Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко струва един недвижим имот днес?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колко струва един недвижим имот днес?

Искате да кажете, че съвсем закономерно се стигна до положението всички истерици, които се нахендриха с кредити през последните години, с аргумента, че цените на имотите само вървят нагоре, към момента вече имат да плащат много повече отколкото струват т.нар. имоти? Май на това му се вика да харчиш бъдещи пари за глупости в настоящето.

Набуталите се скоро горят със самоучастието и първите вноски, но който е успял да изплати повече е вътре с двата крака. Обаче хич не ги жаля. Без дейното участие на глупаците, нямаше да е възможно балонът да се раздуе до пръсване. Пък като си помисля, че всички тези пазарни капацитети повтаряха, че цените само ще растат и даже не бяха чували за кризата в Япония, когато през 91-ва жилищата се сринаха с над 60%... Малко им е, нека се гърчат. Сега ще дължат на банките пари, с които могат да купят 2-3 аналогични "имота", с разликата, че утре като доходите им започват да се изпаряват, а банката се засили да преразглежда условията ще се върнат в изходна позиция, че и отвъд нея.

Скоро наех един офис в центъра на цена почти 3,5 пъти по-ниска от предишния наемател, на когото вече дори и новата му е била непосилна, а собствениците много ми се радваха.

Да не говорим за разните ненормалници с дворчета по 300 кв.м в Редута, на които други още по-големи ненормалници предлагаха по 200 000 евро на ръка, но те достолепно отпращаха с аргумента, че догодина ще им вземат двойно. Лудостта е заразно заболяване и трябва да й се противодейства навреме, щото иначе става епидемия, пък като гледам напоследък и пандемия. Хубавото е, че след като отнесе жертвите си затихва.
    Последно редактирано от Obersturmbahnfuehrer; 26-04-09, 10:53.

Коментар

Дай предложение за начин на противодействие.
      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Боич, това селския тарикатлък си е национална черта.Това се лекува само със смяна на мислене.Знаеш ли колко пъти съм чувал геройски да се заявява:"аз имота празен ще го държа ама за този наем няма да го дам "или в друг вариант" аз колата ще я запаля ,но за тези пари няма да я дам" или дори трети: "къщата ще се събори ,но за тези пари не".
        Същото се отнася и за случая за Насов и за един за който бях писал по рано.
        Лошото е сега че никоя банка не си признава за това нагушване с неликвидни имоти и въртят и сучат само и само да замажат нещо, но това ми прилича на сламката за удавника. Пародоксално е,че когато говоря с познати банкери ми казват те не са търговси фирми и не се занимаватт с търговия на имоти и практически имат страшно много имоти които могат да прибератза прострочени кредитни , но не искат, като причините са две: едната ,че имотът вече струва реално напловина от парите отпуснати за кредит и втората че нямат какво да го правят.Предпочитат да расрочват кредити да се съдят и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          /това са мечтите на продавача/

Средния срок за продажба на недвижим имот е 6 месеца...

Така беше в добрите времена, сега е значително повече...
          Животът те опровергава:
          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=57270

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
            Животът те опровергава:
            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=57270

Това е Покупка, а не продажба В Момента ИМА Огромна Разлика

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
              Това е Покупка, а не продажба В Момента ИМА Огромна Разлика
              Хм, вярно. Остава hamilton да каже колко време е стоял свободен офиса преди да го купи за да имаме и продажба. Все пак двете неща са свързани иначе няма смисъл.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                Хм, вярно. Остава hamilton да каже колко време е стоял свободен офиса преди да го купи за да имаме и продажба. Все пак двете неща са свързани иначе няма смисъл.
                Прав си, че са свързани, но в момента не и във времето
                Аз продавах апартамент повече от година и сега го свалям от продажба, просто от началото на миналата година пазара на недвижимост замря и както казах ако сега имах пари за секунди щях да си накупя супер сладки имоти, ама Нямам

Коментар

Привет,

ами то да си купиш имоти .

Ама винаги съм се чудил като накупуваш много имоти какво толкова ще ги правиш. То е ясно, че от наеми няма толкоз да забогатееш а и си трябва време да си избиеш парите вложени в покупката. Има случеи в който наемателите, като неискат да платят и става доста интересно.
                  А ако тръгнеш да си живееш по имотите, то само подръжката в по прилично състояние си е цяло приключение. Като се замисля каква война с мухала в къщи ме очаква...
                  Покрива тече и прочие се неотложни ремоти, направо ми се убива мерака за каквото и да било жилище.
                  Едно време съм работил по разни строителни обекти и като знам какво е качеството на съвременното строителство, точно след 4-5 годинки и се почват ремонтите. Било фасада, или протекла канализация, абе веселбата е пълна.

