Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искане за горд BGN, излизане от оковите на валутния борд.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Да не се приема за заяждане, но такива пъпеши и домати в България не се предлагат. Така ,че сравнение не може да има. Трябва да е еднакъв продукта. Даже и сиренето е различно.
    CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Що пък да не се предлагат? "Визуално същите" ги има на пазара. Има и други видове, разбира се. В момента (разгара на сезона им у нас) са уж по около 70 стотинки килото, ама нещо под три кила няма. Като обеднен уран са - малки, ама тежки...

На последните снимки виждам различни продукти, на сходна цена, при неясно каква разлика във времето в което са правени снимките...
    На пазара какво се вижда? Някакви цени. Ама това регулярните цени ли са, намалени цени заради прекалено голямо производство, залежала стока, ликвидация на магазина или друго?

Така, без подробности (за които вероятно и ти не си се поинтересувал) няма как да стане сравнение. Може само да се цъка с език, да се отронва: "въйй, к'во и йофтину у белио свет".

==========

Но, да минем на съществения въпрос. Приемаме, че всичко в показаните снимки е обективно, и тук ни щавят както си искат.

И?
    Какво развитие очакваш. Празнословието и словесния онанизъм по темата са ясни. Питам за нещо реално и смислено?
    Какви са очакванията ти?
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      На последните снимки виждам различни продукти, на сходна цена, при неясно каква разлика във времето в което са правени снимките...
      Камамбер "Милбона". Немският е в дървена кутийка, за Булгаристан - в картонена, с тегло наполовина и по-скъп.
      Писах по-горе - винаги ще се намери някой с розАви очила да обЕснява как онуй там е прИмоция на стоки с изтичаща годност. Затова предлагам който не вЕрва, да отвори сайтовете на веригите в различните държави.

Какво развитие очакваш. Празнословието и словесния онанизъм по темата са ясни. Питам за нещо реално и смислено?
      Какви са очакванията ти?
      Очакванията ми са за ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО ПОСКЪПВАНЕ. Щом Овците търпят, може да стрижем до кожа. Па като стигнем до кожата - да я одерем.
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• kbot
        kbot коментира
        Редактиране на коментар
        Те германците отдавна са с евро, та сигурно затова е по-евтино там

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Очакванията ми са за ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО ПОСКЪПВАНЕ. Щом Овците търпят, може да стрижем до кожа. Па като стигнем до кожата - да я одерем.
      Аха, очакван отговор.
      Ти явно не си от овцете и не си съгласен с тях. Какво ще предприемеш? Нещо различно от "фейсбучене" или прекалявам?

Че и на мен започва да ми се оформя дежавю, но в друга посока. Неко като: "дайте да дадете".

Редакция:
      А трите сирена са различни. Това от нашия Лидъл нито е класик нито е вюрцунг. И всъщност е малко по-скъпо, но ако и снимките са правени с няколко месеца разлика, сравнението съвсем отива на ЕЖКНПЧРСИЕМ.

И коментаторите...

Коментар

• mishomishev
        mishomishev коментира
        Редактиране на коментар
        Гагича е прав според мен. Спрямо европата - нашата храна е по скъпа в повечето случаи.
        Това което е обратното - нашите услуги са по евтини в сравнение с европата... Ама в пъти по евтини...аз бих казал и по качествени...
        Конкретен пример:
        Това лято имам колега който 2 месеца работи в Франфурт в сервиз за ремонт на черна техника... Електроника демек...
        Точно този колега е адски кадърен много умен - и според приказките " квот дойде в сервиза българина нищо не върна"
        Резултата е 18 000 евро чиста печалба на месец за него...
        Ремонтирал е всичко което са му занесли текущо изчистил е и всички залежали поръчки в сервиза накъсал се направо...
        Работил е и събота и неделя до обяд... Често пъти от 8 до 9 вечерта...
        Основното му оплакване е било че имало проблеми с резервните части(липси) и затова е изкарал "само" 18 000евра...

Та мисълта ми е че услугите са адски скъпи...

Не съм чел нищо от темата, само се изхождам според заглавието - най-голямата глупост за обикновения човек, в тази мафиотска държава, би било излизането от валутния борд. Огромно число тарикати отново биха си погасили многомилионните кредити с по няколкостотин долара
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Eдна от целите е това. Допълнителен бонус към основната.

Пъпешите да кажем, че са евтини, в сравнение с тук. И какво, пъпеши всеки ден ли ядеш, особено април, че очакваш да са евтини???
      Доматите са за опаковка, демек не е ясно колко е на килограм. Миналата седмица имаше в една верига консервни на 1 лв/кг.
      Сиренето е на съпоставима цена, дори да приемем, че е еднакво, тук двойно по-малък грамаж на двойно по-ниска цена, приблизително.
      Къде отидоха тия разлики В ПЪТИ, че не видях такива???
      Последно редактирано от MFr; 03-09-25, 00:23.

Коментар

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Па, имаш интернет, виж им сайтовете. На мен още преди години ми омръзна да давам линкове.
        "Иди на място и виж", няма смисъл да ти казвам, явно не си ходил и не искаш да знаеш.

• MFr
        MFr коментира
        Редактиране на коментар
        Е ай ся, ти твърдиш нещо, аз да ходя да си го проверявам, дай по-сериозно
        Щото само ти, синът ти и приятелите ти сте ходили, затова те помолих за примери, ма нанай...

