-09-09, 11:49.

Коментар

Я да ви питам, като сте такива разбирачи, някой знае ли какво е "комутатор на вредния ток"?
                        Аз съм проЗ и не знам.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...
                          Който комутира тока дето са ти го вързали на щепсела. Сигурно е вредно ако хванеш клемите ! Вчера четох 3 пъти докато осъзная невярващо. Чак такава изцепка не съм виждал.
                          п.с. работил съм по малки фирми с шеф от тип "чорбаджия". Не говоря за фирмата приятеля ти. Не бях служил, и пред повиквателно друга работа не си намерих. Много му беше трудно да проумее на шефа, че не слушам чалга. Имаше едно изделие, в което има вложен софтуер, писан с години. Та чорбаджи се изцепи, че се мота програмиста му, и че ако седне ще напише софта по-добре за 1 седмица. Да кажеш че е писал някога - не е. Говоря по принцип че такива фирми заслужават такива работници. Кадърен и да попадне се изнася на 1-вата седмица.
                          Последно редактирано от Rabin; 28-09-09, 11:57.

Коментар

...Я да ви питам, като сте такива разбирачи, някой знае ли какво е "комутатор на вредния ток"?
                            Какво тече по трите проводника на трифазния ток? По първия тече напрежението, по втория токът, а по третия косинус фи. Комутаторът на вреден ток комутира третия проводник.
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Ох... Мен от известно време ме е страх да ползвам асансьора в офиса... Пък е на 6тия етаж. Просто слушах разговора между техниците, които го поправяха последния път... "Абе, това знака за корпус ли е?" ; "Това какво е?", "Не знам. И в хотела имаше същото, ама не го разбрахме какво е."; още много подобни, завършиващи естествено с култовото "Абе, останаха някакви болтчета и гайки...".
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X