п.п. а по темата . Взимаш си нещо за 100 хилки, даваш 150 хилки отгоре на банката и след време вкарваш още 100 хилки за ремонти. Това реална цена ли е ???
                  Последно редактирано от vesowarworld; 27-04-09, 09:08.
                  LZ1VWW

Коментар

....................ако сега имах пари за секунди щях да си накупя супер сладки имоти, ама Нямам
                    Още е рано ! Всичко едва сега започва .
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                      Още е рано ! Всичко едва сега започва .
                      Виж това ми се струва пресилено, аз все си мисля, че съвсем скоро нещата пак ще потръгнат, дано да съм прав

Първоначално публикуван от vesowarworld Преглед на мнение
                      Привет,

ами то да си купиш имоти .

Ама винаги съм се чудил като накупуваш много имоти какво толкова ще ги правиш. То е ясно, че от наеми няма толкоз да забогатееш а и си трябва време да си избиеш парите вложени в покупката. Има случеи в който наемателите, като неискат да платят и става доста интересно.
                      А ако тръгнеш да си живееш по имотите, то само подръжката в по прилично състояние си е цяло приключение. Като се замисля каква война с мухала в къщи ме очаква...
                      Покрива тече и прочие се неотложни ремоти, направо ми се убива мерака за каквото и да било жилище.
                      Едно време съм работил по разни строителни обекти и като знам какво е качеството на съвременното строителство, точно след 4-5 годинки и се почват ремонтите. Било фасада, или протекла канализация, абе веселбата е пълна.

Ми аз нали това казах, че Нямам пари, а това е защото нямам много акъл и щом от някъде се появят ги Изживявам на момента, чак за Инвестиции все не остават
                      А до сега не съм видял някой който да има повечко имоти да е зле, но може и да бъркам де

Коментар

С имотите незнам как ще потръгнат нещата, спецялно в София има прекалено много жилища и твърде малко хора с пари, които да ги изкупят, та за сега цените не виждам как ще тръгнат нагоре...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                          Уф не помага. Искат да я продават на чужденци. Аз заведох един приятел, французин, да видя как ще му хареса. Каза, че при тях това го водят руина и няма да струва почти нищо, все пак не е древен замък . Сега ще ги срещам с надеждата да се вразумят продавачите. Къщата не нещо особено и преди не и искаха много пари, но сега не продават, а аз си я харесвам и искам да я купувам та много ме дразнят, че не искат да продават. То си е тяхно право де, ама да искат баснословни суми и да чакат покачване на цените, които падат... Там дори не са в регулация, само един ток дето има прокаран. Някак си трябва да им пусна мухата, че сега ще ми вземат повече пари, от колкото след година

Това, колега/продажбата на чужденци и най-вече на ингилизи/ беше и в голяма степен е все още хит/мит/ в провинцията.Ако къщата за която говориш е там, да не те обезкуражавам, но ще почакаш още......

Имам приятел с известен опит в такива сделки и като го слушам пее същата песен.....не може да убеди собствениците да продадат, докато все още някой се интересува от имота.Казали са си те, че "Пешо продаде оня барутник за толкоз пари, а ние не можем, щот искат да ни измамят, м**ка им кръвопийци!!!"

Пък това, че за някакъв керпич се искат страшни цифри е съвсем друга тема.

Коментар

Ми то не е керпич, но се е напукала сериозно и до няколко години може и да си останат само със земята. Интерес към имота нямат много хора, но собствениците са няколко /това също си е фактор за продажбите/. Един от тях неще да продава щото си е продал други имоти и има пари, другите не ги знам, но предполагам, че всеки иска по-голям пай и все не им постига. Аз си търся и друго, но просто там вече от 3 години говорим за продажба и все нещо става. Последно, преди година или малко повече, когато цената беше що-годе нормална, отидохме да им кажем, че имаме парите и искаме да купуваме. И хоп, цената стана от лева в евро. Демек скочи 20-но. Наистина си е до народопсихология. Нямам друго обяснение и сякаш наистина, никакви логични доводи няма да помогнат

Коментар

Алекс, евреите са казали, че се купува, когато на улицата се търкалят трупове. Слушай какво ти казва Ник.

Иначе тук тези, с многото имоти не са зле, щото сме в България. Я да ни натресат реални данъци по пазарна оценка, нормални изисквания към обитаваните имоти и гледай кво става. Не може насред центъра на София да е пълно с коптори, мухъл, смрад, белещи се фасади и падащи на улицата корнизи.

Коментар

Виж това ми се струва пресилено, аз все си мисля, че съвсем скоро нещата пак ще потръгнат, дано да съм прав
                                Финансовата криза и строителната криза са донякъде свързани... но само донякъде. Края на първата, въобще не би означавал край и на втората . При нея нещата са тотално изпуснати от контрол и скоро потръгване няма от къде да дойде, дори финансовата наистина да вземе да свърши бързо по някакъв магически начин.
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X