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Не разбирате, другари добросили (©️Простокиро). Скачате на амбразурата и отричате очевидното. Аз съм ЗА ЕВРОТО, считам поскъпването за някаква организирана анти-евро кампания, съчетана с последствията от хеликоптерните пари и якото теглене на заеми от Мамковината в момента. Като нищо цялата тая галимация ще доведе до отлагане на влизането ни в Еврозоната.

Да не забравяме, че "Еще не вечер!" https://www.constcourt.bg/bg/act-10104

ДОПУСКА за разглеждане по същество искането на президента на Република България за даване на задължително тълкуване на чл. 77, ал. 1, т. 1 и 2 и чл. 84, т. 5 от Конституцията във връзка с отговор на следния въпрос: Съобразно конституционните си правомощия разполага ли председателят на Народното събрание с компетентност да преценява изискванията, при които е допустимо произвеждане на национален референдум, като отклонява предложение, направено от субект, овластен със закон?
      И както каже баш-констутуцион-кадия "Въпросът за референдум за еврото все още не е приключил от юридическа гледна точка..."

Коментар

Всъщност тая тема би ли трябвало да се счита за приключена отпреди няколко месеца?

Или пръстите сърбят та не се трае, но: Теми за политика вече нЕма (скрити са). Религия не дават да се обсъжда. Темите за хаФтомобили и мАтори не са особено активни...
        И като няма какво да се напише, що да не се пишат булшитове. Ама за к'вото ще да е... И в колкото по-негативни краски са, толкова по-добре...
        За да може живеещият в крайна нищета и неописуемо мизерни условия българин да се почувства още по-дребен и жалък, завръщайки се от третата си почивка на море, и прочитайки пророчествата и тълкуванията на просветените...

И коментаторите...

Коментар

... завръщайки се от третата си почивка на море...
          Платена с бРъз кредит от Сити Кеш / Вивус.бг / Кинти.бг.

Коментар

Не знам как го правиш, но ги целиш почти в десетката...

Същия случай ми разказа наскоро позната. Казва: имам едни левове които не мога да вкарам в сметките за да се обърнат в евро, и ги обменям по чейнчовете или съм ги предвидила за текущи разходи.
            Като се сетя за тоя разговор, и отново започнаха да напират сълзи в очите ми...

Това, че не изневеряваш на себе си, и ако не може да се напише нещо негативно, не пишеш, не бие на очи.

И коментаторите...

Коментар

Същия случай ми разказа наскоро позната. Казва: имам едни левове които не мога да вкарам в сметките за да се обърнат в евро, и ги обменям по чейнчовете или съм ги предвидила за текущи разходи.
              Като се сетя за тоя разговор, и отново започнаха да напират сълзи в очите ми...
              Това, че народо е червив со пàре го разправям от години в тоз форумЪт. Всички четем / гледаме как изкуфели бабички меткат по 10 - 50 000 лв. през балкона на ало-измамници "за рушвет на прокурора" (примерно). Същите ривът, че пенциЙте им по 230 лв., немали пари за лекарства и карали с по половин кофичка кисело млеко и филийка `леб на ден. Същите такива и пуртестиратъ в защита на гордия български лев.

Приказката обаче е за цените, не за неимоверно забогателия при управлението на Боеко български народ.

Коментар

Приказката е за цените, но разклонението за имотното състояние на нашенци тръгна от тролнята която пусна - за почивката осигурена с бързи кредити.
                Пардон, третата лятна почивка. А иде зима. Още почивки, още кредити. Малиииии...

И коментаторите...

Коментар

Приказката е за цените, но разклонението за имотното състояние на нашенци тръгна от тролнята която пусна - за почивката осигурена с бързи кредити.
                  Пардон, третата лятна почивка. А иде зима. Още почивки, още кредити. Малиииии...
                  Нали "не четеш коментари", та трябва всеки път ново мнение...

Така е с почивките и кредитите. Не всеки от народа бОлгарски е сред "шайката" © на гепсо-забогателите. Ама и той душа носи и иска и той като другите. Затова се роят бързи кредити с "пари навреме". И всичко `арчи та пушек се вдига, цените го не бригат (видно и от тази тема ) само несретниците живеещи в чужбина се шашкат като дойдат. Щот парите не са ги краднàле или земàле на заб(р)авено връщане.

Коментар

Общо взето доста безпредметен разговор, но това беше ясно още в началото.
                    И все пак, има голяма полза от него. Имах една старичка но хубава клавиатура на която и заяждаха няколко клавиша. Сега стана бонбон. Като нова е.

На следващото увеличение на цените пак ще я извадя от шкафа за да я поразкърша.

Хайде, със здраве.

И коментаторите...

Коментар

Общо взето доста безпредметен разговор, но това беше ясно още в началото.
                      И все пак, има голяма полза от него. Имах една старичка но хубава клавиатура на която и заяждаха няколко клавиша. Сега стана бонбон. Като нова е.

На следващото увеличение на цените пак ще я извадя от шкафа за да я поразкърша.

Хайде, със здраве.
                      Няма да чакаш много . Добре че органа който представлява е със статут на арменски поп . https://www.24chasa.bg/biznes/article/21236707

Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X