Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко струва един недвижим имот днес?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колко струва един недвижим имот днес?

Браво Ник, браво Николов.

Аз тук имот няма да си купя още дълго време, защото въпросът не е колко пари имам, а какво ще получа срещу част от тях. Пазарът може да определя цената, но не и стойността. Това, че сульо и пульо докопал някви кердити от разни други идиоти, които гонят само ръст, пък след тях и потоп, и с това допринесал за имотната истерия не значи, че оценката му е била меродавна. Това, че е дал по 800 евро на кв.м не значи, че строителството е станало по-качествено, градът по-чист и уреден, а переспективите на страната като цяло по-ясни.

Жилищният имот не е средство за производство, та от къв зор се дават някви стотици хиляди?! За уникалната привилегия да живееш сред мръсотия, простотия, изнервена обстановка и обречени идни десетилетия ли?! Основният аргумент за купуването на жилище на кредит доскоро беше, че за 10-15 години така и така тези пари ще ги даде за наем. Който прави дългосрочни прогнози на база моментно състояние, сега вече е осъзнал глупостта си. Изобщо не коментираме досадно познатата мантра, че цените на имотите само растяли и, че къщата не искала нито вода, нито хляб. Болезнен провинциализъм в широк смисъл.

Коментар

Статияте е много хубава. Имал съм възможност, да поговоря през 2004 година с автора, около 30 минути, по бизнес.
      Прази ме трезвия му реализъм, и праволинеен изказ, както и способността да се абстрахира от своя интерес, при оценка на ситуацията.

Формулирането и защитата на тезите, които развива, наподобяват виртуозен глисаж по водна повърхност на опитен скиор.

Нали знаете, човек не може да стои прав върху водата, само скоростта , размаха и уменията му, позволяват, тази красота за очите и духа .
      Винаги трябва да знае какво иска, кога да започне и кога да спре.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        Статияте е много хубава. Имал съм възможност, да поговоря през 2004 година с автора, около 30 минути, по бизнес.
        Прази ме трезвия му реализъм, и праволинеен изказ, както и способността да се абстрахира от своя интерес, при оценка на ситуацията.

Формулирането и защитата на тезите, които развива, наподобяват виртуозен глисаж по водна повърхност на опитен скиор.

Нали знаете, човек не може да стои прав върху водата, само скоростта , размаха и уменията му, позволяват, тази красота за очите и духа .
        Винаги трябва да знае какво иска, кога да започне и кога да спре.
        Росен Плевнелиев е типичен пример за пируетите в този бизнес!

След невероятния триумф с Бизнес парка / беше нещо като куриер на семейство Линднер/, показа един блестящ огромен провал с някакво подобие на жилищен проект в сметището на Бункера...

Най-много ме кефи, като се снима със сочеща към бъдещето ръка, премрежен поглед и започва : "Тук предвиждам това, там предвиждам онова..."

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
          Хм, вярно. Остава hamilton да каже колко време е стоял свободен офиса преди да го купи за да имаме и продажба. Все пак двете неща са свързани иначе няма смисъл.
          Преди 5 месеца си купих нов апартамент на Опълченска и Цар Симеон на 730 евро квадратния метър,тази цена за този район все още се смята за много добра,постигнах я не без битка,но плащане кеш цялата сума,инвеститора беше закъсал,под същата кооперация офис или магазин ги продаваше по 2000 евро,за толкова ги продава и в момента.За мен щеще да е много добре да работя там където и живея,но не се получи.Купих си офис в Слатина на много добро място,излезна ми 870 евро кв.метър.Намирал съм и много по евтини,но твърде забити и неподходящи за дейноста която ще извършвам.Търсил съм близо три месеца,докато намеря оптимума между цена и място.

Коментар

http://www.segabg.com/online/new/art...d=3&id=0000602

http://banks.dir.bg/2009/04/29/news4374146.html

http://pari.bg/a/2009/04/29/ZHilishh...vjavane_naj-ra
            Последно редактирано от Ivanov; 29-04-09, 08:34.

Коментар

Първоначално публикуван от hamilton Преглед на мнение
              Преди 5 месеца си купих нов апартамент на Опълченска и Цар Симеон на 730 евро квадратния метър,тази цена за този район все още се смята за много добра,постигнах я не без битка,но плащане кеш цялата сума,инвеститора беше закъсал,под същата кооперация офис или магазин ги продаваше по 2000 евро,за толкова ги продава и в момента.За мен щеще да е много добре да работя там където и живея,но не се получи.Купих си офис в Слатина на много добро място,излезна ми 870 евро кв.метър.Намирал съм и много по евтини,но твърде забити и неподходящи за дейноста която ще извършвам.Търсил съм близо три месеца,докато намеря оптимума между цена и място.
              Цената ти е много добра за това качество. Краси и Борис, са едни от най старите строители в София, и дават добро качество .
              Не са закъсали , просто са реалисти, но умеят да отстъпват при пазарлък.
              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X