Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко струва един недвижим имот днес?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колко струва един недвижим имот днес?

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
    ... апартаментът (който е изнесен на публична продан)......
    Изнася ли се някъде информация за тези неща и струва ли си да се пробва човек да купи такъв?
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

ей, само да вметна, че тези закони, дето ги цитирате, обикновенно важат за еднородни стоки, на нерегулиран нормален пазар и между информирани участници......... всякакви частни случаи с фосмажорни обстоятелство не водят до нищо друго, освен до хубава единична сделка

и не забравяйте, че според някои науки, ако главата ви е във фризера, а краката в печката, средностатистически би трябвало да сте с нормална температура и да се чувствате отлично

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
        Изнася ли се някъде информация за тези неща и струва ли си да се пробва човек да купи такъв?
        да, обикновенно в районния съд......

по-добре е, ако намериш вътрешна информация от някоя банка кои закъсали длъжници търсят купувачи спешно.........

има и подводни камъни......... единият е, че може длъжника да обжалва продажбата на търг и ако спечели делото след време, да загубиш апартамента.........

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
          да, обикновенно в районния съд......

по-добре е, ако намериш вътрешна информация от някоя банка кои закъсали длъжници търсят купувачи спешно.........

има и подводни камъни......... единият е, че може длъжника да обжалва продажбата на търг и ако спечели делото след време, да загубиш апартамента.........
          Това са част от рисковете на спекуланта.

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
            В сградата на Районния съд!

Коментар

Независимо от ситуацията на пазара не очаквайте "обикновеният" собственик да свали цената. Той, просто, няма да продава. Не знам какво ще стане, когато банките пуснат "прибраните" недвижимости, пък и строителите...
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Вижте, сега сме в Годината на Куповача, Не на Продавача, така, че който има акъл и Може да си го позволи НЕ продава това което има (основно недвижимости), а чака по-добри времена. Виж ако имаш Пари, сега е момента да се обзаведеш с Доста собственост, ама пусто аз със парите имам Несподелена любов, та ще пропусна

Коментар

Бранша е в криза. Тотален спад.

Идеята на Волк е супер показателна и лесно реализируема.

Реалната цена на един апартамент в София е 450 евро на квадратен метър. Точно толкова струва строежа, обезщетението (или цената на мястото) + всички разходи и дори лихвите по кредита.

Вече разгледах няколко нови апртаменти на цени от 500 до 650 евро на кв. метър. И това е нормалната цена за закупуване на жилище. Всичко остаюнало е безмисленно летене в облаците от мечти на строителите. Не е нормално да търсиш 100 и повече % печалба от цена на имот. Или на друга скъпоструваща стока.

Има и един друг аспект на ценообразуване по време на киза. Доста от апартаментите са купени с цел инвестиция. Обаче в кризата, ресурса на фирмите е на ръба. Трябват пари, а банките не дават. Налага се да продаваш това което ти е в повече. Имоти, апартаменти и др. за да спасиш бизнеса... Този факт, също отпушва наличие на атрактивни имоти.

Колкото до банките, наскоро имаше един бързо потушен (странно защо ли) скандал с една банка, която беше решила да продава апартаменти, на много ниски цени, ощетявайки клиентите си по този начин. Със строго определени частни изпълнители обаче. Които после под една или друга форма връщаха парици на въпросната банка. Добре замислена измама. Та от банките в момента не знам дали може да се извлече нещо интересно....

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
                    Реалната цена на един апартамент в София е 450 евро на квадратен метър. Точно толкова струва строежа, обезщетението (или цената на мястото) + всички разходи и дори лихвите по кредита.

Вече разгледах няколко нови апртаменти на цени от 500 до 650 евро на кв. метър.
                    Толкова да са паднали цените в София
                    То има и разлика от апартамент до апартамент. Съмнявам се, че в някоя нова сграда с всичките удобства за жителите ще е толкова евтино....ако е така да товаря един бус американци на "шопинг ваканция"
                    Тук скоро гледах едни много готини апартаменти и излизаха по $4000 на кв. м., което ми се вижда МНОГО за кризисен период....не ги разбирам тези работи.
                    No bike - no fun!

Коментар

Първоначално публикуван от Dido_DR Преглед на мнение
                      .ако е така да товаря един бус американци на "шопинг ваканция"
                      .
                      Ами защо да не ги водиш в самата Америка де , то нали там е по евтини цени и от тук, доколкото знам даже банките ти ги дават и безлихвен процент,рових из разни сайтове и направо останах шокиран от толкова ниски цени на толкова супер изглеждащи къщи в различни щати, мисля си че колегите дето живеят там ще дават по обективна картинка з това.

Иначе за София наистина реалната цена е не повече от 450~500 евро .

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение

Вече разгледах няколко нови апртаменти на цени от 500 до 650 евро на кв. метър. И това е нормалната цена за закупуване на жилище.
                        И двете цифри са правилни!

Има и един друг фактор, който скоро ще се излее като цунами...

Всички строителни кредитни линии в момента са обезпечени с имоти, които са оценявани при стария пазар...

Там /в миналото/ едно апартаментче струва 1200 евро и срещу да кажем 70 % от тази стойност му е отпуснат кредит - в случая 840 евро..

Да ама сега апартаментчето реално струва 650 евро и всъщност банката отдавна вече е вътре...

Всеки договор има възможност от страна на банката за преразглеждане на обезпечението, обаче ако инвеститора няма нещо допълнително - и двете страни влизат в едно зловещо финансово танго!

Единствената причина, да не се взриви бум от фалити на строителни фирми е че банките верни на своята бюрократична неадекватност, ползват данни от измислени пазарни анализаторчета, дето често са на възрастта на мажоретка и единствения им опит е от книжки "Как да стана милионер?" ...

Та там, в света на статистиката още стоят 15, 20 % процента спад, нещо като играта със снежни топки по палубата на Титаник!

Апропо, покупката на имот без акт 16 в момента е равносилна на покупка на фабрика на 8 септември 1944 година!

Коментар

по скоро на 10.09.44.

Моето момиче работи в застрахователна компания, и преди два месеца и разправях, ако искаш да купуваш нещо, поразпитай клиентите си,(тя: дабеда ) СНОЩИ ми разказва, че сега САМИ идват да и бутат някакви апартаменти наесен май ще става страшно. за другата зима направо не ми се мисли
                          - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                          - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                            Независимо от ситуацията на пазара не очаквайте "обикновеният" собственик да свали цената. Той, просто, няма да продава. Не знам какво ще стане, когато банките пуснат "прибраните" недвижимости, пък и строителите...
                            Аз съм си харесал една къща, но понеже е в окаяно състояние, нещът да я продават, ще чакат цените да скочат до небето...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                              Аз съм си харесал една къща, но понеже е в окаяно състояние, нещът да я продават, ще чакат цените да скочат до небето...
                              Казвай им, да сменят хапчетата! От тез' файда няма да има.

Коментар

Уф не помага. Искат да я продават на чужденци. Аз заведох един приятел, французин, да видя как ще му хареса. Каза, че при тях това го водят руина и няма да струва почти нищо, все пак не е древен замък . Сега ще ги срещам с надеждата да се вразумят продавачите. Къщата не нещо особено и преди не и искаха много пари, но сега не продават, а аз си я харесвам и искам да я купувам та много ме дразнят, че не искат да продават. То си е тяхно право де, ама да искат баснословни суми и да чакат покачване на цените, които падат... Там дори не са в регулация, само един ток дето има прокаран. Някак си трябва да им пусна мухата, че сега ще ми вземат повече пари, от колкото след година

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X