Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо съм скосен или Къде са кадърните хора?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо съм скосен или Къде са кадърните хора?

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Какво тече по трите проводника на трифазния ток? По първия тече напрежението, по втория токът, а по третия косинус фи. Комутаторът на вреден ток комутира третия проводник.
    До тук този отговор печели
    Посмях се от сърце!

Иначе конкретния случай беше пак в сервиз със "жичкаджии". Кола на мой познат угасва изведнъж и ни гък ни мък. По принуда - в най-близкия сервиз и след малко пича ми звъни да ме пита като какво е това чудо "комутатора на вреден ток". Вярно, че от коли не разбира, ама е електронкаджия и се усъмнил, че го будалкат яко. Отидох да видя какъв е тоя комутатор, в крайна сметка се оказа че говорят за ... дръжте се ... датчика на Хол! И в още по-крайна сметка, след малко зъбене и крякане, се оказа, че си е здрав, плюса на бобината се беше окислил...

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
    Ох... Мен от известно време ме е страх да ползвам асансьора в офиса... Пък е на 6тия етаж. Просто слушах разговора между техниците, които го поправяха последния път... "Абе, това знака за корпус ли е?" ; "Това какво е?", "Не знам. И в хотела имаше същото, ама не го разбрахме какво е."; още много подобни, завършиващи естествено с култовото "Абе, останаха някакви болтчета и гайки...".
    Две години в Кишинев по 2-3 пъти на ден, всеки ден, джапах пеш до 15-тия етаж по прибизително същия повод. Дори дойде комисия, качиха се с асансьора до горе, подписаха протокол, че всичко е ОК и ... слязоха пеш Вярно, че бях в много добра физическа форма без никакви допълнителни гимнастики, 15-тина километра пеш (липса на работещ градски транспорт и не питай какво отношение към автомобил с чужда регистрация) и две качвания и слизания по стълбите ми бяха предостатъчни
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Тази тема "изби рибата"! Ако взема да сканирам и кача тук анкетните карти, дето ги попълват кандидатстващи за работа при нас, ще речете, че е виц. Става въпрос за инженери. С диплом и всичко останало, както си му е реда. И със завиден професионален опит от типа "два сезона бях портиер/пиколо в хотел... на Слънчев бряг". А да видите какви заплати попълват в графата: "Какви са вашите очаквания за ...". Един от последните направо ме втрещи. Имаме въпроси от типа "какви са Вашите очаквания за развитие във фирмата и на какво най-много обръщате внимание в отношенията с колегите си?" - такива алабализми /направиха ни ги от една агенция за подбор/. Та той беше написал, че най-много иска да му се пазят човешките права и да не го бият! Онемях! До къде се докарахме в България?!

Коментар

Това си е за раздел "Хумор и Сатира" или някой нов "Поправяне на настроение безплатно" примерно.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
          ... Та той беше написал, че най-много иска да му се пазят човешките права и да не го бият! Онемях! До къде се докарахме в България?!
          А вие защо си биете работниците?
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
            А няма ли защо ...
            Въпреки, че въпроса не е към мен
            Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
            LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
            Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Та той беше написал, че най-много иска да му се пазят човешките права и да не го бият! Онемях! До къде се докарахме в България?!
              Смях, смях ама и тъжно!
              Както преди години една позната на съпругата я бе попитала:
              Твоя мъж бие ли те?
              Моята с ей такива очи -
              НЕ!!
              Ами значи не те обича!!
              Та обичайте си работниците!! Или не?!!
              יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

Ако на някой му се чете, във форума на в."Капитал" има много информация ( и смешна, и тъжна ) по въпроса
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Тази тема "изби рибата"! Ако взема да сканирам и кача тук анкетните карти, дето ги попълват кандидатстващи за работа при нас, ще речете, че е виц. Става въпрос за инженери. С диплом и всичко останало, както си му е реда. И със завиден професионален опит от типа "два сезона бях портиер/пиколо в хотел... на Слънчев бряг". А да видите какви заплати попълват в графата: "Какви са вашите очаквания за ...". Един от последните направо ме втрещи. Имаме въпроси от типа "какви са Вашите очаквания за развитие във фирмата и на какво най-много обръщате внимание в отношенията с колегите си?" - такива алабализми /направиха ни ги от една агенция за подбор/. Та той беше написал, че най-много иска да му се пазят човешките права и да не го бият! Онемях! До къде се докарахме в България?!
                  Дали допускаш вероятност, че ви е избъзикал мазно? По интервюта такива мега-тъпи въпроси съм чувал, не е истина просто! Например "с какво животно се оприличавате?" "Кой е любимият ви герой от "изгубени? " Ми не гледам "изгубени', ко да прая сега!!! Следващия път като ме питат "как се виждате след 5 години" като нищо ще се изцепя "празнувайки 5-годишнина от задаването на най-тъпия въпрос в живота ми" . Майтапя се, ама HR-ите за да запазят хлебеца вече понякога прекаляват.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabindranat Преглед на мнение
                    Майтапя се, ама HR-ите за да запазят хлебеца вече понякога прекаляват.
                    Или опитват колко ще ти издържат нервичките.

Точно за HR-ите идват трудни времена. Цирка ще го гледаме зимата и напролет.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

... "Кой е любимият ви герой от "изгубени? ...
                      Не мой се плашиш, догодина ще питат за "Наруто" или за "Перла"

Съвсем не по темата, но пък тук си е спам:
                      На семейна сбирка, поредния чичо пита малко хлапе:
                      - Какъв ще станеш като пораснеш?
                      И получава отговор:
                      - Ще задавам тъпи въпроси на малки деца!

П.П. Наистина ли се задават такива въпроси по интервютата - за животни и сериали? Звучи ми малко като виц, но пък и не съм ходил по такива мероприятия, де да знам...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Или опитват колко ще ти издържат нервичките.

Точно за HR-ите идват трудни времена. Цирка ще го гледаме зимата и напролет.
                        Наистина има такъв похват. "Колко тежи Джъмбо Джет"? Предлагаш половин -един час всякакви начини да разбереш. На всеки опит се казва не, не така. Да видят колко ще издържиш. Може и да работи в някой случаи, но нека не бъркаме откровената тъпотия с гениалността. Мога да дам много примери, но не искам да разводнявам. Да, и аз мисля че идва времето, когато фирмите ще осъзнаят колко е опасен един некадърен HR.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                          ...
                          П.П. Наистина ли се задават такива въпроси по интервютата - за животни и сериали? Звучи ми малко като виц, но пък и не съм ходил по такива мероприятия, де да знам...
                          Заклевам се! Ако се майтапя си казвам. Не си виждал що е чудо блондинка със самочувствие и правомощия да отсява. Обикновено разбира от дейността за която те препитва толкова, колкото аз разбирам от сериала "Перла". И нерядко е първа инстанция докато прецени дали да повика бъдещия ти пряк началник. И не е хич смешно.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                            А вие още ли си биете работниците?
                            What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Мен лично адски ме дразни въпроса: "Защо искате да работите при нас?" Не че до сега ми се е налагало да ходя на "модерно" интервю, но е един от въпросите, които са ми най-тъпи и нищо не значещи.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...Мога да дам много примери, но не искам да разводнявам...
                                Давай бе човек, темата така или иначе си е в спама, а и на мен ми стана интересно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X